Barbs
|
Ojla, načeloma je tvoja pikica še tako majhna, da ji zaradi samega smučanja ne bi smelo popolnoma nič škodit. Je varno spravljena, majčkena, tako, da nimaš še trebuščka, ki bi bil izpostavljen npr. udarcem ipd.. Je pa druga pesem, če začneš razmišljati kot odrasla oseba, odgovorna bodoča mamica in predvidevaš stvari, ki bi se lahko zgodile ( razmišljanje, da se to dogaja samo drugim, bi jaz v nosečnosti opustila) : npr. - ti lahko še tako na "easy" smučaš, nek divji smučar pa se zaleti vate in te poškoduje ( noga, notranji organi v trebuhu) - bog ne daj, da se razumemo, ampak, dogaja se... - lahko se grozno prehladiš ( seveda se to lahko tudi brez smučanja) in boš morala jemati antibiotike, druga zdravila itd.... - itd... Če bi bila jaz ti ( ok, vem , da nisem ) bi razmišljala tako : "Jupiiiiii, noseča sem, v meni je moje in Njegovo bitjece... smučala sem že stokrat in še bom, torej bom zdaj poskrbela, da bo imel moj otročiček najboljše bogoje, da se lepo in varno razvije." Na smučanje bi s prijatelji šla, ponudila bi se, da bom par dni kuhala, s sabo bi si vzela nekaj dobrih knjig, ki bi jih dopoldne in del popoldneva , ko bi ostali smučali, prebirala, po četrti uri pa itak nihče več ne smuča in ti ne bo dolgčas..... Aja, pa na sprehode bi hodila in bila sama nase ponosna, da bom mami.
|