|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Samostojne podjetnice
7.1.2006 3:31:18   
Anonimen
Tiste, ki imate s.p., d.o.o. ali d.n.o. ali kaj drugega...
Zanima me, s cim se ukvarjate in ali se financno to splaca? Kako ste se odlocile, da ste se zacele ukvarjati z dejavnostjo, s katero se pac ukvarjate?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Samostojne podjetnice
7.1.2006 13:22:00   
baguSka
Imam d.o.o. (podedovano) in se ukvarjam s posredništvom.
Odločiš se na podlagi več dejavnikov. Prvi je seveda ta, da odpreš neki, kar te veseli in da si približno predstavlaš kako bi vse skupi zgledal. Odvisno kaj si pač zastavš. Potem je itak zlo važna konkurenca. Od te je zlo odvisn, če se kej splača al ne. Potem moraš vedt, kako, kje in na kakšen način iskat stranke. To je seveda tud dobr vedt že prej. Pač vse. Vedt moraš kaj vse rabš (pisarno, orodja, začetni kapital...), da sploh začneš, če se odločš in potem skalkulirat kok kušta.
Itak da se finančno splača, če je dela dovolj. Če dela ni, potem se ne splača. Ne vem, men je to logičn.
Vedt moraš, da je od tebe odvisno vse in da si 24 ur na dan z glavo pri stvari. Ni pač tko, kot v primeru, ko delaš za nekoga drucga. Ko pač ob koncu šihta zakleneš pisarno in greš domov. Tuki tega ni. Potem je tuki še dopust. Pretuhtat moraš, kaj se bo dogajal s firmo v času, ko boš dopustovala, al pa ko boš na bolniški... Odvisno pač, če boš delala sama al boš mela še koga zaposlenga.
Če te še kej zanima kr vpraši.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.1.2006 15:28:37   
Annny
Kerensa, za začetek rabiš odlično idejo in začetni kapital. Brez tega se podjetništva niti ne lotevaj.
Seveda bi vsi radi magično formulo za uspeh, vendar boš svojo morala najti sama.
Računaj na to, da so dajatve državi vsak mesec konstantne če delaš ali ne (za neko povprečno plačo, ki si jo nakazuješ npr. v primeru d.n.o., znašajo 400-500.000 sit/mes, ampak to je res minimalno), potem je tu še zavarovanje odgovornosti in polno ostalih stroškov.
Glede na to, da se zanimaš za pravo, si preberi ZGD (Zakon o gospodarskih družbah), ker najdeš osnovne karakteristike gosp. družb. Sicer je pa jana73 v eni od tem pripela nekaj uporabnih linkov.
Ne strašim te, a od leta 1990 do danes je v Slo propadlo več kot 90% v tem času ustanovljenih družb.
Srečno, če ne bo ostalo le pri idejiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.1.2006 16:48:12   
CIPRESA
Tudi sama razmišljam v tej smeri in sicer o računovodskem servisu, čeprav jih je že sedaj ko dreka mislim da zaradi zahtevnega dela jih tudi vedno več potrebujemo.
Zaenkrat sem še na porodniški tako da mislim da bom nekaj let še počakala in si nabirala dodatno znanje - pri računovodstvu je sedaj tako da ga moraš spremljati dan za dnem če ne padeš ven - potem pa mogoče le odprem.
Še to biti samostojni podjetnik ni tako lahka zadeva kot si nekateri predstavljajo, ker še tako majhna firma zahteva ustrezno vodenje in kup stvari ki jih nebom sedaj razlagala. Torej samo želja ni dovolj to pomeni da marsikateri dan ne bo samo 8 urnega delavnika, da skrbi ki jih na firmi prevzame vodja nosiš sedaj sam, plačuješ izobraževanja zraven pa seveda še kup stroškov ki te z odprtjem avtomatsko doletijo.

Zato je potrebno temeljito premisliti in pretehtati vse kar spada zraven. Jaz v prihodnosti sanjam o samostojni firmi hkrati pa si potem na udaru raznih inšpektorjov in revizorjev ki ti dihajo za ovratnik ...tako da bom še videla!!! Vsekakor pa če najdem dobro službo po porodniški ne bom začela z samostojnim delom - je vseeno lažje!!!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.1.2006 17:26:18   
corfu
So prednosti, so slabosti. Kot je BaguŠka napisala se splača v primeru, da imaš nekaj zaslužka, da delaš samo za to, da sproti pokrivaš račune, pa še za to kdaj zmanjka, škoda- Sicer pa so začetki vsi nekaj takega - samo vlaganje.

Problem nastane zaradi dopusta, ko imaš enkrat družino, enostavno ne gre vedno, takrat ko si želiš, kljub temu, da imajo otroci počitnice itd

Uživaj življenje...

(odgovor članu CIPRESA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.1.2006 17:42:51   
Anonimen
Jaz imam s.p., ampak sem ga odprla po sili razmer in ne, ker sem imela kako podjetniško žilico ali idejo. Firma, v kateri delam, namreč ne zaposluje redno, in če hočeš delat pri njih, potem moraš odpret s.p., ker je to za njih cenejša varianta. Smo sicer dogovorjeni, da poleg plačila na uro vsak mesec pokrijejo še strošek prispevkov, torej neto zaslužek, kolikor ur oddelam + prispevki, samo nimam pa plačanega dopusta, bolniške, porodniška je mizerna, ker je pač izračunana na podlagi osnove za prispevke, da ne govorim o tem, da bom samo 105 dni porodniške koristila, dopust za nego in varstvo si bova pa z možem delila pol pol, ker bom morala nazaj delat, če nočem, da me brcnejo v rit. Ni fajn, če lahko, si raje normalno redno službo najdi, če zaradi tega sprašuješ.

(odgovor članu corfu)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
7.1.2006 19:49:26   
Marogica
Jaz imam sp. že 6 let(odkar sem se vrnila iz tujine). Prvo dejavnost sem imela do sredine junija 2005, ki mi je bila pred 5 letimi dobesedno ponujena in sem "padla not". Sedaj, konec marca bom začela s čisto novim projektom. Sama sem delala na konceptu nove dejavnosti ca 2,5 let, kar pomeni dnevno najmanj 2-3 ure(seveda zvečer). Ko je bil osnovni koncept spisan, sem o tem prebrala zelo dosti literature, se informirala na vseh možnih koncih, brala o tem študije, marketinške raziskave, iskala "luknje", kako biti drugačen, boljši od konkurence. Sem je spadala tudi finančna konstrukcija same realizacije projekta in na podlagi študij, pogovorov ljudi z enako dejavnostjo tudi simulacija mesečnih prihodkov in odhodkov.
Če se izplača? Enim se bolj drugim se manj. Zelo dosti je odvisno od dejavnosti, pa tudi od resnosti in izvirnosti-drugačnosti. ZA vse to pa je potrebno zgoraj opisano.
Kako sem se odločila za to dejavnost? V bistvu je bilo vse skupaj splet okoliščin.
O moji bodoči dejavnosti pa mogoče kdaj drugič, da ne bi kdo mislil, da delam reklamo

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.1.2006 20:29:31   
karmy
moj brat ma d.o.o. ... ma računalniško firmo, in računalniki so ga že od nekdaj zanimali... šel je od doma pr 18 - ih... si ustvaril vse sam, firmo, stanovanje, svoje življenje... firma mu za zdaj ful dobr laufa vendar more met jeklene živce, kar ima... je tak tip... zato mu tudi firma deluje...

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.1.2006 20:37:59   
mala maja
moj je mel s.p jaz sem podedvala d.o.o.
Sva za zaprla s.p in vse prenesla na d.o.o.

MA ne vem če maš možmost ostat v službi vstrajej, dons samostojnim podjetnikom ni kaj prizaneseno tko da je to en user posted image   posel. Ko ti zaškripa ti nobena banka ne bo pomagal da bi vzela kašen kratkoročen kredit da se zmažeš.... ma nič. Pa če že misliš it na svoje je moje menje da je bolše d.o.o. kot s.p.-ampak to je moje menje gledano z moje strani in ne strani kakšnega računovodja.
Pr nas k se ukvarjamo s tekstilom, jaz pa še nekej malga zravn z računalniško obdelavo podatkov. Jaz sem še vedno v službi moj pa zaposlen na d.o.o.

aja je pa tako ko postaneš enkrat samostojen podjetnik al pa lastnik firme se poslovi od brezkrbnih dni. Ni več lahkotnih dopustov in ne vem česa še. Tam morš bit 25ur na dan na razpolago če hoečš bit uspešen, če se ti pa gre samo zato da imaš za sprot(kot prav Al binauser posted image user posted image ) pa je brez veze da se podajaš v te vode.

evo sem zdele vidla da ti ej ze Baguska napisala isto

< Sporočilo je popravil mala maja -- 7.1.2006 20:42:18 >

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?