|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   racman vs. enkratne
27.12.2005 9:13:37   
šošo
Z mojo drago pričakujeva najinega 1. otroka. Zanima naju primerjava med plenicami za 1-kratno uporabo in bombažnimi, pralnimi plenicami. Vem, da so racmani (in podobne) dražji, vendar se investicija kmalu povrne. Kaj pa primerjava glede uporabnosti, kakovosti, kako se obnese na dojenčku (občutljiva koža na ritki...). Kako se perejo - vržeš kar umazane v stroj ali kako - tu se moji dragi zatakne user posted image , ji ne gre.

Skratka, zanimajo naju res + in - obojih.

Hvala, Alj
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: racman vs. enkratne
27.12.2005 9:31:03   
shooo
mi jih sicer se ne uporabljamo (ker se cakamo na user posted image ) lahko pa ti navedem zakj smo se mi odlocili za racmana.
meni se osebno zdi za otrosko ritko bolj prijazno "okolje" v bombazu kot v plastiki.dobro, ok, plastika v enkratnih diha, me pa moti tisti vmesni del -kot en gel- ko absorbira vlago.(vprasaj drago ce bi rada imela allways vlozke par let v hlackah).
vecina mamic s katerimi sem se pogovarjala o racmanih so takoj postavile vprasanje casa na prvo mesto.koliko kaj casa vzamejo racmanke? tiste ki jih uporabljajo praviijo da ne bistveno vec.
in malcki se hitreje navadijo na uporabo kahlice ali skoljke.tudi to se mi zdi zelo pomemben podatek.
lazje se izognes vneti ritki.
z ekoloskega vidika obstajajo domneve da racmanke niso nic bolj "ekoloske" zaradi porabe vode in elektrike...men se vseeno zdi da je uporaba racmank tudi z ekoloskega vidika upravicljiva.
pa se financni aspekt.ni odlocilen ampak nekaterim pomeni veliko.
meni osebno se zdi tudi to pomembno: ce je izdelek dober rajsi kupim "domaco" robo kot nek izdelek "priznanega proizvajalca".
lp

(odgovor članu šošo)
Neposredna povezava do sporočila: 2
27.12.2005 9:38:29   
HuAnita
Pobrskaj po iskalniku, je bilo že vse napisamo.
Naše izkušnje na kratko:
- imamo Štorkljo (zdaj bi kupila nove, tanjše Racmanke)
- do kakega 7m so se lepo obnesle, potem pa so začeli ježki popuščati, plenice postajajo vedno trše (nimamo sušilca), tako da vzemiote tiste s plastičnimi spenjači
- bombaž je pač bombaž in otrok je moker, ko se polula, logično, enim pa ravno to ni jasno, češ saj potem je otrok moker...
- mi z njimi niti enkrat nismo imeli vnete ritke, s tistimi za enkratno uporabo pa imamo redno težave (odkar jih uporalja v varstvu)
- otrok ima v njih večjo ritko (zato potrebuje večja oblačila včasih), kot kakšna čebelica, ene tudi to moti
- poleg pleničke mi uporabljamo tudi bombažno podlogo, ki zadrži večino kakca - to vržeš stran, prekrivne hlačke uporabimo večkrat, bombažne pa spravljamo v okisani vodi in jih peremo na 3 dni
- meni ni težko prati, ker itak se nabere bodijev, žabic in drugega perila, sploh pri mlajšem dojenčku
- do zdaj so veliko večkrat premočile pleničke za enkratno uporabo, ki jih uporabljamo ponoči, kot bombažne (ne vem, če se je v 15m zgodilo 3x)

Toliko z moje strani. Če te še kaj zanima, pošlji ZS.

(odgovor članu šošo)
Neposredna povezava do sporočila: 3
27.12.2005 9:40:32   
Seven*
Najprej moras v glavi razcistit, ce si to res zelis. Ce je odgovor da, ti priporocam, da si jih za zacetek par sposodis nekje, ali kupis samo tri komade. Potem pa hop v nakup..

Kaj pa vem, jaz kombiniram. Bombaz je blizje mojemu nacinu razmisljanja, pogledu na ekologijo, dihanju koze. In povem ti, da je ritka fuuuul lepsa, ceprav je povit v tisti z urinom prepojen bombaz. Bi si clovek mislil, da je ravno obratno. Moj Jakob ima zelo obcutljivo ritko in je bil v Racmankah bolj "zdrav".

Sama oblecem Emo (4 mesece) v Racmana, cez pa potegnem se prekrivne hlace iz volne, ki so taksne kot stumf in ji segajo do pazduh. So super!!! Zelooo tople in dihajo.

Jaz jih imam rada. Prav z veseljem jih zlozim na kup ko so suhe..

(odgovor članu šošo)
Neposredna povezava do sporočila: 4
27.12.2005 9:52:30   
nana 27
Jaz sem veliko brala od bombažnih plenic in se odločila za zelene racmane. Mislila sem, da jih bom uporabljala vsaj ponoči, ko naj bi se otoka ne previjalo, ampak smo hranilo (no razen, ko je pokakan). Kupila sem 12 racmanov s podlogami. No in potem smo dobili malega sončka pa je bilo vse daleč od pričakovanj mamice. Čez dan ni spal (še zdaj ne) in ponoči, ko je zaspal in sem ga dvignila iz posteljice za hranjenje je bil ves moker in sem ga morala zaradi previjanja zbuditi in nato je spet trajalo, da je zaspal nazaj. Ker smo ravno v jesensko-zimskem obdobju in ker spalnice ne ogrevamo (imamo 20 oz 21 stopinj) se mi je mali zasmilil in zdaj smo na tistih za enkratno uporabo.  Njaprej smo imeli DM-ove, ker mi niso bile všeč smo šli ma lumpije, ki so premočili. Zdaj pa ne morem prehvaliti Pampers sensitive pleničk, ki jih dobiš samo v DM-u (mehke so zelo, lepa poslikava, ne premočijo, dovolj velike). Zdaj zelene racmanke uporabljam pri širokem povijanju. Najprej dam pleničko za enkratno uporabo in nato čez še racmana. Svetujem vama, da ne kupujeta na zalogo, ampak kupita en paketek pleničk za enkratno uporabo za novorojenčke in nekaj (okrog 5 racmanov) in se nato odločita glede na to, kakšen bo dojenček. Srečno!

(odgovor članu šošo)
Neposredna povezava do sporočila: 5
27.12.2005 13:12:01   
tinica
Da še jaz povem svojo zgodbo, ki nisem bila najbolj navdušena nad plenicami racman. Mi smo jih seveda kupili, ker sem jaz na začetku bila strašno navdušena nad njimi, češ naravni materilali, cenovno kar ugodni, okolju prijazni,... Že ko jih je moja mama videla je rekla, da to so pa res debele in pa grobe plenice, da to bo otroka ja vse žulilo in jaz sem ji seveda pametna ugovarjala. Ker smo pač imeli te pleničke sploh nisem kupovala drugih plenic za enkratno uporabo. Ko sma šla iz bolnica sem mu seveda dala gor racmanke in jih potem tudi čez dan veselo uporabljala, problem se je pojavil zvečer ko je začel krvavet iz popeka ker so ga te plenice dobesedno ribale na mestu popeka in sem jih potem za en čas pač zamenjala z plenicami za enkratno uporabo.
Ponoči jih itak nismo mogli uporabljati ker je skoz bil premočen in sem ga
nonstop mogla previjat.
Potem plenice če se je pokakal sem  moral pač takoj it sprati ker če ne bi se kakec gor zasušil ( kljub uporabi plenične predloge)in bi pač to kasneje težje sprala seveda če imaš čas to delat potem kar gre. Do tretjega meseca starosti smo jih kar nekajkrat uporabili, potem pa ko je bilo konec z širokim povijanjem sem jih pa čisto odstranila. Ker če daš ti otroku gor plenico+vložek+plenično predlogo+prekrivne hlačke potem je takšen v ritko kot če bi ga še vedno široko povijal. Posebej mi ni jasno kako sploh lahko kasneje nejkje pri sedmih mesecih ali pa že prej, otrok sedi v teh plenica ali pa se kako drugače giblje.
Ne vem skratka to je moje mnenje, mi jih nismo uporabljali zato smo jih prodali.
Glede vnete ritke, tudi ko smo uporabljali te racmanke jo je dobil ampak smo potem ob uporabi hladilnega mazila to takoj pozdravili. Z plenicami za enkratno uporabo pa smo tudi zadovoljni.

To je pač moje mnenje, Tina

A  ja pa še to mi ni jasno pri teh plenicah kako je lahko ena plenica od 4 kg pa nekje do 18 kg. Vem da se malo zapogne in spne s pritiskači ampka, na začetku ko sem svojemu sinčeku dala gor te plenice je zgledal kot en sroti ker so mu  bile plenice kljub zavihko še prevelike. 

Kritizirati zna vsak bedak in mnogi to počno.

(odgovor članu šošo)
Neposredna povezava do sporočila: 6
27.12.2005 18:57:15   
SašaR
Racmanke so nizek model plenice in naj ne bi bile višje od popka. Plenicam naj bi se počasi povečavala velikost. Če je velikost prevelika potem je velika možnost da plenice ''zamakajo'' z drekcom.
Tako je nama bilo povedano na firmi ki izdeluje te plenice. Moja mami, ko jih je videla je bila ful navdušena, tudi tašča. Drugače pa obstaja model  rumeni racman, ki so ožje med nogicami in naj ne bi oteževale pri večjem otroku gibanja.

Lastne izkušnje povem čez nekaj mesecev.

21.2.2006 se je rodila naša princeska Neja

(odgovor članu tinica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
3.1.2006 19:26:41   
Anonimen
Jaz sem zelo zadovoljna. Naj ti zagotovim da naša pupika ima racmanke in je shodila pri 10,5 mesecih, tako da govorice, da se otrok v njih ne more gibat, niso prave.
čaw

(odgovor članu SašaR)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Zgodnji znaki nosečnosti: Izcedek
Zanositev povzroči številne spremembe v ženskem telesu in ena od teh je trdnost in položaj materničnega vratu. S spremlj...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.