Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
MADEŽI-kako se jih rešit-koristni nasveti 22.12.2005 8:56:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Madeži?Brez panike,za vsak madež se najde zdravilo.Predvsem jih nikoli ne drgnite.Z drgnjenjem ustvarjate toploto in umazanija se hitro spoji z osnovo.Bodite nežni,vendar vsrajni. Rdeče vino:odstranite s prta,če madež takoj po nesreči,pokrijete z kuhinjsko soljo,pozneje pa sperete z mineralno vodo. Če je madež že zasušen,namočite prt v toplo vodo,v katero ste raztopili malo mila in ji dodali salmijak.Madeže rdečega vina lahko tudi nevtralizirate z belim vinom in ga potem operete s pralnim praškom. Zelo učinkovita in malo znana je pena za britje.Z njo takoj namažete madež in ko gostje grejo ga operete v pralnem stroju. Če to ne pomaga ali nimate vsega pri roki,packo premažete z z zobno kremo in pustite,da se posuši.Zobna pasta je čistilo za marsikater madež. Sadni sokovi: Madeži so grdi in trdovratni.Polita mesta dobro namočite z limoninim sokom in takoj sperite v vroči vodi. Gorčica: Namočite prt v vročo vodo v kateri ste raztopili sodo,ali pa milnico. Čokolada: Zmešajte glicerin in jajčni beljak,z mešanico nežno zdrgnite madež,pustite nekaj časa delovat potem pa v pralni stroj.Ali madež razmehčajte v z vodo in ga operete z salmijakom. Sladoled: namočite v slano toplo vodo in sperite. Kavni madeži: Tudi namočite prt v slano vodo.Če pa je kava polita po preprogi,pa madež polijte z mineralno vodo in zdrgnite.
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 22.12.2005 9:08:07
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: MADEŽI-kako se jih rešit-koristni nasveti 22.12.2005 9:21:11
|
|
|
|
Anonimen
|
Žal ne!Poskusi z enim od teh,mislim,da je eden za več madežev.
|
|
|
|
RE: MADEŽI-kako se jih rešit-koristni nasveti 22.12.2005 10:14:43
|
|
|
|
babylove
|
Korenčkove madeže sem jaz prekuhala v vodi z vanishem in so šli lepo dol. Ne gre mi pa ven banana .
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 22.12.2005 14:07:42
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: MADEŽI-kako se jih rešit-koristni nasveti 22.12.2005 18:37:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Če pa ne pomaga to, kar je Neva predlagala, mate pa za "back up" plan še vedno škarje. Tako gre madež zagotovo stran!
|
|
|
|
RE: MADEŽI-kako se jih rešit-koristni nasveti 22.12.2005 19:02:25
|
|
|
|
babylove
|
Bubabaya, za slikico pa ne vem, verjetno je tudi od kvalitete odvisno. Jaz sem belo bombažno prekuhala. Bi pa tudi takšno s slikico, če bi mi madež šel hudo na živce .
|
|
|
|
RE: MADEŽI-kako se jih rešit-koristni nasveti 22.12.2005 21:08:21
|
|
|
|
ninocka
|
Kako pa spravt dol madez od paradiznikove omake (npr. od filanih paprik, golaza, omake za spagete)? Men to ne gre dol, pa ce 1000x polijem z vanishem, pa perem na 90,... Kaksen predlog, nasvet?
|
|
RE: MADEŽI-kako se jih rešit-koristni nasveti 23.12.2005 8:56:17
|
|
|
|
Anonimen
|
Namoči v slano vodo(dve kuhinjske žlice soli)!Uporabi salmijak,probaj pa boš videla.
|
|
|
|
RE: MADEŽI-kako se jih rešit-koristni nasveti 23.12.2005 11:07:54
|
|
|
|
babylove
|
Kaj pa je salmijak
|
|
|
|
RE: MADEŽI-kako se jih rešit-koristni nasveti 23.12.2005 11:23:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Mislim da je podobno kot varekina.Se ga dobi ali v drogeriji ali pa v lekarni. Ni tako agresiven kot varekina. Jaz ga še nisem uporabila,zanjga mi je povedala sosedova nona,jaz pa sem samo kimala,nisem pa jo vprašala,kako izgleda.
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?