|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kaj dodate k..
27.12.2005 12:53:50   
Anonimen
rižu , ki ga je dojenček, da je vse skupaj bolj mehko?
Jaz mu ponavadi naredim riž+zelenjava-takrat dam zraven VODO V KATERI SE JE KUHALA ZELENJAVAuser posted image , kaj pa ko jeva naprimer meso?Kaj naj dam takrat?Ali mleko?user posted image user posted image
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kaj dodate k..
27.12.2005 14:31:11   
Petrolinka
nina - nana jaz ti sploh ne bom v pomoč, ker mene tudi to zanima.
Jaz sem mu do zdaj dala meso (belo) samo enkrat, zraven zelenjave, tako župco in sem potem spasirala.
Ni mi pa jasno kaj naredit če je zraven riž. Pa kako mu naj dam ribo in krompir? Ali to skup spasirašuser posted image

Ko misliš, da že vse obvladaš, spet neka nova fora...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.12.2005 15:42:43   
Anonimen
Evo, jaz sem naredila paprikaš in potem sem mu dala omakico in belo meso, pa zraven žgance ali testenine sesekljane.
Poleg riža pa naredim omakico iz paradižnika in sira, za katero vama dam recept, če želita. Ali pa samo paradižnikovo omakico. Pa tudi govedino mu skuham kot da bi kuhala goveje zrezke v omaki z vso zelenjavo in potem na koncu zgostim z moko in mu dam riž zraven. Ta potep z moko mi je celo zdravnica predlagala.
Ali pa naredim omakico za rižoto z belim mesom in mu jo prelijem čez riž. Pa še bi se našlo.

(odgovor članu Petrolinka)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
27.12.2005 15:44:28   
taška30
Jaz dam vedno zraven mleko. Če je to le par kapelj za pire, recimo, dam kar alpskega. Tudi v riž, ko je kuhan.
Poletno, gris ali kus kus pa vedno skuham v mleku, ne v vodi, takrat pa v adaptiranem. Kakšne posebne razlage za to nimam.user posted image  Boljši občutek pač.user posted image

Ampak to sem jaz, ki imam zadnje čase v glavi neke fobije, da mala ne dobi na dan 500ml mleka oz. mlečnih izdelkov, kakor naj bi jih. In zato rinem mleko al pa kislo smetano povsod.user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.12.2005 16:03:07   
Marogica
Jaz sem in še vedno dodajam sok od mesa, saj ni nič boljšega!!!! Zakaj pa bi dajala mleko? Kaj si ti poleg mesa tudi riž z mlekom poliješ? Punce probajte kuhat čimbolj "normalno" hrano, da se otročki navadijo okusov in bodo čez mesec, dva lahko jedli z vami. Drugače pa obstaja verjetnost, da "normalne" hrane ne bodo marali, ker bodo navajeni na neke "mešanice", ker drugega ne poznajo.
Jaz sem tako pri obeh delala, pa oba VSE jesta.
Otroci dobijo preko mlečnih obrokov dovolj mleka na dan, tako, da ni treba komplicirat.

Petrolinka, lahko mu zmiksaš, ker tvoj je še majhen ali pa z vilico zmečkaš. PA kar skupaj.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu taška30)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.12.2005 17:56:57   
Suzi*
K rižu lahko dodaš kislo smetano, sok od mesa in/ali zelenjave (juhico), maslo, paradižnikovo omako,...torej čimbolj tako kot ješ sama.

Lahko pa rižoto (mesno-zelenjavno) narediš tako kot za odrasle: popražiš zelenjavo in meso (lahko na poru, čebulici), dodaš riž, zaliješ z vodo in kuhaš. Po potrebi dolivaš vodo, da ostane sočno, na koncu pa še malo kisle smetane in je. njamuser posted image

< Sporočilo je popravil Suzi* -- 27.12.2005 17:59:49 >

Vedno imej pred očmi nekaj lepega,
pa čeprav je to le marjetica v kozarcu od marmelade!

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.12.2005 22:56:44   
Anonimen
Taška30, moj otrok je star 11 mesecev, pa še ni poskusil niti kapljice kravjega mleka. Pazi, da ne bo dobila alergije, ki se je zlepa ne boste rešili. Se strinjam z Marogico - jaz tudi ne jem mleka zmešanega z rižem, krompirjem,...
V več vrst omak zamešam malo kisle smetane, mleka pa nikoli.
Glede alergije, ko si v eni drugi temi omenila, da bi se pojavile pikice po telesu - ni nujno, alergija se lahko pojavi tudi samo s krči ali pa udari na dihala in se otrok začne dušiti. Prijateljica je svojega otročka 3x vozila na urgenco, ker ni več mogel dihati.

Sicer pa bi se jaz na tvojem mestu bolj sekirala za to, da tvoja pupika ne dobi dovolj mesa kot pa da popije premalo mleka na dan. Saj jo imaš vendar na sami mlečni hrani.

(odgovor članu Suzi*)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
27.12.2005 23:41:51   
Suzi*

IZVIRNO SPOROČILO: Blacky

- jaz tudi ne jem mleka zmešanega z rižem, krompirjem,...

Zakaj pa ti ne ješ tega? user posted image  Kaj pa riž na mleku? Jaz ga jem. Pa v pire krompir tudi daš malo mleka, ali ne? No, mi ga damo. Polento tudi jaz jem z mlekom, pa gris tudi....a bi moralo bit vse to na vodi al kaj? user posted image  Saj Taška30 je pisala, da vse to naredi z adaptiranim mlekom, le v pire da par kapljic kravjega mleka....  Ne vem, ali sem pa jaz z drugega planeta, ker mi v to hrano paše mleko?! user posted image  
Taška, vseeno pa ne pretiravat s kravjim mlekom. Namesto alpskega mleka raje uporabi malo masla ali kisle smetane, če gre  za jed z zelenjavo (ali mesom). Naj se user posted image navadi na odrasle kombinacije hrane. Pri pripravi mlečnega obroka pa ne vidim omejitev za uporabo mleka, kot sem že napisala.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.12.2005 15:33:24   
Anonimen
Zakaj pa bi dajala mleko? Kaj si ti poleg mesa tudi riž z mlekom poliješ?

Suzi*, to sem mislila, ko sem rekla, da se strinjam z Marogico. In ne, jaz ne jem mlečnega riža z mesom.user posted image user posted image

(odgovor članu Marogica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
28.12.2005 15:38:38   
Suzi*
IZVIRNO SPOROČILO: Suzi*

Namesto alpskega mleka raje uporabi malo masla ali kisle smetane, če gre  za jed z zelenjavo (ali mesom). Naj se user posted image navadi na odrasle kombinacije hrane. Pri pripravi mlečnega obroka pa ne vidim omejitev za uporabo mleka, kot sem že napisala.

Blacky, no, saj se strinjava. user posted image   Meso in riž in mleko user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Suzi*)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.12.2005 16:37:50   
Marogica

IZVIRNO SPOROČILO: nina_nana

kaj pa ko jeva naprimer meso?Kaj naj dam takrat?Ali mleko?user posted image user posted image

Moj odgovor se je nanašal na ta stavek, saj je bilo to tudi vprašanje. SAmo ko se spomnim, da bi mleko po rižu polila, zraven pa meso dodala, mi slabo rata. Kakšna kombinacija pa je to? Mi tako doma pač ne jemo.
Mlečni riž pa je mlečni riž, pire je pire(ki se pripravlja z mlekom).
No ja, okusi so pač različni................

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.12.2005 20:26:12   
Barči78
KO JI PRIPRAVIM PIRE KROMPIR, JI PONAVADI VEDNO VANJ ZAMEŠAM 30 ML ADAPTIRANEGA MLEKA. SEM PA SLIŠALA, DA TEGA MLEKA NE SMEŠ ZAVRETI, TUDI PATRONAŽNA MI JE TAKO REKLA, TAKO, DA ZA POLENTO NISEM SIGURNA, RAJE JO PRIPRAVITI NA VODI IN DODATI KAKŠNO ŽLIČKO KISLE SMETANE. MED RIŽ PA JI PONAVADI ZMEŠAM GOVEJO JUHICO IN MESO, PA MOGOČE ŠE ZELENJAVO, KER JO IMA ZELO RADA.

DA BI VERJEL VASE, NI TREBA, DA VERJAMEJO VATE DRUGI LJUDJE.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 12
29.12.2005 0:25:28   
taška30
Draga Blacky, ker tako pozorno spremljaš moje poste na različnih temah in se 'ukvarjaš' z mano in mojo punči, se spodobi (in najbrž pričakuješ), da ti odgovorim.
Torej: (bom poskusila biti zelooo prijazna, čeprav mi je ob tvojem postu kar pisker dvignilo)user posted image

1. pikice pri alergiji: ok, priznam, sem mogoče usekala mimo, ker se na alergije ne spoznam. Se posipam s pepelom in bom na to temo molčala, kot sem že dosedaj, ker res ne vem nič o tem. Mea culpa!

2. mleko: glede na to, da so vse generacije razen zadnje ali mogoče predzadnje zrasle gor na kravjem mleku in glede na to, da ne jaz in ne mož, niti najini sorodniki ne kažejo kakršnegakoli znamenja kakršnekoli alergije, sem si pri 7 mesecih drznila dodati v pire krompir par kapljic alpskega mleka in budno spremljala reakcijo - ki je ni bilo, torej sem nadaljevala. Če si prebrala naprej, za vse ostalo uporabljam adaptirano mleko. Zato mi ni jasno, ZAKAJ ZA user posted image  SI SE SPRAVILA NAME (ja, kričim!), na tem forumu je veliko mamic, še celo na tejle temi je ena, ki daje otroku izključno alpsko mleko od 6. meseca dalje. Pa jih pustiš na miru.

3. meso: user posted image user posted image user posted image
No, če te pa resno skrbi za mojo pupo, pa vzamem user posted image  nazaj in naj te pa potolažim, da bo jutri, ko bo stara točno 8.mesecev dobila svoje prvo malo trupelce na žličko (je že pripravljeno v hladilniku). Pa ne zato, ker si ti tako rekla.user posted image  Ne boš verjela, ampak na Navodilih za prehrano dojenčka, ki mi jih je prinesla patronažka iz ZD Črnuče (matr, smo mi ljubljančani čudni user posted image ) piše, da se meso daje po dopolnjenem 8. mesecu. Ti šment!

Lp, Taška

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
1.1.2006 16:28:31   
Anonimen
Meni pa se sploh ni zdelo, da bi te napadala in se spravljala nate. Jaz sem ti samo odgovorila. user posted image
Če pa ti ni všeč moj stil pisanja, ki je ponavadi odkrit in brez dlake na jeziku, pa mi je zelo žal. user posted image  Se opravičujem in ti na poste ne bom več odgovarjala. Samo moraš pa vedeti, da ti vedno ne bodo odgovorile samo mamice, ki ti bodo prikimavale.

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
2.1.2006 14:16:33   
taška30
IZVIRNO SPOROČILO: Blacky

Meni pa se sploh ni zdelo, da bi te napadala in se spravljala nate. Jaz sem ti samo odgovorila. user posted image

Blacky, fora je v tem, da jaz nisem postavila nobenega vprašanja, na katerega bi mi ti lahko odgovarjala. Postavila ga je Nina_nana in sicer: Kaj dodate k rižu...? Torej odgovarjaj njej, ne meni.

Ko bom odprla temo Naš jedilnik - prosim za komentar, si pa lepo vabljena da daš svoj prispevek. Nič nimam proti drugačnim mnenjem, vendar takrat ko prosim za njega, ne takrat ko odgovarjam na **** temo.
V redu?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
3.1.2006 14:58:36   
Anonimen
Vidim, da sem se zmotila, ko sem mislila, da je RR namenjen klepetanju in izmenjavanju izkušenj. Jaz sem pa mislila, da lahko kdaj pa kdaj poveš tudi kaj osebi, ki se je javila v temi nekoga drugega. A da ne??? No, bom v prihodnje vedela.

In ne, nikakor me ne boš našla v svoji temi, ker se nimam časa ukvarjati s takimi, ki ne sprejmejo drugačnega mišljenja ne glede na to, da trdijo drugače. V redu?????

Ehhh, brezveze, hormoni pač....user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu taška30)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Tako izgleda partnersko življenje z dojenčkom
Te zabavne ilustracije novopečenega očka vas bodo nasmejale do solz.

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.