Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
[Brisano sporočilo] 13.1.2006 12:10:03
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: NIČ več mleka na recept... 13.1.2006 12:17:10
|
|
|
|
fricka
|
Ja, tudi jaz sem porabila povprečno 12.000 na mesec za mleko. To je kar strošek. pomnoži z 18 mesecev kolikor naj bi pili adaptirano mleko in jedli z njim mlečne stvari pa si v velikem minusu.
|
|
|
|
RE: NIČ več mleka na recept... 13.1.2006 12:19:30
|
|
|
|
Anonimen
|
Bagi ploskam , ker mi je boljše Jaz sem dobivala za NIka mleko za 3 mesce in to hipp1, ki stane cca. 1400sit, tak da men bi se splačalo!Dobila sem pa škatlo na teden
|
|
|
|
RE: NIČ več mleka na recept... 13.1.2006 12:23:40
|
|
|
|
Anonimen
|
jA ITAK JE PREMALO ...samo men bi se bolj splačalo dobit denar, ker na teden sem porabla po 3 škatle ne pa eno, tak kot je blo dano na recept.No kakorkoli pač javim kaj sem prečitala!
|
|
|
|
RE: NIČ več mleka na recept... 13.1.2006 12:23:56
|
|
|
|
F*S*M
|
ja sam si še vedno v minusu, če dobiš samo ob rojtvu 25 jurjrv, al dobiš vsak mesec 25 jurjev?
|
|
|
|
RE: NIČ več mleka na recept... 13.1.2006 12:28:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Minus je vseeno velik ja, pravim le meni bi denar prišel bolje(ali tistim , ki ne dojijo), pač za ta denar ki se dobi zdaj, bi dobila mesečno več škatel, kot sem jih dobila na recept!! Mislim, da se ta vsota nakaže le 1x! Nisem pa ziher, sicer pa v reviji Žurnal je članek!
|
|
|
|
RE: NIČ več mleka na recept... 13.1.2006 12:43:18
|
|
|
|
frutka_
|
Meni se to tudi zdi žal0ostno...Naša občina najbolj špara na otrocih, kar sama lahko vidim v svoji službi...hudiči presneti, upam, da se jim bojo stolčko kmalu zamajali!!!
|
|
|
|
RE: NIČ več mleka na recept... 13.1.2006 14:23:42
|
|
|
|
lelaval
|
Tudi jaz mislim, da je to velika sramota za našo državo, da še to ukinejo, ko je že itak premalo rojstev. Banda hudičeva. Kar pa se tiče tistih 25.000 - meni bi prišli prav, ker sem 6 mesecev izključno dojila (da se ne pogovarjamo, koliko sem takrat jaz potrebovala za hrano )
|
|
|
|
RE: NIČ več mleka na recept... 13.1.2006 14:35:26
|
|
|
|
Dejča
|
Sploh ne vem, o čem govorite - pri nas ne dobimo niti mleka na recept, niti denarja .
|
|
|
|
RE: NIČ več mleka na recept... 13.1.2006 15:59:42
|
|
|
|
petraz
|
Ja sem to slišala od prijateljice, ki ga za enkrat še dobiva. Povem pa vam, da je to zelo, zelo žalostno.... Pa se gremo neko državo, ki vzpodbuja mlade družine k čim večjemu število otrok!???
|
|
|
|
RE: NIČ več mleka na recept... 13.1.2006 16:54:51
|
|
|
|
tincci
|
Kdo se pa upošteva za soc. ogrožene družine?
|
|
|
|
RE: NIČ več mleka na recept... 13.1.2006 17:03:00
|
|
|
|
Anonimen
|
Men je rekla zdravnica, da dobijo tisti starši, kjer je vsaj en od staršev prijavljen na csd
|
|
|
|
RE: NIČ več mleka na recept... 13.1.2006 21:12:02
|
|
|
|
Urška//
|
jaz sem dobila ker sem študentka, sicer pa res sramota
|
|
RE: NIČ več mleka na recept... 13.1.2006 21:48:19
|
|
|
|
tincci
|
Ma, dobr, sramotno je še marsikaj drugega. A ni sramotno, da dobijo pomoč samo ogrožene družine? Kaj pa drugi, ki imamo otroke? In niti slučajno nimamo zastonj vrtca kot ogroženi, otroški dodatek je lih za okras, tko da na koncu koncev prideš do tega, da se najmanj splača bit srednji razred, ker ti itak tok poberejo, kot ogroženim dajo! To je sramotno! Da se ne splača bit poročen in zaposlen, ampak doma ogrožen! Če je človek ogrožen, ne vem, zakaj bi delal otroke, naj najprej poskrbi za svojo socialno varnost sam, saj ni vendar invalid!! A mislite, da meni kdo plača za mleko?????????????? Ve bi imele pa 25 jurjev na mesec!??? Ma, too much, a zato, ker smo mame, mora pa država nam mleko kupovat? Ne rečem, da ne bi bilo lepo, ampak lepo vas prosim, zakaj se obnašate, kot da nam to pripada, ker smo se same odločili za otroke??? Mah.. vem, da me boste zdej požrle, ampak mogla sem tole napisat!
|
|
|
|
RE: NIČ več mleka na recept... 13.1.2006 22:33:23
|
|
|
|
natalia
|
vse mlade družine bi morale dobit.
|
|
RE: NIČ več mleka na recept... 13.1.2006 22:42:10
|
|
|
|
Andra
|
Mi pa dobimo denar (50 000 SIT), pa še recepte za mleko do četrtega meseca. Samo v pravi občini moraš živet.
|
|
|
|
RE: NIČ več mleka na recept... 15.1.2006 12:12:53
|
|
|
|
Meceno
|
Andra,.........a misliš tistih nekaj čez 50.000sit ki jih dobi vsaka družina na CSD ali tisto kar dajo posamezne občine še ,..........namreč ta v Hočah občina , sem jim to povedala, je prvič slišala, žalostno da ene občine imajo denar za , druge niti za urejanje okolice. V KK bi dali vsaj 20.000sit, samo je Tara prijavljena v MB. Naša država nima vse čisto pod kapo, pa saj to vemo
|
|
|
|
RE: NIČ več mleka na recept... 15.1.2006 15:25:25
|
|
|
|
Minka Pobalinka
|
Ja res je grdo to, da delajo razlike. Občina Litija tudi da za vsakega novorojenca 63.000.. midva jih nisva dobila, ker so nama zavrnili vlogo z razlago, daa sem šele 10 meseccev prijavljena na tem naslovu? V občini, kjer sva bila prej, pa tudi nič, ker sva se pred 10 meseci odjavila.. O mleku na recept in kakšnih 25.000 pa lahko samo sanjam..
|
|
|
|
RE: NIČ več mleka na recept... 15.1.2006 15:38:15
|
|
|
|
kofetek2010
|
ja, v Žurnalu je to pisalo, a v sobotnem Večeru je tud pisalo, da bo po vsej verjetnosti občina MB le zbrala tud denar za financiranje adaptiranega mleka na recept in da tistih 25.000 sit vseeno ostane kot 1x prispevek občine MB za vsakega novorojenca ni pa nič pisalo, če to velja za rojene v l.2006 ali že prej naša občina tud da 1x prispevek (25.000 sit) + knjigo Otroške bolezni (veliki priročnik)
|
|
|
|
RE: NIČ več mleka na recept... 15.1.2006 16:15:31
|
|
|
|
Tejči
|
Andra, živima v isti občini (Starše), pa nisem nikoli od njih dobila 50.000 Le 30.000 za novorojenčka-ta denar pa mislim, da dajo vse občine, samo ene več druge manj.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 16.1.2006 22:21:25
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
|
RE: NIČ več mleka na recept... 16.1.2006 23:18:35
|
|
|
|
pravljica
|
jaz tudi že 6 mesecev dojim in bi bila bolj za 25.000 sit (pa itak nisem "ogrožena", niti se tako ne počutim )...lahko bi naredili kompromis: po 6. mesecih prineseš potrdilo, da nisi prejemal mleka na recept in tako dobiš zato nekaj drugega...kaj jaz vem, vsaj kak bon ali podobno konec koncev pa ni več normalno, da 2/3 mamic ki jih poznam (jih je kar precej trenutno in tudi če malo nazaj pogledam), "nima dovolj mleka"...ja halo ajde, se zgodi, ampak to pa ni več normalno zame...če je potem še mleko zastonj, pa je po moje še toliko manj vloženega truda...čist moje mnenje
|
|
[Brisano sporočilo] 16.1.2006 23:48:03
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
|
|
|
| Stran: [1] |
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.