|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kosilo v nekaj minutah - recepti
26.1.2006 10:38:59   
Anonimen
Včasih sem v časovni stiski, pa tudi idej ni vedno dosti.

Zato imam predlog, če ste seveda za, da če ima katera kakšen dober recept, da deli z mano/nami. user posted image
In ko se jih bo par nabralo, da si jih lahko sprintamo.

Pa ja vem, da je forum Recepti. To se mi zdi malo bolj enostavneje za brati, pa še vem, na koga se lahko obrnem, če mi kaj zašteka.
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kosilo v nekaj minutah - recepti
26.1.2006 10:40:12   
total
Misliš za kosila?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
26.1.2006 10:42:44   
Anonimen
Ja. Lahko samo glavno jed ali celo kosilo.user posted image

(odgovor članu total)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
26.1.2006 10:51:15   
total
Juha iz bučk in krompirja:
1 bučko
3 krompirje
malo olja začimbe

Na olju prepražim bučko+krompirm dodam malo česna, soli,rdečo sladko papriko ter zalijem z vodo.Kuhaš dokler ni krompir mehak in zmečkaš.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
26.1.2006 11:38:28   
sašaš
A da kar naprej pod to temo pišemo te recepte? Meni se zdi dobra ideja!user posted image

ČebELA je k nama priletela 20. 7. 2006

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
26.1.2006 13:44:46   
Anonimen
HITRA VERZIJA ŠPAGETOV CARBONARA

na olivnem olju prepraži koščke pršuta (se kupijo vakumsko pakirani),
ta čas skuhaš špagete - barilla 3 minute - kuhane vržeš na pršut in čez poliješ z ražvrkljanimi jajci, katere si solila in popoprala. Premešaš in kosilo je tu. Zraven pa rdeča pesa.

HAMBI Z JAJČKO

kupiš lepinje, prerežeš, popečeš v hitrem pekaču, spodnji del namažeš z ajvarjem, obložiš s kumaricami, povrhu daš pečeno jajce na oko, pokriješ z gornjim delom lepinje. hitro in super dobro.

KOSILO 1

1.zelenjavna juha(argo kocka , malo zelenjave različne, sol in poper, kuhaš10 min. ,zgostiš z prežganjem, in ponudiš z kislo smetano)

KOSILO 2
2. špinača, pire in hrenovke

KOSILO 3

3.piščančja prsa zrežii v zrezka in začini ter na hitro popeci na olju+pomfri in solata

KOSILO 4

4.ocvrti lignji in priloga.

KOSILO 5

Pri nas najbolj zažgejo koščki popečenega mesa (svinjski, puranji), dodane gobe (iz skrinje), vse skupaj podušeno. Nato dodam belo vino, žlico gorčice, sladko ter kislo smetano. Poleg pa široke rezance ali kruh in solato.

KOSILO 6

špageti s paradižnikovo omako

KOSILO 7

-juha z gresom in korenčkom, popečeni piščančji fileji(zrezki), pire in grah

KOSILO 8

-zelenjavna mineštra(zmrznjena zelenjava), kupljeni slivovi knedli

KOSILO 9

- Špageti s paradižnikovo omako, zraven pa dodam še tuno iz konzerve

KOSILO 10

- špageti carbonara (poprazim koscke slanine, čez polijem sladko smetano in malo prevrem)

KOSILO 11

- tortelini s sirovo omako (v loncek na majhnem ognju zlijes sladko smetano, noter narezes gorgonzolo ali pa topljeni sircek in se kak drug sir, ce ga ravno imas in kuhas, dokler se sir ne stopi)

KOSILO 12

- piščančja bederca brez kosti in kože (ali puranji ali kak drug zrezek) spečeš v ponvi, skuhaš rezance in jih popečeš v ponvi, v kateri si spekla bederca (če imaš kaj gobic - jaz jih imam ponavadi narezane v skrinji-, dodaš še to)

KOSILO 13

- popečem koščke piščančjega fileja (lahko pa je tudi puranji zrezek) in dam ven iz ponve; dodam še malo olja (po receptu je maslo), čisto malo popražim čebulo, tako da še hrska, zalijem z belim vinom, malo pokuham in dodam sladko smetano in počakam, da zavre (še popram in solim) Zraven pa vedno ogrooooomno skledo solate.

KOSILO 14

- naredim pa tudi zelenjavno kremno juho tako, da dam kuhat na koščke narezano zelenjavo in krompir, kuham, dokler se zelenjava ne skuha in s paličnim zmiksam. Notri damo potem zlate kroglice ali zakuham rezance - taka juha je gotova zelo hitro, če imaš npr. bučke, ki se hitro skuhajo.

KOSILO 15

- vodni žličniki in zelena solata, lahko še hrenovka

KOSILO 16

- naravno popečeni zrezki, široki rezanci, solata

KOSILO 17

- kruhove šnite, kompot

KOSILO 18

- gobja juha iz vrečke (dodaš malo smetane) in palačinke.

KOSILO 19

"brzinsko".... imela sem ze specene palacinke, naredila sem nadev iz spinace,kisle smetane,malo rukole,zacimb ../ in jih spekla v pecici. zraven pa je bila skleda rdecega radica z zeljem in krompirjem.

KOSILO 20

- kuskus z zelenjavo (na čebulici prepražiš zelenjavo)

KOSILO 21

- polenta zapečena s sirom + prepražena zelenjavo

KOSILO 22

- ajdova kaša z gobami

KOSILO 23

- zelenjavna juha (skuham in zmrznem)

KOSILO 24

- gobe z jajčki

KOSILO 25

- sataraš

Evo, nekaj malega. Ne vem, kako bo izgledalo na RR, ker se kopirala iz Worda. Imam pa še veliiiiiiko tega, če želite.

< Sporočilo je popravil Blacky -- 26.1.2006 13:47:23 >

(odgovor članu sašaš)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
26.1.2006 15:40:42   
Anonimen
ja ti kar daj še receptov, če imaš. Pa v Wordu najprej zmanjšaj pisavouser posted image

Eno vprašanje glede špagetov. A vržem gor surova razžvrkljana jajca ali ?

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
26.1.2006 16:05:49   
Marogica
Najprej odgovor za jajca-Carbonara. Jaz jih dam čisto na koncu, ko so sem špagete zmešala s šunko, 3 žlice smetane in dodala nariban parmezan. Je nevarnost, da če daš jajca, prej, da zakrknejo, potem pa zgelda za bruhat.

Hitro kosilo (današnje)
Špageti z gorgonzolo: na majše koščke narežeš gorgonzolo, jo daš v kozico in dodaš smetano, da se gorgomzola raztopi.Popopraš, dodaš muškatni orešček(ali pa tudi ne-stvar okusa). Vmes pa kuhaš šagete. VSe skupaj traja ca 20 min. DOdatek: parmezan in zelena solata.

p.s. našemu enoletniku se je mešalo, tako všeč mu je bilo-no njemu se pri vsaki hrani meša, moj little Budha

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
26.1.2006 16:06:54   
Marogica
Ah ja, surova jajca-jaz jih ne razžvrkljam, temveč se med mešanjem s špageti tako ali tako "porazdelijo"

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.2.2006 10:07:33   
asso
Moji recepti:

Ko greš iz službe pokličeš:
- pizzerijo in naročiš pizzo in jo neseš domov
- kitajsko restavracijo in naročiš, spotoma ko greš domov greš iskat
- greš v mercator po pečenega piščanca...
user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Malo za hec, in tudi za res.

Tisti, ki imajo AMC lonce in Secoquick pokrov bi rekli, da najhitreje naredijo tako kosilo. Jaz ne vem, ker ga še nimam

Drugače najhitreje je:
- meso na žaru + zelenjava na žaru
- golaži iz skrinje,
- pasticio iz skrinje,
- goveji zrezki v omaki,
- žar hrenovke, pire krompir, špinača,
- pašta karbonara - meni boljše od špagetov so rezanci,
- pašta z lososom,
- puran v sirovi omaki s pašto oz. pomfrijem ali kruhom...

Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Gluten oziroma žitarice uvajajte postopoma
Marsikateri starš je v dilemi, kako zgodaj lahko žita, ki vsebujejo gluten ponudi svojemu otroku, ki se na gosto hrano š...
Kdaj lahko dojenčku uvajamo mandarine in d...
Včasih je veljalo, da naj bi se citruse uvajalo po 1. letu starosti. Vendar so priporočila dames drugačna. Kdaj in kako ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?