|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Nočno dojenje 2 mesečnikov
12.12.2005 15:12:33   
thunder
Kako se kaj hranite ponoči - si vzamete čas in se orng napapcate, naredite to v snu, podirate kupčke...? Midva počneva to ležečke a je potem problem pri podiranju kupčkov - če ga ne podreva se skoz zvija, bruha, jamra...danes sem tako prebedela celi dve uri (od dveh do štirih) ker sem ga nenehno dvigovala da sva podirala kupčke, ker če ga ne dvignem mi vse izbruha...to je zeloooo utrujajoče, ne vem kako naj še poskusim.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Nočno dojenje 2 mesečnikov
12.12.2005 15:25:45   
calvo
Mi imamo tudi dvomesečno dojenčico, ki je od začetka zelo veliko hrane izbruhala. Sem bila že kar obupana, saj sem ponoči pod njenim vzglavjem zamenjala tudi po 5 tetra plenic, da ne omenjam preoblačenja. Kupčke tudi mi zelo težko podiramo (čez dan jih mož, ki ponoči spi kot top). Poizkusila sem s tem, da sem dvignila vzglavje (kot v porodnišnici), to se pravi celoten naklon ležišča in je bilo malo bolje. Pa včasih jo dam spat na trebuh - tako mi ni še nikoli bruhala. Res pa je,da to sedaj ni najbolj moderno. Drugače pa se dojiva ležečki in mati zraven prijetno drnjoha. Ne verjamem, da bi ravno ležeči način dojenja pozročal več kupčkov. Mi pa sedaj uspeva druga finta - ko poje, zadrema in jo pustim malo pri meni,da trdno pade dol. Potem jo transportiram v njeno posteljico in bruha precej manj. Kupčki jo pa motijo v obliki punkcov naslednji dan zvečer. 

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 2
12.12.2005 16:15:21   
Aleksandrin
Trkam, mi spi ponoči.

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 3
12.12.2005 17:22:42   
PBJ
Moj bo jutri star 5 mesecev in se dojiva sede. Jaz sem  na začetku tudi poskušala leže in smo imeli probleme. Ponavadi je že pred podiranjem kupčka veliko mleka polival, tako da sva bila oba "mokra". Pa, ko sem ga dvignila iz ležečega položaja,da bi podrla kupčka se mi je konkretno zbudil in potem je rabil vsaj eno uro, da je zaspal.
Sedaj pa si dvignem blazino, sedem na posteljo in se podojiva. Tako mi manj polije, ker je le telo bolj dvignjeno, kot pri ležečem dojenju. Ko začne počasi vlečt, ga še rahlo privzdignem - podre kupčka, dam ga nazaj v posteljo in že spančka.

Poskusi sede, mogoče se bo odneslo

Aja, ponoči mi intenzivno pije največ 10 minutk - se mi zdi, da če bi mu pustila bi on še kar vlekel in vlekel, dokler se bi ni znova prebudil.

lp

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 4
12.12.2005 19:14:08   
tincci
Ah, to je začaran krog.. jaz imam celo pojstlo pokozlano ponoči.. če podrem kupčka, se zbudi, če ga ne, bruha ali pa stoka in se zvija, no skratka, če ga podrem, velikokrat vseeno bruhne par minut kasneje... tako da imamo pestre noči. Delam po filingu, potem pa kakor je user posted image

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 5
13.12.2005 8:53:10   
chips
Midve s Teo se pa dojiva leže,kadar jo hočem dojiti sede se mi kr joče pa full panična rata. Na začeku smo imeli težave s kupčki sedaj je pa že malo boljše!!

6.11.2005 ob 13:04 se je rodila najina princeska TEA!!
23.8.2007 ob 11:13 se je rodil najin princ NIK!

(odgovor članu tincci)
Neposredna povezava do sporočila: 6
13.12.2005 15:44:51   
ja_ni_ka
Mi bomo kmalu stari tli mesece in moram povedati, da je veliko bolje kar se tiče polivanja in jamranja ter kupčkov ponoči. Sedaj se podoji samo na eni in nič več kupčkov in polivanja, kar spi naprej, tako da trkam in ne obupat bo kmalu bolje.

Jaka in Nika sta moja sončka dva

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 7
13.12.2005 20:00:06   
uma
Jaz ga, ko se zbudi, vzamem v posteljo in ga podojim sede oz. imam dvignjeno ležišče. Vmes mi seveda zaspi (dojenje traja max. 10 minut) in potem ga dvignem čez ramo in čakam (pa ne dolgo) ali bo podrl kupčka. Pa ga ne vedno. V bistvu ga večkrat ne kot ja. Hvala bogu pa mi je bruhal do sedaj samo 2x ko ni podrl kupčka. Drugače kar nekako gre.
Jepa večji problem v tem, ker mi malo poje saj vmes večkrat zakinka, in se potem temu primerno tudi kmalu spet zbudi lačen. Tako da se zbujamo vsake 2 uri. Se pa trudim ga buditi, da mi poje malo več in potem se to raztegne na 3 ure.

V moje življenje je posijalo sonce po imenu Žak!

(odgovor članu thunder)
Neposredna povezava do sporočila: 8
14.12.2005 7:32:23   
chips
Sem opazila pri našiuser posted image da ponoči ko se naje spi tam nekje od 2-5 ur odvisno.Od polnoči pa proti jutru se bolj pogosto zbuja .Čez dan jema pa namesto na 2-3 ure ,se dojima na eno uro .
user posted image kr cmoka ,pa jo podojim na obe dojke.V posvetovalnici mi je rekla da imam mleka več kot dovolj glede na to da je stara en mesec in 8 dni in ima že 5500g(pri rojstvu pa 3780g). So rekli da o dodatku naj nič ne premišljujem.

6.11.2005 ob 13:04 se je rodila najina princeska TEA!!
23.8.2007 ob 11:13 se je rodil najin princ NIK!

(odgovor članu uma)
Neposredna povezava do sporočila: 9
15.12.2005 10:41:33   
bambi
No, moja Gaja se zbudi enkrat okrog 2h in potem zjutraj okrog 5h, včasih pa eno rundo prešprica in spi do 4h..... različno. Dojim pa jo leže, velikokrat zraven zaspi, jaz počakam če bo podrla kupčka ali bruhnila, ker včasih to uspe kar leže, drugače je ne dvigujem, keer sem jo tako samo zbudila in je bil potem cel cirkus.... No, potem jo po kakšne pol ure dam nazaj v posteljico, če seveda ne zaspim zraven..... Sedaj ko je stara 2,5 meseca ne bruha več toliko kot je prej..... imamo pa mi drug problemček, zraven moje zize si tišči v usta še svoje prste in tako traja včasih par minut, da ji uspem rokice umaknit user posted image user posted image user posted image  in tako je okoli naju vse mokro.....

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.

(odgovor članu chips)
Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?