Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Koliko ur na dan so spali oz. spijo vaši 1 me... 22.1.2006 15:57:41
|
|
|
|
XXYY
|
Živjo! Koliko ur so spali oz. spijo vaši sončki na dan, ko so bili stari do 1 meseca. Naša je stara 3 tedne. Pa spi od 22 oz.23 pa do 5-5.30, potem se nahrani in previje in spi do približno 10 dopoldne. Potem se tudi previjemo in nahranimo in spi do 12-13 popoldne. A popoldne pa za boga vraga ne gre niti za 10 minut spat. Gleda kot sova. A rata full sitna, ker je zaspana, a noče spati. Ko pa se njena ura bliža 22 oz. 23 uri, pa že začne počasi jo zmanjkati, ampak to z veliko joka, vendar jo kmalu zmanjka. Pa smo jo probali, da se ob 18 (tam nekje) kopa in ko je skopana, se nahrani, potem zaspi. In spi kakšno uro, pa spet gleda kot sova. Ali ste imeli tudi ve podobne težave? Koliko je vaš spal zjutraj, popoldne in ponoči. Kaj ste naredile, da je prej zaspal kot ob 22 uri? Prosim za vaš nasvet. Hvala.
|
|
|
|
RE: Koliko ur na dan so spali oz. spijo vaši ... 22.1.2006 16:15:27
|
|
|
|
MajaPRO
|
Naj te potolažim, da bo takšno stanje kmalu minilo. Moj prvi mesec in pol ni spal drugače kot v vozičku, pa kdaj in kdaj na rokah. Zvečer je bila prava muka - ker čez dan ni dovolj spal, je bil okrog 18h že ful siten in od utrujenosti ni mogel zaspati. Včasih smo ga tudi do 23h pestovali, da mu je uspelo v naročju zaspati, potem pa previdno položili v posteljico, da ga ne bi slučajno zbudili, ker potem bi morali spet jovo na novo. Po 2. mesecu pa se je povsem spremenilo - sposoben je bil sam zaspati v posteljici (zvečer), čez dan si je ustvaril nek red (spanje dopoldne, popoldne) in je bilo takoj lažje. Še sama ne boš vedela, kdaj je stanje, kakršno imate zdaj, minilo... garantiram!
|
|
|
|
RE: Koliko ur na dan so spali oz. spijo vaši ... 22.1.2006 16:46:35
|
|
|
|
PBJ
|
Moj je takrat tudi šel spat ob 22. uri. Vmes se je do 7. zjutraj še nekje 3-krat zbudil in vmes bedel kakšno uro . Dopoldne je spal nekje uro in pol do dve uri nato pa od 13. popoldne nič več. Med dojenjem je sicer še tu in tam podremal in zgleda, da mu je bilo to dovolj. Sem se večkrat čudila od kod mu toliko energije Zdaj je star 6 mesecev in zvečer zaspi že ob 20.15 ali ob 20.30 ...
|
|
RE: Koliko ur na dan so spali oz. spijo vaši ... 22.1.2006 18:01:46
|
|
|
|
arielca
|
Pri nas ponoči spi od 23.00 do 5.30, včasih se vmes enkrat zbudi. Čez dan pa spi po cca. 3 ure skupaj, ima pa vmes obdobja, ko je zelo budna. Zvečer pa okoli 20.00 začne mal nergat in takrat je kopanje, potem papcanje, malo spanja in igranja, pol pa spet papca in gre spat. Kadar je budna, jo malo nosimo, se igramo, pojemo,... Pa se da preživet. Čeprav je res, da ko bi rada kaj naredila, ima mala oči kot ČUK .
|
|
RE: Koliko ur na dan so spali oz. spijo vaši ... 22.1.2006 18:10:40
|
|
|
|
NRMM
|
Naš dan za spanje/bedenje pa je tak. Ob 8 je obvezno pri meni na kolenih, da ji pojem, se igrava ona pa meni nazaj po malem kroli (ehhe prav smešna mala krolika je). Ob 9 navadno papca, podreva kupček in aja 3 ure, se zbudi, zopet papica, kupček in zaaja. V ajanju jo oblečem za ven, kjer skozi spi in še potem, ko pridemo domov, da minejo 3 ure, potem spet papica (če jo dojim itak zaspi na zizu, če pa dobi flaško pa spet zaspi po kupčku). Potem pa spet papica in bedenje do naslednje (niti je ne pustiva ajat, da je ponoči mir). Zdaj ko se kopamo je po kopanju utrujena, da komaj poje flaško in vmes že spi. Spi pa sedaj 6-7 ur, ko je zopet spet na vrsti papica........moram končat da naš dan ne bo zgledal več kot 24 ur . V glavnem veliko veliko spi, bomo vidli kk dolgo bo tole.
|
|
RE: Koliko ur na dan so spali oz. spijo vaši ... 22.1.2006 21:23:36
|
|
|
|
cuma
|
Čau! Naša princeska je do enega meseca pridno spala podnevi in ponoči: podnevi je po hranjenju (na 3ure) zaspala in se zbudila točno 3ure od hranjenja, ponoči pa na 3 do 4ure. Največ je komunicirala in opazovala med podiranjem kupčka in med previjanjem. Sedaj ima 7 tednov in čez dan manj spi, ponoči pa več ! Najrajši kinka po "zajtrku" (7ih-8ih) in po "kosilu" (15ih-16ih), okoli 18ih ali 19ih ima tečnobo (joka in je sitna, ker ne ve kaj bi) potem pa po "večerji" (ta se giblje med 21 in 23) spi vsaj 5ur, včasih šest. Tako da se podnevi še vedno hrani na 3 ure in vsaj dve rundi prebedi, ponoči pa eno rundo 5 ali 6 ur, drugo pa 4ure. Skratka imava pridno pupo, ki skrbi za svoje starše ! Lp cuma
|
|
|
|
RE: Koliko ur na dan so spali oz. spijo vaši ... 23.1.2006 9:21:59
|
|
|
|
Taja Nagaja
|
Mi pa smo ravno v spremembi. Do sedaj se je zbujala na 3-4 ure in je pridno jedla, čez dan se tudi igrala, zvedavo gledala svet okoli sebe... sedaj pa je vse zmedeno - že uveljavlja svojo voljo. Zvečer se okoli 18,30h podojiva iz ene joške, potem je eno uro in pol koma (spi pri meni v naročju, ker vmes zaspi, kljub temu da podreva kupček), potem se umijeva (kopava), previjeva in nadaljujeva z dojenjem iz iste joške, da jo sprazni do konca, potem še iz druge s tem obrokom končava nekje ob 22h. Spi neklje do 3,30h ko se podojiva in nato spi nekje do 6.30, se podojiva in spi do 9h-9,30h (zelo nemirno - ima napade napenjanja med spanjem), se umijeva previjeva in podojiva, eno uro prepevava, si kaževa igračke in potem za kakšno urco zaspi. Ob 13h se previjeva, dojiva in urico ali več skupaj zaspiva. Ob 16h akcijo ponoviva in ne spi več, ima napad sitnobe in se malo pregovarjava do 18h oz. 19h če se le da. Občasno se tudi čez dan vmes previjeva, ker se tako posračka, da kljub temu, da zelo hitim vse skupaj zleze ven in jo moram preobleči od nog do glave, umijem pa jo kar v umivalniku, saj drugače ne gre (hitro in učinkovito ). Kako dolgo pa bomo imeli tak urnik pa ne vem, saj ga vsak teden uspešno spreminja. Naša je stara 5 tednov.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Materinski dopust Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?