|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kako smo potovali z dojenčkom
14.1.2006 13:40:10   
SNOBRA
Kako  čas beži ....., naši otroci rastejo mi pa z njimi.

Srečno v novem letu!

Sem oktoberčica s sedaj že skoraj 3 mesečno punčko Neli... Vse nam gre super, rastemo, jemo in nasploh smo o.k. Zato sva se z očkom odločila, da se malo pockrljamo.
Z novo leto smo se odločili, da odpotujemo v tople kraje (Neli stara 2 meseca). Izbrali smo Egipt in pakiranje se je začelo. Spakirali smo vse ) kar dojenček potrebuje, od velike količnine plenic, vse kremce, mila, vatke.... do oblekic z kratkimi  in dolgimi rokavi, voziček, spalno košarico.... vse vse vse... in se odpravili. Se samo dojimo, tako da nam hrane ni bilo potrebno jemat seboj, sem jo pridelovala kar sproti...
Ker smo se v Egipt odpravili iz Prage (obiskali smo še dedka in babico, ki živita tam) smo imeli pred sabo še dolgo vožnjo ( 10 ur, z postanki za dojenje in previjanje).
Na letalu ni bilo problemov, saj je Neli pridno spančkala in se ni dala motiti. Na letalu dobiš tak poseben pas, ki ga navežeš na svojega in si privežeš otroka k sebi. Bili so tudi tako prijazni, da so nam dali en sedež zraven prost, tako, da je Neli lahko na njem spala. Let je trajal  kar 4'5 ure, tako, da smo se enkrat vmes podojili in to je bilo to...
Ko smo prišli v hotel so nas  zelo hitro nastanili v bungalovu, in dopust se je začel.
Toplo sonce, arabsko vzdušje in koralni grebeni so nas vse prevzeli in uživali smo maksimalno. Hodili smo na plažo - senca, sobo pa smo imeli tako blizu, da sem jo hodila previjat kadarkoli je bilo potrebno, podojila pa sem jo kar na plaži, saj so bili ležalniki diskretno ograjeni z pletenimi zasloni za veter. Prava uživancija.....
Novo leto smo praznovali na prostem, sicer ga je Neli v celoti prespala v vozičku, tako da sva z možem lahko celo zaplesala v novo leto ob vozičku seveda - nisem je spustila izpred oči.
Pot nazaj tudi zelo uredu, so nam celo hrano za dojenčke ponudili pri obroku na letalu....

Tako, s tem sva z možem otvorila naše novo obdobje potovanj malo drugače, saj sva do sedaj prepotovala ( z nahrbtnikom in lonely planetom) skoraj že ves svet in sva mislila da se bo to z rojstvom Neli končalo.

Vse se da, samo na pravi način in z veliko mero odgovornosti!

P.S. Če se katera odpravlja kam, pa  ne ve kako in kaj, z veseljem posredujem izkušnje.

< Sporočilo je popravil nalin -- 15.1.2006 15:20:23 >
Revisions: 1 | Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Potovanje z dojenčkom
14.1.2006 13:56:17   
Anonimen
Sem zelo vesela, da ste novo leto tako lepo preživeli. Kako pa je z vizo za otročke? V kateri kraj in hotel pa ste šli?

Lp Metka

(odgovor članu SNOBRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
14.1.2006 14:09:02   
SNOBRA
Vizo otroček potrebuje, ni pa ti potrebno plačati letalske karte, če nima svojega sedeža. Bili smo v mestecu El Gouna, približno 20 km od Hurgade. El Gouna je turistično mestece, ki je zelo prijetno in ponuja vse kar potrebuješ. Imajo celo eno trgovinico z otroškimi zadevami tako, da v primeru če kaj pozabič lahko kupiš (plenice, šampončki, flaške, dude,oblekice....).
Mi pa smo vseeno enkrat kar z lokalnim avtobusom odšli tudi v Horgado. Zanimivo,vendar malo bolj divje - beri arabsko, če nisi vajen drugačnih kultur.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.1.2006 14:14:08   
SNOBRA
Resort v katerem smo bili pa se imenuje Panorama Bungalows. Imajo čudovite vodne vile, bungalovčki s slamnato streho, ki so nad vodo, vsak pa ima iz terase svoj vhod v morje. Zelo lepo. Kar pa je bilo najpomembnejše pa je to, da je bilo v sobi gretje, saj je ponoči kar mrzlo.

(odgovor članu SNOBRA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.1.2006 14:56:18   
Anonimen
Sem si pogledala na njihovi internetni strani in je videt res lepo, kako pa je glede čistoče? Zanima me tudi cena in s katero agencijo ste šli, ker imamo tudi mi namreč namen enkrat v Egipt.

Metka

(odgovor članu SNOBRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
14.1.2006 18:23:38   
bambi
Moram povedat, da sem bila v Egiptu na poročnem potovanju in je bilo res suuuuuuuuuuper. Bila sva na križarjenju in vmes smo se ustavil v hotelu Mövenpick, ki je v neposredni bližini El Goune in moram povedat da je prekrasno. Poznam tudi tiste bungalove, ki so tam in imajo izhoh v morje in meni so bili blazno všeč, če b šla še enkrat tja bi sigurno izbrala te bungalove. Torej jaz priporočam Egipt in El Gouno, če imate male otroke, če ne pa absolutno križarjenje user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
15.1.2006 14:17:48   
2ursae
o, matr, babe, vsaka čast user posted image user posted image . Jaz se pri 2 mesecih še v City Park nisem upala ... user posted image . Super ste.

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 7
15.1.2006 17:03:07   
k1
ja čestitke za tak podvig. sama si tega pri 2m sicer ne bi upala, svaka čast. vsekakor pa bomo tudi mi "leteči" čez kako leto ali dve, tako da.... superca.

no, pa si vzbudila skomine po poročnem potovanju.... sva bila tam lani v sharmu in je bilo tudi nepozabno.

aja, sicer pa je tamala ravno od tam, samo se baje ne spomni piramid, hehe.... sma jo švercala domov....

(odgovor članu 2ursae)
Neposredna povezava do sporočila: 8
15.1.2006 17:23:02   
Andra
Bravo Snobra, en dokaz več, da mali otrok ni v breme in greš lahko z njim kamorkoli, če ne kompliciraš.user posted image user posted image
Mi smo šli lani z našo malčico pri petih mesecih na Djerbo in je bilo super. Letos pa nas mika Egipt ali pa Turčija (ampak v zadnjem času imajo preveč problemov s ptičjo gripo) tako, da bomo še videli kam se bomo podali.

(odgovor članu k1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: Kako smo potovali z dojenčkom
15.1.2006 17:51:58   
majibee
user posted image user posted image bravo snobra. tko se dela. mene pa zanima, če boš kakšne slikce dala v album, da si mal pogledamo to idilo??

(odgovor članu SNOBRA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   [Brisano sporočilo]
15.1.2006 20:18:16   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu majibee)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
16.1.2006 15:44:29   
SNOBRA
Metka15, ker smo šli v Egipt iz Prage (tam smo prvo obiskali dedka in babico), ti agencija Exim tours ne pomaga nič. Ceno pa  ti okvirno lahko povem, 328.000,00 sit za all inclusive - 9 dni. Kar se tiče čistoče, pa so tukaj arabski standardi, ki so malo ali pa tudi veliko nižji od naših. Odvisno kolko si občutljiva na te stvari. 
V kratkem dam tudi slikice v album!

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 12
16.1.2006 21:56:02   
Alina_alin
Snobra,  super!

Jaz moram priznat, da me je kar strah in nekako ne upam glih. Pa sva prej bila na petih večjih potovanjih po Aziji, J Ameriki, Oceaniji. In to rukzak varianta z Lonlijem. Sedaj z dojenčkom pa kar nekako glih nisem več navdušena (beri: ne upam).
Kaj svetuješ, da dobim pogum?

(odgovor članu SNOBRA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
16.1.2006 22:12:21   
SNOBRA
Kaj naj rečem, tudi midva z možem sva strastna popotnika - lonely vrianta in ruzak (vsako leto 1-2 krat nekam za mesec ali dva) sedaj je tega stila potovanj definitvno konec, obstajajo pa drugi načini počitnic, sicer dražji (zelo), ampak drugega ne preostane, saj s tako majhnimi srčki ne.
Kar pa se tiče spodbude, pa pravim, da moraš sama pri sebi videti, če si že za to pripravljena, kajti nekaj na silo ni dobro, ker potem preden greš samo tuhtaš kaj bi šlo lahko narobe in potem, če slučajno  kaj gre narobe, si še očitaš kaj ti je bilo tega treba .....

Kot pravim, vse se da samo na pravi način in z veliko mero odgovornosti.

V albumu pa si lahko ogledate tudi nekaj slikic!

(odgovor članu Alina_alin)
Neposredna povezava do sporočila: 14
16.1.2006 22:35:26   
Aleksandrin
Si tako lepo napisala, imam kar kurjo kožo. Jaz bi tudi šla, pa ravno stanovanje nekaj rihtamo, tako, da ima naš mošnjiček eno veliko luknjo.
Še veliko popotovanj ti želim.

(odgovor članu SNOBRA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
17.1.2006 10:12:21   
makica
Vse čestitke, da ste si upaliuser posted image

Z možem sva bila na poročnem potovanju v El Guani v hotelu Ocean in sva takrat rekla, ko bova imela otroke in bodo večji pa bomo šli takoj še enkrat. Z tako majhnim otrokom si ne bi upala zato, ker sva oba takrat staknila drisko, čeprav je bilo vse tako čisto (mislim v hotelu). Tako se bi bala, da bi jo lahko tudi tako majhen dojenček.

Res lepe slikice.

(odgovor članu Aleksandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 16
17.1.2006 11:09:43   
Urša
Carica! user posted image user posted image user posted image
Tud jst se še v City Park ne upam z 2mesečnimuser posted image ! user posted image user posted image user posted image

Osrečujejo me zakladki Nika, Jaka in mali Izak:-)

(odgovor članu makica)
Neposredna povezava do sporočila: 17
17.1.2006 14:50:05   
ALESSA
Hy!

Ti moram povedat, da si dala najlepše ime hčerkici, ker tudi mi imamo Neli.user posted image Rojena pa je aprila 2005.user posted image user posted image

LP, Alessa

(odgovor članu SNOBRA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
24.1.2006 23:24:42   
Anonimen

Snobra mene pa zanima kako je bilo z spremembo klime?kajti jaz se odpravljam z svojim 2mes starim Lukcem v tujino na +20 in me je strah,da ne bi dobil kaksno vrocino ali kaj podobnega.pa se to,kako je prenesla letenje in pritisk(si jo dojila?) v startu in pri pristajanju???  user posted image

hvala

(odgovor članu ALESSA)
  Neposredna povezava do sporočila: 19
25.1.2006 10:32:03   
SNOBRA
Sprememba klime na našo ni nič vplivala, cel dopust se je zelo dobro počutila, spala skoraj bolje in bolj predvidljivo kot doma, skratka nobenih težav s spremembo (klime, okolja....). Sem pa iz previdnosti šla prej k pediatru in se pozanimala kaj narediti v primeru težav, ki nas lahko doletijo tam (vročina, vnetja, alergije....)

Kar pa se tiče letenja, pa je naša prespala ves let v Egipt - let je bil ponoči, tako da mi še dojiti in previti ni bilo potrebno. Nazaj pa je tudi večino prespala, nekje na sredi leta pa se je zbudila in z svojim cvilečim smejanjem zabavala druge potnike. Enkrat sem jo vmes kar na sedežu podojila in to je bilo to. Ob pristanku pa sem mislila, da bo težava zaradi pritiska in sem ji dala dudiko, vendar jo je zavrnila in brez (dude, dojenja)  prestala tudi pristanek, kot da ni bilo nič.

Pa miren polet vama želim!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najbolj zgodaj rojen nedonošenček, ki je p...
Guinnessova knjiga rekordov je potrdila, da je Curtis postavil nov svetovni rekord. Standardna nosečnost traja približno...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?