|
RE: Ojoj, kakšna imena 21.1.2006 19:09:20
|
|
|
|
Gina
|
Neverjetno, kaj vas moti. Naj vam razložim, da v 15. letih, kar delam v šolstvu, pa sem slišala že vse mogoče vrste imen, od Katarin, do Nik, od Draganov do Harisov, od Fion do Aladinov, od Tij do Nitazijev, od Lan do Danov...... NIKOLI še nisem slišala NOBENEGA otroka, da bi se norčeval iz imena, niti se mi ni NITI EN izmed staršev ali otrok potožil, da se kaj takega dogaja doma, niti nisem slišala kaj takega od sodelavk. NIKOLI! Današnja "čudaška" imena so čisto normalna za te čase. Ve ste zakompleksane in nenavajene na vse sorte imen. Še daleč najbolj "čudno" se je slišalo, ko sem imela enega fantka Francija nedolgo tega, ampak smo se vsi navadili prav kmalu, že drugo sekundo. Saj otroci se niso navajali. NJim ni bilo čudno. Nam, starim prismodam je bilo. Zdaj mi je tolk všeč ratalo, ko je tako zelo nenavadno. POtem je pa še ena stvar, ki je ne razumem. Kako zganjate tak cirkus okrog ene Žive. Pa kaj, če se je Groza pisala? Meni na misel ne pride, da bi to bilo kaj čudnega. Še manj mi pride na misel, da je čudno, če ima Živa otroka z imenom Mirna. In se mi niti smešno ne zdi. Meni se zdijo tisti, ki jim je to smešno, strašno polni kompleksov, ker očitno razmišljajo, kako bi bilo njim groza, če bi se tako pisali. Saj drugače jih ne bi ganilo, če se jim ne bi zdelo sramotno. Se spomnim, kako so se ljudje zdeli sami sebi duhoviti, ko so me spraševali, če bo moj drugi otrok Noč, ker je prvi Dan? Jaz pa sem si isti hip živo predstavljala, kako imajo v glavi plesnive možgane. Saj se niti jeziti nisem mogla, tako so se mi smilili. A ni žalostno, da se tako predstavljaš ljudem. Mene bi bilo sram, če bi bila tako zakompleksana, ljudje so pa ponosni, ker so dobili tako asociacijo. Matr smo različni.
|
|
|