|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kaj jedo vaši enoletniki
8.12.2005 12:20:35   
SISI25
vem, da že skoraj vse. moja dva tudi, ampak kaj po obrokih. Mi jemo takole:

zjutraj: še vedno mlekec
malica okoli 9: še vedno samo sadje
kosilo: krompir, riž, testenine, zelenjava, meso
pop.: jogurt, skuta, sadje....
zvečer: neka kašica, te od milupe ali nekaj takega
pred spanjem: mleko

meni se zdi to ful premalo, da bi že mogla jesti kakšen kruh ali kaj takega, pa sploh nočeta, tako vmes ko jaz jem ga malo jeta drugače ne, tudi zvečer nočeta, onih, ki se mešajo z mlekom nočeta, razen čokolinota, ampak je en alergičen na čokolado in ne sme.

Kako pa izgleda vaše hranjenje?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kaj jedo vaši enoletniki
8.12.2005 13:07:26   
nuala
Zjutraj ( med 6.00 in 7.00 ): Mleko ( od 1- 2 dl )
ob 8.00: Košček kruha ( res mali ) ali suh keks ali banana, bolj futra psa kot je
ob 10.00: Sadje ( ponavadi je )
ob 12.00: Kosilo, npr. 5 žlic juhe, žlico graha, 1/4 korenčka, makarone zmeče na tla, meso poskusi in pusti
ob 15.00: Košček kruha ali četrt jabolka ali 2 žlici pudinga ali suhi keks
ob 18.30: Zelenjavna juha ali riž z zelenjavo ali njoki ( par žlic ) ali hrenovka ( to obožuje )
ob 19.30. Mleko, cca 2dl

Ne sme jajc in mleka, kašic pa ne mara od 5. meseca naprej.

Je zdrav fant, lapo napreduje ( pri 1 letu otroci nehajo jest, baje je to normalno, saj dosežejo težo, ki jo potem držijo skoraj 2 leti! ) - torej, se ni za sekirat.

(odgovor članu SISI25)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.12.2005 13:15:59   
Petra P.
Mi imamo srečo. Vid je vse in to v večjih količinah. Samega kruha pa tudi on ne mara. Ampak če si jaz kaj namažem na kruh in to skušam pojesti, pol kar naprej prosi za malo. Če se torej delam da jem, pol se on kar fino namalica. Sicer pa ga mož rad da v stolček, ter mu da kos salame (piščančje), kos sira in kruha in pol to Vid sam kombinira in mrcvari po mizici. Ampak poje.

(odgovor članu SISI25)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.12.2005 13:49:50   
SISI25
saj drugače moja dva ful tega pojeta, ampak meni se zdi, da bi mogla še kaj več jest kot to sadje in kašice, pa nočeta nič, če pa že mora biti ful ampak res ful zmiksano. (res je da imamo samo dva zobka). Tudi težka mislim, da sta dosti- okoli 10 kg.

(odgovor članu Petra P.)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.12.2005 14:25:57   
Anonimen
Zjutraj med 6.30-7.00 spije 50-100 ml navadnega mleka. Potem ima po sedmi uri zajtrk z nama. Ji na koščke narežem kruh, sir, salame, sadje oz. jogurt,..... pač tisto kar jeva midva.

Potem tam po 10.00 in nekje do 11.00 ure nekje poje eno banano, en kaki, eno veliko jabolku, eno večjo hruško, ....

Za kosilo pa jeve vse kar pride od mesa, rib, riž, krompir, omlete, juhe, ..... skoraj obvezna je rdeča pesa.

Popoldne ob 16.00 poje en jogurt (najrajši z žitaricami) oz. sadje.

Potem pa pred spanjem (tam okrog 19.00) tri velike žlice keksolinoja oz. frutolinoja z mlekom.

Čez dan pa še vmes poje Manner kekse za otroke oz. še kaj več sadja.

(odgovor članu SISI25)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
8.12.2005 15:44:53   
asija
Potem pa jaz "jamram", da naša skoraj nič ne jeuser posted image user posted image

Zbudi se okrog 8-9  200-250 mleka s tremi- štirimi žlicami mlečne kašice (grisolino, keksolino, rižolino)
                         ob 10 kos kruha s sirom. Ponavadi zdenka sir
                         ob  2 kosilo obvezno juha (tri zajemalke), testenine, riž, zelenjava...
                         ob 17 jogurt s kruhom ali puding
                         ob 20 200- 300 ml kuhanega grisa

Vmes je tudi sadje (takrat ko ga je še lahko) in obvezno kekse.

Jaz sem mislila, da je ful malo vendar vidim, da eni pojedo se manj. Naša se nič ne redi. user posted image Se mi  zdi, da ima že zelo večnost isto kil.user posted image  

(odgovor članu SISI25)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.12.2005 17:35:49   
Marogica
Naš je vse, zato ne bom podrobno opisovala. Izjema je med,beljak, pa začinjena hrana.Dajem mu 4 obroke na dan, 2 mlečna(čokolono, grisolino...), enega sadnega in enega zelenjavno-mesnega.
Pije alpsko mleko(od 6. mes dalje), sokove, vodo, čaj. Tekočine na dan ca 600 ml.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu asija)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.12.2005 19:22:11   
Pikapolonica
Mi imamo zelo podoben način prehranjevanja, kot pri vas, SISI. Le zvečer ji kdaj ponudim tudi kruh namazan s topljenim sirom, zraven pa jogurt ali kislo mleko. Tudi kruh in sir ima rada. Pa danes ko sva z možem jedla tople sendviče, je poleg kašice pojedla še nekaj koščkov tega. Sem pa ravno danes razmišljala, da ji moram kdaj ponuditi tudi polento z mlekom, ali pa domač gris. Aja, zadnjič je z velikim veseljem zmazala tudi sirovo (skutino) palačinko in malo kompota - kar je ostalo od kosila. Pa tudi samo sadni jogurt ali kakšno Fruchzwerge skutico ji dam kdaj pa kdaj za večerjo. Ampak res redko. Se trudim da bi jedla čimbolj naravno in ne presladko.

No, tako.

Pozdravček, Pikapolonica user posted image

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.12.2005 20:52:01   
slavni
Pri nas pa ogromno pojemo polente z mlekom, pa mlečne ovsene kosmiče, pa pšen. gre s piro, pa mlečni riž, po mlečno proseno kašo. In moram reč da obožujeta. Kupljenih mlečnih kašic sploh ne uporabljamo.

Drugače pa imamo enak urnik kot vi SiSi.

(odgovor članu SISI25)
Neposredna povezava do sporočila: 9
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?