|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Špinača
1.1.2006 18:16:20   
smrka
Začela sem uvajat svojo bebiko na gosto hrano, vendar mi je babica pri zadnjem obisku odsvetovala špinačo. Rekla je naj otroku dam špinačo šele pri enem letu. Kako pa ve ravnate s špinačo, jo dajete, ali ne?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Špinača
1.1.2006 18:17:55   
Anonimen
Jaz sem jo že kar kmalu, sicer se ne spomnim točno kdaj, ampak definitivno pred enim letom.

(odgovor članu smrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
1.1.2006 18:20:50   
san
jaz sem jima dajala blitvo tam po 6 mesecu.
baje, da špinača napenja in povzroča krče, pa še depresijo povzročauser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   [Brisano sporočilo]
1.1.2006 19:40:45   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu san)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
1.1.2006 20:00:44   
Anonimen
Opozorilo iz knjige (Eisenberg, A., Murkoff, H. E., Hathaway, S. E. (2001) Dojenček - Kaj pričakujemo prvo leto. Ljubljana: Vale Novak):

* Opozorilo: špinače, ki vsebuje zelo veliko oksalne kisline, ni priporočljivo dajati majhnim dojenčkom.

(odgovor članu smrka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
1.1.2006 21:17:50   
Anonimen
js sem naši dajala šinačo tm po kakem 6. mescu pa ni blo nč narobe. jo ma pa ful rada še sdej

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
1.1.2006 21:22:02   
Katrin
Mi jemo špinačo s krompirčkom in mesom vsaj enkrat na teden od 8.meseca dalje.

lp user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.1.2006 21:46:07   
rikica
Moji pupiki jo dajem za jest skoraj vsak teden od  nekje 7 meseca dalje.To pa res nisem vedela,da ni vredu za majhe doječkeuser posted image Meni je pa rekla zdravnica,da jo naj dajem za jest.Saj to res ne veš komu bi verjel.Najboljše samemu sebi.

(odgovor članu Katrin)
Neposredna povezava do sporočila: 8
1.1.2006 23:26:28   
Barči78
Jaz Neji dajem blitvo, baje je bolj zdrava.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu rikica)
Neposredna povezava do sporočila: 9
2.1.2006 0:13:41   
bobek05
Pa to je tak debilno! Jaz sem že čist user posted image V Paparici piše, da lahko daš špinačo dojenčku med 4. in 6. mesecem user posted image  user posted image Vsak trobi drugače... user posted image
Brokoli npr.  - v Paparici na eni strani piše med 6 in 9 mesecem, na drugi pa, da šele med 9 in 12 mesecem user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image Mislim HALOOOOO!
Evo, pa cvetača - kao je OK, potem mi je ena (zdaj se pa ne spomnim njenega nicka - živi pa na Nizozemskem) rekla, da pri njih patronažne odsvetujejo cvetačo, ker ima ne vem česa preveč... user posted image user posted image

Veste kaj, to pa je že too much... Vsak po svoje lajna in jaz se sploh ne oziram več na NIKOGAR... Jaz malemu ponudim VSE (razen jajčka in ribe)... Zdaj sem mu začela dajat meso, pa zelenjavo smo tudi že prečesali po dolgem in po čez (da je pa ne mara, je pa čisto druga stvar user posted image )... on bi samo sadje user posted image

Jaz ne vem v čem je poanta vsega tega???!!! user posted image user posted image Cvetača ja, cvetača ne. Brokoli ja, brokoli ne. Špinača ja, špinača ne.... Pa saj se bo še kateri zmešalo... Delajte po svojem občutku...

Pa npr. meso... Naj bi ga dajali dojenčkom od 6. m dalje, ker takrat porabi vse zaloge železa, kar jih je imel, ampak sorry, meni ni jasno, kako lahko mamice, ki izključno dojijo in s 6. m začnejo uvajat gosto hrano, kar naenkrat preidejo na meso user posted image To menda ni logično... Prvo pride vso sadje in zelenjava, šele potem mesek in to traja vsaj mesec ali dva...

Pa saj vam pravim, da je brezveze.... Saj vam bo otrok sam pokazal kaj mu je všeč in kaj ne in če je sploh pripravljen na neko hrano ...

Čim manj kompliciranja, pa čim več uživanja user posted image Jaz vsak dan pobiram raztrgano in pomendrano žemljico pod mizo, ki jo Anej spravi na prafaktorje user posted image

(odgovor članu Barči78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
2.1.2006 0:17:04   
bobek05
Ja, zdaj sem se pomnila, Smrka ti si omenjala cvetačo, kajne?? Sorry, ker sem imela v glavi, da si z Nizozemske (imam tudi eno prijateljico iz Nizozemske, pa sem vse pomešala user posted image )... user posted image

A pri vas špinačo tudi odvetujejo??? user posted image user posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 11
2.1.2006 0:23:18   
Ro-La
Naš mulc jo je dobil okrog 5 meseca, z dodatkom ogromne količine smetane (po naročilu pediatra), da bi se začel redituser posted image

NE, ne grem več rodit....JASNO!?

(odgovor članu smrka)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.1.2006 14:20:23   
taška30
Bravo Bobek, se podpišem do zadnje črke!user posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.1.2006 15:06:49   
hanita
Tudi jaz se strinjam s tabo bobek, okrog dojenčkov delajo pravo znanost. Ma kaj nismo mi in naši starši ravno tako zrasli brez vseh teh umetnosti. Mislim kaj pa potem sploh lahko daš otroku jest, eno je alergen, eno zapira, eno dela krče, eno ima nevem kašno kislino in bla bla. Kmalu bodo rekli naj jih dojimo do 7 leta, nej se grejo solit, al pa nej se zmenijo in govorijo vsi enako.

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 14
2.1.2006 21:09:32   
Alina_alin
user posted image Bobek user posted image
Dodam samo svoj primer: povsod sedaj navajajo dojenje do 6. meseca. In na pregledu pri pediatru pri 5. mesecu potipam za mnenje svoje pediatrinje glede uvajanja hrane. Pravi, da naj ne hitim in ponovi isto teorijo. Potem mine mesec, gremo na posvetovalnico pri 6.mesecih. (V tem času smo že (pri 5,5 smo začeli) uvedli nekaj sadja in nekaj zelenjave. ) In sestra povpraša kako je z gosto hrano,, da vpiše v kartoteko. Omenim kaj od sadja in zelenjave smo probali. Povpraša, kaj pa meso. Nič mi ni bilo jasno - če mi pred 1 mesecem reče pediatrinja, naj ne hitim, da naj čakam z vsem do 6.meseca. Potem pa mi vseeno prehitimo in začnemo 14 dni prej, sestra pa me čudno gleda, kak še mesa ne jemo... Halo? user posted image Isto se je čudila, da ne jemo  skutik...
LP!

(odgovor članu hanita)
Neposredna povezava do sporočila: 15
2.1.2006 21:46:32   
smrka
Bobek, nisem ne iz Nizozemske, niti ne omenjam cvetače :) haaaaaaaahaaaaauser posted image

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Materinski dopust
Pravico do materinskega dopusta ima mati otroka, pod določenimi pogoji pa tudi oče otroka ali druga oseba ali eden od st...
Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.