bobek05
|
Bodi 100% da te bodo zlinčali, ker mene še zdaj vsi sprašujejo če dojim (Anej bo star 6,5 mesecev) in ko rečem NE me čudno gledajo Že od šole za starše ves čas poslušam dojenje, dojenje in še 1x dojenje... Ne me razumet narobe - sem ful ZA dojenje, ampak sorry, če ne gre, potem ne gre Pa sem se spresekirala po dolgem in po čez, a je bilo pri nama po 1,5 mesecu dojenja konec (pa še prej je bilo precej klavrno)... Ko sva prišla iz porodnišnice domov je Anej dobil precej močno zlatenico (vendar ne dovolj močno, da bi ga zadržali). V bistvu jo je imel že v porodnišnici, ampak so rekli, da to ni nič. Posledica je bila ta, da je bil tako hudo utrujen, da je ves čas samo spal, bil pa je tudi preutrujen, da bi vlekel... In teža ni šla nikamor.. Je patronažna naredila velik halo, pa smo morali na dodatek... Zgodbo dalje verjetno poznaš - ko je zalaufalo, se ni hotel več dojiti in mleko je šlo bye bye... No in od takrat se moram na vsakem metru "opravičevat" ker me vsi tak obtožujoče gledajo... In tisto večno vprašanje:"Še dojite?" in tisti pogled... Najhuje pa je bilo to, da ko je bilo že zelo pri kraju in sem si morala že ven pumpat (tistih bornih 30-40ml - iz obeh dojk!), so mi še kar govorili (pri pediatru), da naj se še trudim in da naj vztrajam in da mogoče pijem premalo tekočine (za pop... )... Glej, mleko ti bo nastalo če boš hotela ali ne... Očitno pač spadaš med ženske "mlekarice" (sorry na izrazu) in po moje bo tudi brez tablet, ki spodbujajo mleko (ki jih mimogrede lahko sedaj odkloniš) na hektolitre mleka v tvojih dojkah... Tega ne moreš spremeniti. Je že res, da če otrok ne vleče, da bo mleka prej zmanjkalo, ampak to se bo mogoče zgodilo šele mesec po rojstvu... Kaj boš pa do takrat? Si pumpala??? Pri tebi je verjetno to edina rešitev v vsakem primeru.. Te čisto razumem, ampak probaj vsaj 1 teden, pa če te bodo preveč bolele, ga enostavno odstaviš in mu začneš dajat dodatek... V porodnišnici pa le doji, ker ti po moje niti pod razno ne bodo prinesle dodatka če boš imela mleka v potokih... Dodatek dajo samo tistim, ki mleka nimajo..
|