|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   še nekaj o vozičku
8.12.2005 9:55:18   
Lorena
LP!

Še nekaj me zanima o vozičkih,...in sicer malo razmišljam kaj je boljše kupiti;

1. voziček 3 v enem ( + košara in lupinica)
2. Voziček v kombinaciji z lupinico (brez košare)

Vprašujem pa zato, ker imam PDP 1.aprila, in se mi zdi, da user posted image  takrat ne potrebujeuser posted image  več tiste košare, kot npr. ''zimski'' otroci.

Mislim, ali je dovolj le lupinica? Koliko časa pa lahko otroka sploh prevažaš v tisti košari? Mislim, da je oboje uporabno kakšne 3 mesece.
Kaj pravite?

Kako bi se odločile na mojem mestu?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: še nekaj o vozičku
8.12.2005 10:57:31   
pika_b
Ola, pomoje ne rabiš tiste košare. Saj so športni vozički skoraj ravni, pa še boljše je če ima malo naklona. Mi smo ga imeli v športnem od drugega meseca.
Smo julijski!!!

Edino ker je v lupinici ni priporočljivo hoditi na dolge sprehode.
Poglej Peg Pergo ima en super model z vrečo  in jajco P3 PACK Newport. meni se zdi o.k.

lp

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 2
8.12.2005 10:58:33   
pika_b
Joj pa še to. Super je če imaš lupinico v kombinaciji z vozičkom. Mi tega nimamo in je kar malce nerodno!!!

lp

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 3
8.12.2005 12:37:43   
sarazan
Rada bi napisala le dva dejstva, ki jih poslušam, berem odkar sem noseča (v revijah, knjigah, na materinski šoli,...)

Otrok mora ležati na ravni podlagi, brez naklona, brez vzglavnika do starosti, ko so kosti hrbtenice in medenice zrele - nekako vsaj do časa, ko začne sedeti.

Lupinica je avtosedež in namenjena izključno varnemu transportu otroka v prometu. Na daljši poti je pa tako ali tako priporočljivo, da se večkrat ustavimo, vzamemo otroka iz lupinice in ga "predihamo". Namreč, ko "sedi" v lupinici, težje diha, saj je prsni koš stisnjen. Lupinica ni namenjena za sprehode, saj otrok ni na ravni podlagi. Za novorojenčke celo priporočajo, da jim pod hrbet damo še kakšno dodatno plenico, da niso skrivljeni, ko se peljejo.
Marketinška poteza proizvajalcev vozičkov, ki omogočajo montiranje lupinice na voziček, se pa pri neustrezno obveščenih starših prav dobro obnese.

Odločitev je pa seveda samo vaša.

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 4
8.12.2005 13:33:27   
Lorena
ZANIMIVO, RES!

Me je ta tvoj članek kar prepričal v to, da kupiva boljši voziček posebaj, in udobno in varno lupinico posebaj!

Itak misliva imet user posted image user posted image user posted image  ali user posted image user posted image user posted image user posted image , zato morajo ti pripomočki le zdržat en čas.

Hvala za razsvetlitevuser posted image

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 5
8.12.2005 20:27:19   
pika_b
Teorija, da mora otrok ležati na ravni podlagi žal ne drži več. Ker vidim, da si še user posted image , boš zagotovo ob rojstvu user posted image  dobila informacijo, da mora biti ležiišče (jogi) dvignjen cca.30 stopinj, otrok ne sme ležati na popolnoma ravnem ležišču.  To povdarjajo v porodnišnici in tudi patronažna to pogleda ob prvem obisku, vsaj pri nas je. Prav tako na prvem pregledu (posvtoalnica) zdravnik opozori na to!

lp

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 6
8.12.2005 21:55:15   
cebelicamaja
Tudi jaz sem še user posted image , pa samo preverjam. Popravite me, če se motim.
Kolikor se meni zdi, novorojenček MORA ležati na RAVNI podlagi, ki naj bo za 30 stopinj nagnjena.
Nam je na šoli za starše rekla patronažna sestra, da so ukrivljene lupinice in vzglavniki slaba oz. nepravilna alternativa ravnemu in nagnjenemu ležišču.

LP, maja

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 7
8.12.2005 22:10:03   
frutka_
Jaz sem imela košaro na vozičku in sicer PP Culla model. Mi je še vedno naaajlepši voziček! Košara se namreč lahko spremeni tudi v zibelko, ima dve strehici in dve pregrinjali, mrežo proti komarjem in dežno prevleko. Podvozje sem imela klasično z veliko košaro.
Fajn je tudi to, da so košaro pri PP modelih nastavljive v hrbtnem naslonu. To pomeni, da lahko košaro praktično dvigneš v sedeči položaj iz popolno ležečega. Prevleka v košari je pralna, z lahkoto se sname, košaro lahko nastaviš na "zračenje"...
Po mojih izkušnjah novorojenček in še tudi dojenček nekaj časa ne more "držati" pozicije v enem položaju, če je preveč dvignjen. Dojenček leze na stran, ker so mišice prešvoh. Meni se zdi minimalno nagnejo ležišče idealna izbira in PP to nudi.

Vsekakor ti priporočam, da se odločiš za kvaliteten voziček, če imaš možnost odšetej malo več. Moj mali je v vozičku od malega ven veliko cajta, veliko sva bila namreč peš, tudi v vrtec hodiva peš (cca15minut) in se mi zdi kvaliteten voziček pomembna izbira. Pa seveda všeč mora biti tudi tebi, ne kupuj takega, ki ti ne bo všeč, ker se boš ga hitro naveličala...potiskala ga boš pa največ ti!

LP

Navijam za PP ali Quinny. Všeč so mi tudi Jane modeli ampak jih ne poznam.

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 8
8.12.2005 23:01:40   
sarazan
Pika_b!

Govorila sem o ravni podlagi, ki pomeni, da je celo telo otroka v isti ravnini. Če je pa ta ravnina glede na tla v naklonu, je pa druga stvar. Otrok v lupinici je delno prepognjen v pasu. IN ZA TO SEM PA PREPRIČANA, DA V PRVIH MESECIH NI DOBRO.
Ne vem s katerega konca si, ampak babice v šoli za starše v Lj. porodnišnici so slabost oziroma namembnost lupinice večkrat poudarile.

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 9
9.12.2005 7:45:01   
kajča
Lorena midva sva se odločila, da kupiva voziček Jane in sicer športni del, globoko košaro in avtosedež (ne model matrix, ker ne kljub temu, da je naklon lahko čisto vodoraven, je matrix še vedno v osnovi avtosedež in otrok nima prostora, da lepo leži) Mislim in tudi ginekolog in patronažna sta rekla, da otrok mora biti v vodoravnem položaju dokler se nima še dovolj močne hrbtenice, ker v avtosedežu lahko dobi nepopravljive poškodbe hrbetnice.

Zato ti jaz predlagam, da kupiš košaro in avtosedež.

(odgovor članu Lorena)
Neposredna povezava do sporočila: 10
9.12.2005 10:43:02   
pika_b
sarazem, točno tako je. Ležišče (jogi) mora biti nagnjeno 30stopinj glede na ravno podlago (dno postelje) in seveda brez vzglavnika. No glede nato, da si iz Lj boš na RR opzila marsikatero razliko med patronažo, porodnišnico, dr. No mislim, da je ena od teh tudi ta, mene je v nosečnosti  obiskala patronažna sestra in preverila kaj vse imam za user posted image itd. Nevem kako je pri tebi, kolikor vem malo katero user posted image  obiščejo.

Sem iz Mb, pri nas ni nihče govoril o slabostih jajčke, ampak glede na moje izkušnje z  user posted image  in uporabo jajčke niso najboljše. Imamo Romer, ki je napram drugim super, saj ima za novorojenčka pod ritko priložen pojštrček,ampak otrok je v njej vseeno potlačen, tako, da mi jo res uporabljamo samo za v avto, v večini pa nam je prvozno sredstvo voziček.

Pa prijetno nosečnost!!

LP

(odgovor članu sarazan)
Neposredna povezava do sporočila: 11
12.12.2005 21:49:38   
jana-2
Oprostite punce, ampak jaz imam pa velike pomisleke glede tega, da je jajčka tako "nevarna" kot strašijo v materinski šoli v LJubljani. Se mi zdi, da je to za otroka čisto naraven položaj - kako pa potem bogi revež preživi v trebuhu, če je vseskozi "zvit" in ne leži na ravni podlagi. Ja, pa še eno nasprotje je, v šoli so dali tudi navodila, kako otroka nositi na rokah, pa naj bi ga tudi stisnili v "njegov naraven položaj, tako da je usločen", pa v paketu, ki ga dobiš ob rojstvu je štorklja, ki je po besedah sester iz šole zelo priporočljiva, pa je otrok prav tako usločen.
 Ne rečem, res je potrebno otroka iz lupinice večkrat vzdigniti, ni pa tako hudo, da bi se moral vsake pol ure ustaviti in ga razgibati. Seveda pa ni fajn, če je cele dneve v jajčki, tudi ko ni v vozičku ali v avtu, ga je treba malce raztegnit in poskrbet da spi tudi na ravni podlagi - kombinacija...
  No, še to, da je voziček z jajčko le marketinška poteza se ne strinjam, ker je izredno praktična (lastne izkušnje). Otrok prve mesece veliko spi. V jajčki ga naložiš v avto, se pelješ do trgovine, ga z njo vred naložiš na voziček, pohajaš, nato pa ga mirno daš v jajčki nazaj v avto in greš po drugih opravkih. Otroček mirno spi, brez zbujanja, ki bi bilo potebno ob prelaganju iz jajčke v voziček in nazaj.
Samo v razmislek. LPuser posted image (drugič)

(odgovor članu pika_b)
Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!

plavanje
tjaShiika

ali pri plavanju/kopanju z dojenčkom uporaljate obroče, rokavčke...

da (72%)

ne (28%)

Število vseh glasov: 25

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!