|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Boleči kupčki in vetrovi
24.1.2006 16:05:28   
mujcek
Mala dva sta imela krče in smo dajali kapljice sab simplex in koroške kapljice. Te kapljice so ju zaprle in smo dajali zelo sladkano vodo, da sta se odprla. Torej včeraj sta se končno pokakala. Včeraj pa smo ju začeli hraniti s hippovim mlekom namesto bebe. Zdi se mi boljše in tudi krči so skoraj izginili in golobčki kar letijo iz ritk. Problem pa je, da so ti golobčki občasno zelo boleči-a to pomeni, da sta še nekoliko zaprta? Eden se je danes že pokakal, drugi pa še ne.
Pa sedaj opažam, da ju v želodčku včasih zelo tišči, če ne podreta kubčka-a je mogoče mleko bolj težko al kako to????????

< Sporočilo je popravil Seven -- 25.1.2006 21:14:00 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
25.1.2006 12:39:58   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mujcek)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: boleči kubčki in vetrovi
25.1.2006 12:51:04   
soncek&luna
glede mleka ti tudi jaz ne morem povedat, ker sva na bebi... sicer moj tudi vcasih 'godrnja' kadar ne podre kupcka takoj...
pri kakanju pa moj user posted image   tudi vedno stoka in se napenja, pa ima blato lepo mehko

_____________________________

Mami, pika moja!

(odgovor članu mujcek)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: boleči kubčki in vetrovi
25.1.2006 14:30:15   
Anonimen
Mujcek, te mlečne formule so si med sabo zelo različne. To lahko opaziš že v gostoti mleka.
Mi imamo izkušnje z Novalacom in Aptamilom - pri novalacu je zelo trdo kakal, sicer pa ni bil zaprt. Pri Aptamilu pa je bilo OK. Ko sem začela dodajat Sab simplex, pa je bilo za moje pojme preveč tekoče, pa samo na 2 dni (torej ni bila driska).
Smo se vrnili na Novalac in je sedaj v kombinaciji OK. Je pa Novalac veliko bolj gost, zato tudi težko podremo kupčka. Očitno poje veliko manj zraka, saj se vidi že po tem, da se mleko ne speni, ko mešam.
Pa saj ni nujno, da kakata vsak dan, meni so na pediatrični rekli, da naj šele tretji dan pomagam. 

(odgovor članu mujcek)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: boleči kubčki in vetrovi
25.1.2006 20:15:03   
SkrbniAta
Moji tamali samo pleničke pokažem, ji povem, da ga lahko serje in že letiiiii....

Šalo na stran - naša se je po aptamilu zelo zvijala, po novalacu je bila sitna, zdaj pa zadevo mešamo in je dosti boljše. Prej se je zvijala, jokala tudi po uro, preden se je pokakala, zdaj pa to boljše funkcionira. Je pa tudi res, da se doji in da dodajava.

Mi pa je sodelavec rekel, da on uporablja Edelweis (dobiš ga v Muellerju), je pa to mlečni sladkor in zato pospešuje prebavo. Do tega je hotel znoreti, zdaj pa se je zadeva poštimala...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: boleči kubčki in vetrovi
25.1.2006 22:16:17   
calvo

Tudi moja ima tezave s prebavo.Sicer jo dojim, a se ne pokaka tudi 4 dni. Pravijo, da je to se normalno. PAc pa jo dajejo vetrovi. V lekarni mi je svetovala naj kuham blag caj iz janeza (absoluno pa ne kumine, ki sicer pomirja krce, a povzroca vetrove) in bazilike ali pa samo prekuhano vodo.  To sedaj kar ucinkuje. Sladkor pa menda ne pripomore dosti,saj je tezej prebavljiv in deluje le v vecjih kolicinah.

(odgovor članu SkrbniAta)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: boleči kubčki in vetrovi
25.1.2006 22:24:33   
arielca
Midve se delno dojiva in sem ji najprej dodajala Aptamil1 pa je imela krče. Potem sva poskusili s Hipp1 in se mi je tako napenjala, da jo je bilo grozno gledati. Celo popoldne se je napenjala, v obraz je bila čisto rdeča in prešvicana po celem telesu. Kakala je enkrat na dan oz. ponoči, sicer normalno, a je pri tem jokala in stokala. Danes sem šla v lekarno in mi je dala Novalac IT, ki deluje proti zaprtju pa bom videla kako bo.

_____________________________

Jaz v svetu, svet v meni živi!
Skoraj že spim, a svet je! Svet se ne zdi!
Slišim rimo, kako govori:
pred rojstvom te ni bilo,
po smrti te ne bo,
a zdajle si.

(odgovor članu calvo)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: boleči kubčki in vetrovi
26.1.2006 7:12:30   
Tiamo
Jutro, pri nas je bilo pa takale:
  • po Aptimilu krče čez cel dan in celo noč, kričala je k zmešana...
  • po Hippu malo manj krčev čez noč, kakec uredu
  • po Novolacu je bila tok zaprta, da ji tudi sladkana voda ni pomagala
  • po nemškem Hippu (ki se ga dobi samo v Mullerju), je kakec uredu, krči so postali milejši in potem izginili, vetrovi pa normalni,...

Lp

(odgovor članu arielca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: boleči kubčki in vetrovi
26.1.2006 9:14:22   
Anonimen
naša se je po aptamilu zelo zvijala, po novalacu je bila sitna, zdaj pa zadevo mešamo in je dosti boljše


Hmmm.... mešaš Aptamil in Novalac? Tudi sama sem pomislila na to, vendar ne upam, ker nista od iste firme. In prehod iz ene na drugo hrano je bil kar malo težaven.

Arielca, če rabiš Novalac IT in če imaš opravke v LJ, pokliči v trgovino Natura na Parmovi in vprašaj, če še imajo po polovični ceni. Ko sem pokupila zaloge navadnega novalaca in AC, jim je ostalo še IT1, AR1 in AC2.

(odgovor članu SkrbniAta)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: boleči kubčki in vetrovi
26.1.2006 10:41:03   
SkrbniAta
Ja, pa ni bilo nobenih problemov. So nam v ambulanti tako svetovali - pediatrinja je rekla, da je adaptirano mleko adaptirano mleko, pa da nima kaj bit user posted image . Smo probali, pa deluje. Že dobra dva meseca prakticiramo. Kar pa se same menjave mleka tice, je pa pri nas prej tudi bilo malo težavno user posted image . Ta kombinacija ji pa zgleda res paše user posted image .

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: boleči kubčki in vetrovi
26.1.2006 13:33:17   
Anonimen
Še eno vprašanje, upam, da ne bo zvenelo glupo - mešaš po principu enkrat eno, drugič drugo ali narediš mešanico prahov?

(odgovor članu SkrbniAta)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: boleči kubčki in vetrovi
26.1.2006 15:51:00   
SkrbniAta
Mešam prahove. Sicer je predpisana temperatura priprave pri enem 40, pra drugem pa 60 stopinj, a se to do sedaj ni pokazalo kot problem-zmešam pri temperaturi malo višji od pitne, pa je. Ji pa res paše. Zdaj kaka vsak dan, pa nič je ne matra/zvija.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...




telegram
manu77

Prosim za sodelovanje v anketi na sledeči povezavi: http://www.mojaanketa.si/anketa/481738408/ gre za diplomsko nalogo. Hvala vsem!

da (77%)

ne (23%)


Število vseh glasov: 39

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!