Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: prvi dan menstruacije!!?? 2.1.2006 21:49:16
|
|
|
|
ona78
|
Pozdravljena Andreja, tudi jaz imam najprej dva dni bolj rjavkast izcedek, šele tretji dan pa nastopi sveža kri. Sama za prvi dan štejem od krvavitve dalje (se pravi pri meni ta tretji dan)!! Ti želim srečno 2006, pa čimprejšnjo ! lp
Srečno za tisto srečo, ki nekje čaka nate, za drobno in malo večjo, ki zaboli ko trči vate. Srečno, za tisoč srečic, srečenosnih svetlih kometov, za bližnje srečanje z nami, v orbitah srečnih planetov!!!
|
|
|
|
RE: prvi dan menstruacije!!?? 2.1.2006 22:06:18
|
|
|
|
sazi
|
Tudi meni se menstruacija začne bolj počasi. Kar se pa računanja ovulacije tiče - res ti nočem solit pameti, ker če se že dolgo trudita, si se najbrž že o vsem dokaj podrobno pozanimala, ampak vseeno; ovujacija ne nastopi pri vseh ženskah na isti dan cikluca. razlike so lahko precejšnje. Najlažje boš ugotovila, kdaj imaš ovulacijo s konstantnim merjenjem svoje telesne temperature - meni se je ob ovulaciji dvignila za več kot 0,5 stopinje C. Je pa pomembno, da si temperaturo izmeriš vsak dan, preden vstaneš iz postelje, ker že najmanjša aktivnost lahko spremeni tvojo telesno temperaturo za kakšno desetinko in ti tako pokvari rezultat. Oprosti, če vse to že veš, ampak na temo ugotavljanja ovulacije je to najnatančneje, kar sem kje zasledila (je enkrat pisal Pušenjak, se mi zdi).
|
|
|
|
RE: prvi dan menstruacije!!?? 2.1.2006 22:34:55
|
|
|
|
ANDREJA*
|
hvala punce.samo sem medicinska sestra pa mi ne rata, da bi vsak dan vstala ob isti uri.......še spat ne morem zato sem opustila misel na merjenje bt...bom možu rekla, da nič ne pomga, naj raje računa vsak drug dan...........včasih mal spustiva, ker fizično nisem prisotna..............sem v službi.grrr... edina metoda je pol, da nič ne spustimo.................... možu bo všeč.. lep pozdrav
|
|
|
|
RE: prvi dan menstruacije!!?? 3.1.2006 8:16:24
|
|
|
|
Monika79
|
hallo Andreja Jaz bi še tudi na to temo nekaj rekla, glede BT, sem prebrala in premišljevala in ..... glede te BT . Ni nujno, da si jo vsak dan ob isti uri meriš, pomembno je le-to, da vsaj minimalno 6 ur spiš, da se telo za teh 6 ur umiri in se spočije, pa se potem pokaže prava BT. Toliko sem mislila samo dodati, sem pa si merila BT prejšnji mesec, pa mi je točno napovedala , tako, da nadaljujem z njo, čeprav se mi zdi, da ti telo bolj natančno pove kdaj so O dnevi, kajti, pri meni je beli tok povečan in se pokaže bolj voden, traja pa maksimalno 3 dni, pa nič več. Želim ti čimprejšnjo , pa seveda je najboljša taktika - vsak drugi dan , pa nimaš kaj zamudit lp Moni
16.11.2006 sem postala MAMA mojemu zakladku Kaji. Preden je bila spočeta - sva si jo želela, še preden je bila rojena - sva jo ljubila, in komaj se je rodila - bi zanjo umrla. TO JE ČUDEŽ ŽIVLJENJA! M.Hawkins
|
|
|
|
RE: prvi dan menstruacije!!?? 3.1.2006 17:04:59
|
|
|
|
yennika
|
Andreja, ne mi zamerit, tudi jaz sem dms, veliko dežuram(5-7x/mesec) in mi je ravno tako ratalo merjenje bt! Sam voljo moraš met! Kot je rekla Moni, merjenje je najmanj težko kar lahko zjutraj naredim! Pa še pravilno napove O in M! Tudi zanosila sem prvi mesec merjenja! lp
"Bilo je seme, bil je popek, zdaj cveti najlepši cvet." 1.9.06 sem dobila najlepše ime - mamca! 5.5.09 je našo družino izpopolnil še en član. Sedaj sem doma med tremi mušketirji-in lepo mi je! Življenje je tukaj in zdaj!
|
|
|
|
RE: prvi dan menstruacije!!?? 3.1.2006 17:11:00
|
|
|
|
Sulfinija
|
Ojla!!!!!! Tudi jaz imam vedno pred M malo rjavega izcedka,za M pa vedno začnem šteti ko se pojavi sveža kri,to je prvi dan redne M. LP Mojca
|
|
RE: prvi dan menstruacije!!?? 4.1.2006 18:50:40
|
|
|
|
Suana
|
prvi dan ,jaz vedno štejem takrat ko se pojavi kri!!nič prej!!!!tako mi je tudi povedala moja ginekologinja!! lp suzana
|
|
|
|
RE: prvi dan menstruacije!!?? 5.1.2006 7:26:32
|
|
|
|
A_A
|
Tudi pri meni je podobno kot pravijo punce. Imam en ali dva dni izcedka in postanem vsa napeta, napihnjena, glavobol imam obvezno, sem tečna in kr nekaj bi grickala "junk food" (PMS). Za prvi dan M štejem tisti, dan ko se ulije sveža kri. Prvi dan imam hude bolečine, naslednji dan potem pa bolečina mine, M traja še tri dni in to je to.
|
|
RE: prvi dan menstruacije!!?? 5.1.2006 16:20:27
|
|
|
|
macca
|
Sveža kri pomeni začetek M, tako mi je rekel moj G. Tudi jaz sem bila zaradi tega v dvomih, kajti tudi meni se najprej pojavi rjav izcedek, ki traja dan ali dva, včasih ga pa tudi ni. BT pa je dobro meriti vsak dan ob istem času, res pa je da moraš spati vsaj 6 ur, pa vse vpliva na temperaturo: prehlad, že majhne količine popitega alkohola, stres... Lp
|
|
|
|
RE: prvi dan menstruacije!!?? 5.1.2006 16:58:10
|
|
|
|
Anonimen
|
Punce pozdravljene! Rabim vašo pomoč, ker sem se malce izgubila v vseh teh podatkih o BT in krvavitvah "pred/po/med" ... Na 28. dan ciklusa sem na papirju opazila rozasto sluz in potem ves dan nič. Pa naslednje jutro malce rjavkastega izcedka - spet samo na papirju in danes isto. A je možno, da je tako pozno vgnezditvena krvavitev, ali je samo najava , kot pišete zgoraj? Se pa to dogaja v razponu 8-12 dni po odnosu. Aja, pa ZELO neredne cikluse imam (30-45 dni). Danes je 30 dan ciklusa. Testa še nisem naredila, ker je - glede na nereden ciklus verjetno prezgodaj. Hvala! Pozdravček vsem
|
|
|
|
RE: prvi dan menstruacije!!?? 5.1.2006 18:00:32
|
|
|
|
matahari
|
Draga žabonka, s temi izcedki je kar groza - tudi meni se to dogaja.Sicer nisem čisto sznanjena z tvojo situacijo vendar sen ena tistih, ki vsak mesec trepetajo v duši in si želijo, da nebi bilo...Pojavljajo se zneki, pravi nosečniški..napete boleče prsi, napet trebuh, celo slabost..potem čez par dni pa Kako dolgo pa že vidva delata na projektu ?
|
|
|
|
RE: prvi dan menstruacije!!?? 5.1.2006 19:06:12
|
|
|
|
Anonimen
|
Hej matahari, hvala za odgovor . Midva delava na projektu od septembra lani. Poskušam si pomagati z merjenjem BT, čeprav ni kaj dosti efekta zaradi doooolgih ciklusov... Upam, da nam bo vsem kmalu ratalo in da bo leto 2006 za vse nas res SREČNO! Koliko časa pa vidva čakata na ?
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Ovulacija in plodni dnevi Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Zadnje s foruma
So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16
Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.