Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
otroški dodatek - zakomplicirani primer 19.12.2005 14:58:15
|
|
|
|
Anonimen
|
LP! Nekaj berem o tem otroškem dodatku, pa se nekak ne najdem. Sem poročena s tujim državljanom, ki ima v Sloveniji začasno bivanje (ker je takšen postopek, stalno pridobi po 2.letih), jaz stalno. (na istem naslovu) Na tem istem naslovu,v skupnem gospodinjstvu sta prijavljena še moja starša, ki imata oba svoj osebni dohodek ( skupaj smo zaradi tega, ker z možem ne najdeva stanovanja, tudi sva v veliki finančni kriz, na poti je pa otrok...). PDP imam aprila 2006. Zaposlena sem za določen čas, do februarja 2006, potem adijo. Plača minimalna. Mi pa traja ta zaposlitev od febr.letos. Prej tudi nisem bila zaposlena. Mož je že od junija brezposelen in verjetno ni težko razbrati, da nisva ravno bogata. V bistvu vzdržujem moža, kar se mi pri plači pozna celih 3.000 SIT , prijavljenega imam kot davčno olajšavo in mu tudi plačujem zavarovanje,...kaj pa naj? saj ni sam kriv za brezposelnost (viza itd.) Bojim se, da ne bi bila najina prikrajšana otroškega dodatka, glede na to da živiva pri mojih starših? In res naju to življenje zaj... . Zanima me, kako je v mojem primeru z otroškim dodatkom? Na kaj vse ti državni voluharji gledajo? Hvala za vaše odgovore oziroma morebiten namig, na koga naj se obrnem.
|
|
|
|
RE: otroški dodatek - zakomplicirani primer 19.12.2005 15:04:08
|
|
|
|
lelaval
|
Poskusita tako, da imata svoje gospodinjstvo
|
|
|
|
RE: otroški dodatek - zakomplicirani primer 19.12.2005 16:02:54
|
|
|
|
petraz
|
Tudi jaz mislim, da je bolje če imate svojo gospodinjstvo, saj drugače se štejejo vsi prihodki.
|
|
|
|
RE: otroški dodatek - zakomplicirani primer 19.12.2005 17:11:59
|
|
|
|
Anonimen
|
Vse, kar je potrebno, je to, da ko boš šla na Upravno enoto po potrdilo o skupnem gospodinjstvu in stalnem bivališču, da takrat izjaviš, da imata vidva z možem ločeno gospodinjstvo od tvojih staršev. To je možno tudi, če živite v enem stanovanju, saj ločeno gospodinjstvo ne pomeni ločenih prostorov, ampak predvsem ločene finance. Glede vsega ostalega ne bi smela imeti nobenih problemov. Pripada ti najvišji otroški dodatek.
|
|
|
|
RE: otroški dodatek - zakomplicirani primer 20.12.2005 7:53:38
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, lepo se sliši, res. Sicer ne navijam ravno za najvišjega, nekaj več kot 4.000,00 SIT si pa glede na najino premoženjsko stanje vseeno zasluživa... In potem ko naju na UE vpišejo pod eno gospodinjstvo, ali to nihče ne preverja? Saj nima v bistvu kaj preverit, ne? V bistvu smo res v istih prostorih, ampak z ločenimi financami. Hvala za odgovore!
|
|
|
|
RE: otroški dodatek - zakomplicirani primer 20.12.2005 12:27:03
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, no, če imaš ti tako visoko plačo, ne glede na število oseb v gospodinjstvum potem pa res ne bo nič z najvišjim otroškim dodatkom. Preverjati pa ne morejo. Na Upravni enoti, preden ti izdajo potrdilo, samo preverijo, če so osebe, ki jih omeniš, tako ali drugače prijavljene na omenjenem naslovu, to pa je vse. Na CSD-ju se ob redkih trenutkih spomnijo in pridejo preverit kakšno situacijo na dom, ampak tega ne, ker jim velikost stanovanja pri otroškem dodatku ne pomeni nič, števila oseb pa ne morejo preveriti. A ljudje naj bi sedeli doma in čakali, da jih nekdo pride preštet al' kaj? Ne gre.
|
|
|
|
RE: otroški dodatek - zakomplicirani primer 20.12.2005 14:05:17
|
|
|
|
Anonimen
|
120.000 neto je moja plača dokler me ne vržejo na cesto. Je to preveč? Za vzdrževanje 3.članov? Po njihovi logiki verjetno je
|
|
|
|
RE: otroški dodatek - zakomplicirani primer 22.12.2005 16:42:44
|
|
|
|
Tasika
|
Če je 120.000 neto za 3 člane, dobiš pa kaj več kot 4.000 otroškega.
|
|
RE: otroški dodatek - zakomplicirani primer 22.12.2005 18:04:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, za DSP je to preveč. No, glede na to, da imaš službo, ti pa DSP sploh ne pripada - šele potem jo dpbiš, ko boš 3 mesece brez, pa seveda, če partner ne bo imel več kot oni določijo - malo čez 90 jurjev netto.
|
|
|
| Stran: [1] |
Ime za fantka...Lubici... k priimku Skol?ADAM (
17%)
LUKAS (
14%)
DAVID (
29%)
KRIS (
7%)
ERIK (
24%)
RUBEN (
8%)
Število vseh glasov: 465Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!