|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nepovratna sredstva
23.1.2006 16:11:49   
BibaJ
Ali ima kdo izkušnje z razpisi za nepovratna sredstva za obnovo hiše? Ali se splača prijavit?
Spomladi imamo namen narediti novo fasado in streho pa bi bilo fino, če bi kaj dobili povrnjeno.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nepovratna sredstva
23.1.2006 22:26:53   
Anonimen
Bi bilo fajn, če mi poveš, kje se kaj takega sploh da dobit. Kdo pa daje nepovratna sredstva za to? A da je v današnjih cajtih to še možno? user posted image

(odgovor članu BibaJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
24.1.2006 9:05:57   
Anonimen
Kolikor vem, dajejo nepovratna sredstva samo za gradbena dela/proizvode, ki so nizkoenergijska (ali nekaj podobnega). Pred leti so sofinancirali okna, zdaj pa je razpis baje samo za ogrevanje s toplotno črpalko ipd. zadevami.
Da bi pa sofinancirali obnovo strehe pa prvič slišim.

Zdaj sem pa še malo z iskalnikom prebrskala:
http://s4.invisionfree.com/OKOLJE/ar/t65.htm
http://s4.invisionfree.com/OKOLJE/ar/t54.htm

(odgovor članu BibaJ)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
24.1.2006 9:14:31   
BibaJ
Na tej strani sem našla. Razpis bo v februarju.

http://www.aure.si/index.php?MenuID=1&MenuType=C&lang=SLO&navigacija=on 

"Niste človeško bitje, ki doživlja duhovno izkušnjo. Ste duhovno bitje, ki doživlja človeško izkušnjo."
dr. Wayne W. Dyer

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.1.2006 9:17:20   
BibaJ
Baje imajo vsako leto kakšen razpis!
Kaj res nima noben izkušenj s tem? Torej bom prva in bom najbrž, če bom edina dobila user posted image user posted image .

"Niste človeško bitje, ki doživlja duhovno izkušnjo. Ste duhovno bitje, ki doživlja človeško izkušnjo."
dr. Wayne W. Dyer

(odgovor članu BibaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.1.2006 9:55:49   
HuAnita
Moja teta je lani dobila nekaj denarja vrnjenega zaradi toplotne izolacije pod fasado. Samo morajo biti okolju prijazni (beri dragi) materiali.
Kolikor vem, se pozanimaš na okoljskem ministrstvu.

(odgovor članu BibaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 6
24.1.2006 10:07:25   
Baldi
IZVIRNO SPOROČILO: BibaJ

Baje imajo vsako leto kakšen razpis!
Kaj res nima noben izkušenj s tem? Torej bom prva in bom najbrž, če bom edina dobila user posted image user posted image .

Ne boš ne prva , ne zadnaj...upamuser posted image
Mi smo ga izkoristli za obnovo oz. izolacijo fasadeuser posted image  

Še en link:

http://www.aure.si/index.php?MenuID=581&MenuType=C&lang=SLO&navigacija=on

Se je pa potrebno kar podvizat, ker sredstev ni neomejeno. Delijo pa po principu, kdo prej pride...
Seveda moraš izpolnjevat vse potrebne pogoje...

(odgovor članu BibaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 7
24.1.2006 10:10:37   
rija
Biba vsi bi si želeli, da nekaj takega obstaja!
Kot ti je napisala Selena, trenutno dobiš nepovratna sredstva recimo za vgradnjo toplotne črpalke in še nečesa v zvezi z ogrevanjem. Pred leti so dajali taka sredstva za plastična okna in sončne kolektorje.

Za samo klasično obnovo? Mislim da ne...

(odgovor članu BibaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.1.2006 10:23:36   
Baldi
Že nekaj let zapored je razpis za zadeve, ki so navedene v linku (glej moj prvi post).
Ne vem, zakaj bi bilo letos drugače. Mogoče je tule odgovor
http://www.aure.si/index.php?MenuID=199&MenuType=C&lang=SLO&navigacija=on

Biba, ti pa kar na lov za ponudbami...pa pozanimaj se za energetskega svetovalca, ki ti bo izračunal prihranke ip.

Še enkrat
nepovratna sredstva se dodeljujejo "po zaporedju predložitve popolnih vlog".

LPuser posted image  

(odgovor članu rija)
Neposredna povezava do sporočila: 9
24.1.2006 11:42:20   
BibaJ
Baldi, hvala! Ali energetskega svetovalca rabim tudi, da predložim njegove izračune za razpis?

Če imamo namen obnavljat hišo jo bomo tako, da bomo kasneje imeli čim manj stroškov, kar pomeni, da bomo sedaj uporabili uporabili kvalitetne materiale (kar pa ni nujno, da so najdražji). Mislim, da se pri takih stvareh ne splača ozirat toliko na ceno, kot pa na kvaliteto.
Ne vem, če bi kaj naredili, da damo sedaj npr. 5 cm stiropor, ker je najceneje, pri tem pa ne bi nič prihranili pri ogrevanjuuser posted image .

dr. Wayne W. Dyer

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.1.2006 12:01:13   
pika**
Mi smo dobili  cca 25 % (  neki tazga ) za vgradnjo  oken  v novo hišo , ki so izpolnjevala pogoje iz razpisa.  Nam itak nihče  od sosedov, ki so gradili  ni verjel. Je pa res, da smo imeli vse legalno plačano ( račun ) in razna potrdila o  izpolnjevanju standardov..... Tast ni hotel računa , da je prišparal davek, pa je ostal brez  povračila, ko je izoliral podstršje v stari hiši. Za centralno se mu pa ni dalo vloge oddat, ker bi moral  tudi papirje zbrat.

am, bam, pet podgan

(odgovor članu BibaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.1.2006 12:18:57   
Baldi
Najprej rabiš nekoga, da ti pove,  ali bolje izračuna, kakšna izolacija je potrebna, da izpolniš kriterije. Enako je z okni. Je pa res, da okna večkrat ne prinesejo zadostnega energetskega prihranka in je potrebno obenem izolirati še fasado. Od primera do primera je različno. Subvencija je v tem primeru za vsako stvar posebej.
Pri nas okna niso bila dovolj. Potrebna je bila še izolacija fasade v debelini vsaj 8cm.
Na podlagi tega kasneje poiščeš ustrezne ponudbe in izvajalca. Predložiti moraš tudi predračun. Še vedno je pomembno, da dobiš ugodnega izvajalca, kajti razlike med ponudbami so lahko neverjetno velike.  Ne spomnim se točno kolikšna je bila pri nas subvencija, vem pa, da smo si s pomočjo nje lažje privoščili kakovostno fasado. Danes ti bo vsak boljši svetovalec predlagal odprt sistem fasade. Naša je npr. iz kamene volne... preko nje je nanešen tankoslojni paropropusten sistem, z zaključnim silikonskim ometom. Stiropor me ne zanima...oziroma bolje, me je zanimal...predvsem Baumitov "kao" paropropustni stiropor (tisti perforiran). Prva varianta je bila celo na to vižo, a smo se na srečo premislili.

PS:Kakšni so bili prihranki bom kasneje preveril, ker mi je že ušlo iz glave.user posted image

(odgovor članu BibaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 12
24.1.2006 12:27:34   
BibaJ
Tudi mi razmišljamo o kameni volni iz razlogov, ki si jih že sam navedel. Torej, jo priporočaš?
Kaj veljajo predračuni za prijavo ali mora biti račun in se prijaviš, ko že delo opraviš? Joj, oprosti, ker te zdaj gnjavim, ampak najlažje je, če ti nekdo to pove, ki se je že s tem ukvarjal. Kaj dobi vsak različno povrnjeno (v procentih mislim)?
Okna pa smo menjali pred 2 leti in nismo vedeli, da bi lahko dobili kaj povrnjeno.

(odgovor članu Baldi)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.1.2006 12:45:29   
Baldi
Ko bo razpis, boš točno izvedela, kakšen je celotni postopek za pridobitev subvencije.

Še enkrat...najprej vloga z vsemi izpolnjenimi pogoji za pridobitev subvencije (energetski svetovalec ti bo itak vse pojasnil...brez nejega verjetno ne bo šlo)

Potem greš lahko v izvedbo in računom dokazuješ upravičenost do povrnjenih sredstev (seveda če si na razpisu izbran). Povrnjeno dobiš seveda na podlagi dejanskih izmer.

Edino kar je še zelo pomembno,  fasado moraš narediti do konca tekočega leta. Če bo to letos, bo morala biti fasada gotova do konca tega leta.
To opozorilo ni kar tako...na ta način smo mi izgubili subvencijo za okna. Izvajalec za fasado nas je, po domače povedano, nategnil in nas pustil na cedilu. Tako se je zgodilo, da za okna nismo dobili nič...potrebno se je bilo prijaviti na naslednji razpis...še enkrat celotna papirologija,...ni da bi govoril.user posted image A vendar, vsaka stvar je za nekaj dobra. Vmes smo zamenjali izvajalca in tudi fasadni sistem.  user posted image

S prvim izvajalcem pa itak še nismo rekli zadnje besedeuser posted image

< Sporočilo je popravil Baldi -- 24.1.2006 12:54:29 >

(odgovor članu BibaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 14
24.1.2006 13:09:02   
Baldi
IZVIRNO SPOROČILO: pika**
Mi smo dobili  cca 25 % (  neki tazga ) za vgradnjo  oken  v novo hišo , ki so izpolnjevala pogoje iz razpisa.  Nam itak nihče  od sosedov, ki so gradili  ni verjel. Je pa res, da smo imeli vse legalno plačano ( račun ) in razna potrdila o  izpolnjevanju standardov..... Tast ni hotel računa , da je prišparal davek, pa je ostal brez  povračila, ko je izoliral podstršje v stari hiši. Za centralno se mu pa ni dalo vloge oddat, ker bi moral  tudi papirje zbrat.

To sem pozabil omenit, ja, pa me je dopolnila pika**. Če se greš te zadeve, odpadejo izvajalci, ki delajo na črno in prav je takouser posted image .
Najbolje je, da je izvajalec pooblaščen...eni so pooblaščeni za JUB-ove fasade, ali za Baumit, ali za Demit,(ponudbe je malo morje)...nekateri pokrivajo več firm. Pozanimaj se...odvisno iz katerega konca si...
Dobri izvajalci so ponavadi že v naprej zasedeni. Z našim  smo se morali dogovoriti  več kot pol leta pred izvedbo.user posted image

(odgovor članu pika**)
Neposredna povezava do sporočila: 15
24.1.2006 15:25:05   
Baldi
BibaJ, že v porvem moje oglašanju sem dal link v katerem so tudi povezave do dokumentacije, ki je potrebna, navodila,... in še nekaj koristni informacij. Mogoče bo pa bolje, da še sem prilimam:

Iz razpisne dokumentacije lahko po potrebi nadalje uporabljate, če kliknete naslednje:
Javni razpis JR-ST 2005 (pogoji in kriteriji, ki so veljali za razpis) (doc, 107 kB)
Obrazec - ORIS KONSTRUKCIJ (doc, 50 kB)
Priporočila za pripravo ukrepov in investicijo v toplotno zaščito stavbe (doc, 135 kB)
Obrazec - Poraba energije (doc, 125 kB)

Informacija o oknih in steklih, ki ustrezajo kriterijem razpisa (15.4.2005).

LPuser posted image

(odgovor članu BibaJ)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?