|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   FOLNA KISLINA IN FOSILKE!
14.12.2005 17:08:29   
macca
Sprašujem se, kako naj prične z jemanjem folne kisline ena fosilka, ki že zlo dolg ne uspe zanosit? Mal čudno bi bilo, da bi jo jemala tja v nedogled, ker pač ne zanosim. Verjetno, v takem primeru pač pričneš z jemanjem, ko enkrat so user posted image  in nič prej. Kakšne izkušnje pa imate ostale fosilke s tem?
Eno user posted image  vsem upajočim fosilkam!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: FOLNA KISLINA IN FOSILKE!
14.12.2005 17:16:41   
tasha23
jaz jo jemljem že od augusta letos in upam, saj sem slišala da naj bi ga žačele jemati vsaj 3 M pred zanositvijo in nato še prve 3 M nosečnosti... Ni pa nujno, saj jih veliko res začne jemati šele ko zanosijo.

LP

Natašauser posted image

(odgovor članu macca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
14.12.2005 17:24:39   
lex
Hojla!
jaz sem jo začela jemati ko sem zanosila (prej sploh nisem slišala o folni kislini), pa še to po tretjem mesecu. Mi je pa kolegica, ki je zanosil in nato imela ss povedala, da ji je G svetoval, da skoz jemlje folno kislino, ker je menda dobra za telo. Tako, da škoditi ti ne more.

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu tasha23)
Neposredna povezava do sporočila: 3
14.12.2005 18:00:52   
Jančika_
Najbolj važno je, da jo jemlješ od 5. do 8. tedna nosečnosti, v tem času se zapira hrbtenjača. Zato jo lahko začneš jemati ob izostanku M; če hočeš biti ziher, pa kak teden prej in do takrat, ko pride M.

(odgovor članu macca)
Neposredna povezava do sporočila: 4
14.12.2005 18:11:18   
emaa
Jaz je ne jemljem in je ne bom preden ne zanosim. Po dveh letih, se mi res ne da. Edino pri IVf bom pa verjetno folno jemala od transferja naprej. Prej pa sigurno ne.

(odgovor članu Jančika_)
Neposredna povezava do sporočila: 5
14.12.2005 18:40:43   
tinkamiška
Hoj!

Jst sem jo jedla od O pa do M, dokler ni enkrtat M izostala, potem pa do tretjega meseca nosečnosti.

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu emaa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
14.12.2005 18:45:24   
vampirka
Jaz bi se že zastrupila z njo, če bi jo jemala ves čas odkar poskušava user posted image user posted image user posted image ! No ja, jem pa (ne čisto redno) centrum tabletke, ki vsebujejo enako količino folne kisline kot tifol...tako, da v bistvu sem skozi malo pod dozo...bom pa jo redno jemala ko začnem z ivf postopkom.

Pa pa, fosilčice (sem hotela napisat pa pa v "fosilskem" žargonu, kot npr. fosečka...pa se mi ni zdelo preveč primerno user posted image user posted image user posted image ).

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 7
14.12.2005 18:52:30   
biba77
Jaz sem jo jemala 2.5 leti preden sva uspela zanosit, s tem, da sem jo zadnje pol leta (tako kot tinkamiska) jemala od O do M in ne cel ciklus...
V nosecnosti pa do konca 13. tedna redno (vsak dan), zdaj pa vsake toliko. Imam kar raznoliko in zdravo prehrano...

Kjer so bibe, bauci in miške doma...

http://biba77.moj-album.com/

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.12.2005 20:00:30   
Massa26
vampirka user posted image user posted image user posted image user posted image

Sem mogla dvakrat prebrat user posted image user posted image user posted image

Glede folne, jaz je tudi ne jemljem, se mi zdi brez veze po več kot 1,5 leta se basat še s folno. Bom jo pa definitivno, ko bom doživela magični user posted image .

(odgovor članu vampirka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
14.12.2005 20:01:25   
Massa26
Aja drugač se mi zdi dobra varianta to kot pravita biba77 in tinkamiška, ampak sama še nisem prišla do tega.. user posted image

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 10
14.12.2005 20:19:31   
tincas
Meni je moj G rekel, da glede na to, da nimamo v druzini nobene dedne bolezni, da lahko zacnem jemati folno kislino takrat ko zanosim, prej pa ni treba.

tako da ce imas kake dedne bolezne, ti priporocam, da zecnes prej jesti, drugace pa ne!

Lep pozdrav!

(odgovor članu Massa26)
Neposredna povezava do sporočila: 11
14.12.2005 21:14:22   
macca
Hvala vsem za nasvete glede folne kisline.
Vampirka, zelo posrečeno!!!user posted image

(odgovor članu tincas)
Neposredna povezava do sporočila: 12
14.12.2005 23:33:56   
KODA
Jz sem začela jesti folno kislino,ko sem zvedela,da sem noseča,pa tja do tretjega meseca.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu macca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
14.12.2005 23:56:39   
lelaval
Zdravniki svetujejo vsaj 3 mesece pred in po zanostivi. Ampak jaz ti svetujem, če imaš težave z zanositvijo, potem jo začni jemat šele, ko boš noseča, ker si moraš sama kupovat tabletke. Jaz sem jo začela jemat, ko sem bila že 3 mesece noseča in mi je G predlagal, da jo jemljem do konca nosečnosti.

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
15.12.2005 8:02:34   
pupika
Jaz jo jemljem že 1 leto, vmes sem imela pavzo kake 3 mesece, ker nisem smela zanosit, ta mesec pa sem jo zopet začela jest.
Meni je G rekla, da nikakor ne škodi, če jo jemlješ dalj časa kvečjemu koristi. Saj tudi nam koristi, ne samo našim pikicam.

(odgovor članu lelaval)
Neposredna povezava do sporočila: 15
15.12.2005 16:37:33   
pot
zivjo,
jaz sem jo jemala pol leta, pol mi je pa ginekologinja rekla, da nama najverjetneje ne bo tako hitro ratalo (policisticni jajcniki) in da lahko prekinem jemanje in jem sele takrat, ko nama rata zanosit. menda ga je v telesu za 1x dosti.

lp
nasapot

< Sporočilo je popravil nasapot -- 15.12.2005 16:38:55 >

(odgovor članu pupika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
16.12.2005 12:48:20   
lana38
Jaz sem jo začela jemati, ko mi je test pokazal user posted image . Drugače bi jo morala predolgo jesti. Zanosila sem šele po 15 mesecih truda.
LP

lana38

(odgovor članu pot)
Neposredna povezava do sporočila: 17
16.12.2005 13:48:48   
macca
Hvala, vsem za odgovore. Verjetno je za nas fosilke, res čisto pravi čas za začetek jemanja FK, takrat, ko test pokaže user posted image . Drgače se bom še res zastrupila z njo user posted image .

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 18
17.12.2005 20:12:13   
stuhica
Zanimivo vprašanje o tem sem tudi jaz razmišljala prej! Jest sem tko nardila da sicer jo nisem jedla vsak dan ene 3 na teden,
no ja sem pa imela srečo da sem po klomifenčku zdaj takoj že prvi mesec zanosila in sem tudi takoj že pri uporabi klomifena začela jemat še folno kislino in jo jem še sedaj ker mn+mi je G naročil da jo moram jesti!

(odgovor članu macca)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?
Motnje menstrualnega ciklusa so precej pog...
Vsaka ženska obdobje pred menstruacijo in med njo doživlja drugače. Motnje menstrualnega ciklusa so različne in pogoste....

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?