|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Ultrazvok
10.1.2006 10:46:00   
saraja
Pozdravljene vse, ki obiskujete ta forum!user posted image

Zanima me kdaj G ne pregleda več z vaginalnim ultrazvokom? Tako mi je neprijetno in boleče, ker imam maternico obrnjeno v križ. Kdaj bo pogledal po trebuščku? Sem v 9t. Prosim vas za odgovore!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Ultrazvok
10.1.2006 10:51:06   
cebelicamaja
16. ali 20. teden. Ne spomnim se več natančno. Vem, da mi je v 20. tednu merila maternični vrat in sem se morala slečti tudi dol. Potem pa je še spol pogledala vaginalno, ker se ga skozi trebuh zaradi otrokovega položaja ni videlo. Od takrat naprej pa samo še čez trebuh.

LP, maja

(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 2
10.1.2006 10:53:29   
saraja
Kaj mislite ali je škodjlivo, če te prepogosto preglejuje z UZ? Na oba načina mislim.

(odgovor članu cebelicamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 3
10.1.2006 11:09:54   
Cikica
Ja mislim da okrog 20tedna,se ne spomnim točno.user posted image Zakaj bi bilo škodljivo?Jaz sem komaj čakala da bom imela ultrazvok in videlauser posted image ,tako vsaj veš če je vse ok.

lp,cikica

Na zaljubi se v nekoga,s katerim lahko živiš,
zaljubi se v tistega,brez katerega ne moreš živeti.

Mi pa bomo imeli še enega,jupiiiii

http://alen2004.moj-album.com/

(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 4
10.1.2006 11:14:17   
modromorje
Zivjo!

Mene kr naprej gleda od spodaj ker imam slab maternični vrat in še postelco ful spodaj tko da mi sproti gleda kok se postlca odmika. In imam tudi več UZ pregledov zaradi tega.

Mislim da so taki strokovnjaki, da vejo kaj delajo in te ne bi gledali spodaj za brez veze. Ni fajn občutek ko ti žoka notr stvari je pa govot fajn da se prepriča da je z user posted image  vse OK in da nosečnost poteka normalno.

Brez veze da si delaš skrbi za take stvari.

LP

(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
10.1.2006 20:12:58   
Alisa
Jaz sem bila do zadnjega pregleda zlo vesela če mi je rekla da bova naredile UZ, vendar me je na zadnjem pregledu bolelo, ker mi je gledala z nekim aparatom zaradi izcedka, zdaj pa me je malo strh in komaj čakam da se te Uz začnejo skozi trebuh.

(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
10.1.2006 20:21:05   
cebelicamaja
Meni je bilo na zadnjem vaginalnem pregledu v 20. tednu tudi malo neprijetno, boleče. Pa je dejansko pogledala samo spol. Potem pa se mi zdi, da je 5 minut kazala lulčka od malega. Jaz pa sem si mislila:"OK, no. saj sva dojela." Ma saj sem uživala, ko ga je kazala, samo malo je pa res bolelo. Pa ji nisem nič rekla, tako da je krivda čisto na moji strani.user posted image user posted image

Od takrat naprej pa k sreči samo še čez trebuh. user posted image user posted image user posted image

LP, maja

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
10.1.2006 20:27:17   
Alisa
Se pravi da bom imela vsaj še 2 pregleda vaginalno, kajti sem v 11t, skoraj v 12.
Naslednjič če bo bolelo ji bom pa rekla, ker prec dobiš en odpor.
Sm je pa fajn da vidiš svojo pikico.

(odgovor članu cebelicamaja)
Neposredna povezava do sporočila: 8
10.1.2006 21:56:37   
soncek&luna
jaz sem imela samo 2x vaginalnega... prvic v 4 tednu, ko smo ugotovili, da sem noseca in drugic v 8 tednu, da je je preveril, ce se je plod obdrzal... vsi naslednji so bili 'skozi' trebuscek.... verjetno je tudi odvisno od samega G kaksen nacin pregledov ima...

Mami, pika moja!

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
10.1.2006 21:58:41   
wallery
Mene vsakič pregleda vaginalno (ni prijetno)in preko trebuha pa sem že na koncu user posted image

Najinima punčkama Nika 15.9.03 in Taja 29.1.06 se bo pridružil nov sonček PDP 16.4.07

(odgovor članu saraja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
10.1.2006 22:03:33   
Marogica
Jaz sem imela vaginalni pregled samo prvič, pa potem okrog 32,. tedna, ker sem imela probleme( v 2. nosečnosti), drugače pa samo prvič.
UZ je škdoljiv v tem smilsu, da je tudi to ene vrste "žarčenje"-(no, ne ravno žarčenje) in če ga delaš prepogosto ni v redu. Tiste 3-4x v nosečnosti ni nevarno, vendar če bi to delali preveč pogosto, ne bi bilo v redu. Tako mi je povedal moj ginekolog.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.1.2006 8:24:54   
Stefka
Moja ginekologinja me je v prvi nosečnosti dvakrat pogledala vaginalno; pvič in zadnjič, vmes pa vedno samo preko trebuha z ultrazvokom. Zdaj je na porodniški.
Včeraj sem bila pri njeni zamenjavi in me je skoraj kap, ko je rekla naj se slečem user posted image . Menda prepogostih vaginalnih pregledov ne priporočajo zaradi možnih okužb. Moje osebno mnenje pa je tudi, da če je vse ok, niso potrebni.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.1.2006 9:00:11   
karina
Moja ginegologinja pa pri vsakem pregledu naredi UZ in vaginalni pregled, pavi da je tako najbolj prepričana da je vse ok.
Sicer je ne prijetno in če sem v prvi nosečnosti preživela preglede bom še 1X.
Jaz sem pa vesela da mi naredi UZ pri vsakem pregledu.....PA UZ NI ŠKODLJIV!!!

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.1.2006 9:01:06   
AishaM
Mene na vsakem pregledu pregleda vaginalno. Vaginalni UZ pa mi je delala do 20. tedna, nato pa le še trebušnega.
Sem pa jo vprašala, zakaj imam vedno tudi vaginalne preglede. Pa je rekla, da se s tem najbolje ugotovi morebitna okužba ter črvstost materničnega vratu. Ona to dela vsem user posted image  do konca nosečnosti.

Pa me nič ne boli.

(odgovor članu Stefka)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?