tipka
|
Pri nas je bilo tako, da sem bila sama za vse. Oba sta imela krče do dopolnjenega četrtega meseca. Ko sta jokala, nisem vedela, če zaradi lakote ali krčev. Skoraj ves čas, ko sta bedela, sem imela v grelniku flaško, z drugo pa sem hranila jokajočega dojenčka. Pojedla sta zelo različno, od 10 - 60 ml. Še v spanju sem ju opazovala, kako jima obraz preplavi rdečica, obraz se jima je skremžil, nato jok ali krik bolečine, nato je rdečica zginila in sta spala dalje. Noči so bile živi obup, najprej sem hodila spat ob štirih zjutraj, za kakšno uro, nato vedno prej. Nekako pri šestih tednih sem dala enega za dve noči mami, potem smo to začeli redno prakticirati, a do petega meseca se nisem naspala. Da sta čimmanj jokala, sem ju imela enega na rokah v fotelju, drugega sem pa tačas z nogo zibala. Brala sem, da sta ti dve mami napisali: škoda, da nisi vzrajala pri dojenju ali nekaj takega, kar v prevodu pomeni, malo bi se potrudila, pa bi bilo. Grrrr, če samo pomislim, da bi meni kdo takrat kaj takega napisal, ljudje ne pomislijo, da ima dan le 24 ur in da mame, ki nimajo časa spati, ne morejo na tri ure po eno uro še dojiti in upati, da bo mleko prišlo in ga bo dovolj za dvoje lačnih ust.
|