Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: FOLNA KISLINA IN FOSILKE! 14.12.2005 17:16:41
|
|
|
|
tasha23
|
jaz jo jemljem že od augusta letos in upam, saj sem slišala da naj bi ga žačele jemati vsaj 3 M pred zanositvijo in nato še prve 3 M nosečnosti... Ni pa nujno, saj jih veliko res začne jemati šele ko zanosijo. LP Nataša
|
|
|
|
RE: FOLNA KISLINA IN FOSILKE! 14.12.2005 17:24:39
|
|
|
|
lex
|
Hojla! jaz sem jo začela jemati ko sem zanosila (prej sploh nisem slišala o folni kislini), pa še to po tretjem mesecu. Mi je pa kolegica, ki je zanosil in nato imela ss povedala, da ji je G svetoval, da skoz jemlje folno kislino, ker je menda dobra za telo. Tako, da škoditi ti ne more.
|
|
RE: FOLNA KISLINA IN FOSILKE! 14.12.2005 18:00:52
|
|
|
|
Jančika_
|
Najbolj važno je, da jo jemlješ od 5. do 8. tedna nosečnosti, v tem času se zapira hrbtenjača. Zato jo lahko začneš jemati ob izostanku M; če hočeš biti ziher, pa kak teden prej in do takrat, ko pride M.
|
|
|
|
RE: FOLNA KISLINA IN FOSILKE! 14.12.2005 18:11:18
|
|
|
|
emaa
|
Jaz je ne jemljem in je ne bom preden ne zanosim. Po dveh letih, se mi res ne da. Edino pri IVf bom pa verjetno folno jemala od transferja naprej. Prej pa sigurno ne.
|
|
|
|
RE: FOLNA KISLINA IN FOSILKE! 14.12.2005 18:40:43
|
|
|
|
tinkamiška
|
Hoj! Jst sem jo jedla od O pa do M, dokler ni enkrtat M izostala, potem pa do tretjega meseca nosečnosti. Tinka
|
|
RE: FOLNA KISLINA IN FOSILKE! 14.12.2005 18:45:24
|
|
|
|
vampirka
|
Jaz bi se že zastrupila z njo, če bi jo jemala ves čas odkar poskušava ! No ja, jem pa (ne čisto redno) centrum tabletke, ki vsebujejo enako količino folne kisline kot tifol...tako, da v bistvu sem skozi malo pod dozo...bom pa jo redno jemala ko začnem z ivf postopkom. Pa pa, fosilčice (sem hotela napisat pa pa v "fosilskem" žargonu, kot npr. fosečka...pa se mi ni zdelo preveč primerno ).
|
|
|
|
RE: FOLNA KISLINA IN FOSILKE! 14.12.2005 18:52:30
|
|
|
|
biba77
|
Jaz sem jo jemala 2.5 leti preden sva uspela zanosit, s tem, da sem jo zadnje pol leta (tako kot tinkamiska) jemala od O do M in ne cel ciklus... V nosecnosti pa do konca 13. tedna redno (vsak dan), zdaj pa vsake toliko. Imam kar raznoliko in zdravo prehrano...
|
|
RE: FOLNA KISLINA IN FOSILKE! 14.12.2005 20:00:30
|
|
|
|
Massa26
|
vampirka Sem mogla dvakrat prebrat Glede folne, jaz je tudi ne jemljem, se mi zdi brez veze po več kot 1,5 leta se basat še s folno. Bom jo pa definitivno, ko bom doživela magični .
|
|
|
|
RE: FOLNA KISLINA IN FOSILKE! 14.12.2005 20:01:25
|
|
|
|
Massa26
|
Aja drugač se mi zdi dobra varianta to kot pravita biba77 in tinkamiška, ampak sama še nisem prišla do tega..
|
|
|
|
RE: FOLNA KISLINA IN FOSILKE! 14.12.2005 20:19:31
|
|
|
|
tincas
|
Meni je moj G rekel, da glede na to, da nimamo v druzini nobene dedne bolezni, da lahko zacnem jemati folno kislino takrat ko zanosim, prej pa ni treba. tako da ce imas kake dedne bolezne, ti priporocam, da zecnes prej jesti, drugace pa ne! Lep pozdrav!
|
|
|
|
RE: FOLNA KISLINA IN FOSILKE! 14.12.2005 21:14:22
|
|
|
|
macca
|
Hvala vsem za nasvete glede folne kisline. Vampirka, zelo posrečeno!!!
|
|
|
|
RE: FOLNA KISLINA IN FOSILKE! 14.12.2005 23:33:56
|
|
|
|
KODA
|
Jz sem začela jesti folno kislino,ko sem zvedela,da sem noseča,pa tja do tretjega meseca.
|
|
RE: FOLNA KISLINA IN FOSILKE! 14.12.2005 23:56:39
|
|
|
|
lelaval
|
Zdravniki svetujejo vsaj 3 mesece pred in po zanostivi. Ampak jaz ti svetujem, če imaš težave z zanositvijo, potem jo začni jemat šele, ko boš noseča, ker si moraš sama kupovat tabletke. Jaz sem jo začela jemat, ko sem bila že 3 mesece noseča in mi je G predlagal, da jo jemljem do konca nosečnosti.
|
|
|
|
RE: FOLNA KISLINA IN FOSILKE! 15.12.2005 8:02:34
|
|
|
|
pupika
|
Jaz jo jemljem že 1 leto, vmes sem imela pavzo kake 3 mesece, ker nisem smela zanosit, ta mesec pa sem jo zopet začela jest. Meni je G rekla, da nikakor ne škodi, če jo jemlješ dalj časa kvečjemu koristi. Saj tudi nam koristi, ne samo našim pikicam.
|
|
|
|
RE: FOLNA KISLINA IN FOSILKE! 15.12.2005 16:37:33
|
|
|
|
pot
|
zivjo, jaz sem jo jemala pol leta, pol mi je pa ginekologinja rekla, da nama najverjetneje ne bo tako hitro ratalo (policisticni jajcniki) in da lahko prekinem jemanje in jem sele takrat, ko nama rata zanosit. menda ga je v telesu za 1x dosti. lp nasapot
< Sporočilo je popravil nasapot -- 15.12.2005 16:38:55 >
|
|
|
|
RE: FOLNA KISLINA IN FOSILKE! 16.12.2005 12:48:20
|
|
|
|
lana38
|
Jaz sem jo začela jemati, ko mi je test pokazal . Drugače bi jo morala predolgo jesti. Zanosila sem šele po 15 mesecih truda. LP
|
|
RE: FOLNA KISLINA IN FOSILKE! 16.12.2005 13:48:48
|
|
|
|
macca
|
Hvala, vsem za odgovore. Verjetno je za nas fosilke, res čisto pravi čas za začetek jemanja FK, takrat, ko test pokaže . Drgače se bom še res zastrupila z njo .
|
|
|
| Stran: [1] |
Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin
Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?