simi73
|
še dva za smeh - en je mal političen Trije tipi umrejo in se dvignejo v nebo. Potem ko jih sprejme sv. Peter, se napotijo še v drugo pisarno, kjer jih pričaka sam Albert Einstein. Sivec ima za njih le eno vprašanje: ˝Kolikšen je tvoj inteligenčni kvocient?˝ ˝236,˝ odvrne prvi. ˝Krasno,.krasno,˝ že mane dlani učenjak, ˝lahko se bova na dolgo in široko pogovarjala o vesolju.˝ Nato se zagleda v drugega in vpraša: ˝Kolikšen je tvoj?˝ ˝165,˝ reče drugi. ˝Čudovito,˝ je še naprej nasmejan fizik, ˝lahko bova kakšno rekla o glasbi.˝ Nazadnje dobrohotno pomežikne še proti tretjemu: ˝Kako je pa s tabo?˝ ˝42,˝ še kar pokončno pove tretji. Albert si podpre glavo: ˝No, povej, kaj se dogaja v slovenski vladi!˝ Mož, od kod ve kod, se ves bolan, premražen zateče pred vrata ženskega samostana. Redovnice ga sprejmejo, več tednov skrbijo zanj, z največjo možno nežnostjo. Ko končno pride k sebi, k njemu pride šefica samostana. ˝Veseli me, da ste ozdraveli, toda zdaj se morava pogovoriti. Kdo bo plačal vaše bivanje tukaj? Ste morebiti zavarovani?˝ ˝Žal ne,˝ odvrne možakar. ˝Imate s seboj kaj gotovine?˝ Tip pokaže žepe: ˝Čisto nič.˝ ˝Imate morda kakšne sorodnike?˝ ˘O, imam,˝ se razvedri možak, ˝sestro, tudi ona je nuna, draga stara devica.˝ ˝Oprostite,˝ se namršči redovnica, ˝me nismo device, poročene smo z Bogom.˝ Tipu se utrne: ˝Potem pa kar zaračunajte mojemu svaku.˝