|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   ciste in zarastline
6.12.2005 18:08:46   
verica
Pozdravljeni!
Sem popolnoma nova na forumu. Sedaj sva v fazi, ko si želiva otroka. Nisva se še predolgo trudila, sedajle se zaradi tablet niti ne smeva, a vendarle.... Ker sem imela zelo boleče ovulacije, moja stara gin. pa mi je stalno pravila da je vse OK, sem jo menjala in glejga zlomka nova mi je takoj našla cisto premera 8 cm na levem jajčniku. To je ogromno. Sedaj sem dobila neke tablete (pri katerih bognedaj da zanosim), in po končanju moram priti na pregled da vidim če je vse OK, sicer me čaka Laparoskopija. Prosim, če mi poveste, če je katera že zanosila po laparoskopiji in kašne imam možnosti. Pred leti sem bila tudi operirana na slepiču in od takrat nisem imela zelo rednih menstruacij (čeprav v zadnjem času še kar na 28 do 35 dni, kakor je pač prišlo). Včasih pa tudi nisem imela po 6 mesecev. Zanima me, če se lahko pojavijo kakršnekoli zarastline kjerkoli zaradi te operacije in če ta operacija kakorkoli vpliva na ginekološke zadeve.
Upam da vam nisem preveč zatežila, samo lepo prosim za odgovor, ker si otročka želim bolj kot vse na svetu.
Aja, stara sem pa 24 let.
V.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: ciste in zarastline
6.12.2005 18:21:34   
Skorpija
Verica pozdravljena med nami!

Jaz ti žal ne znam svetovati iz lastnih izkušenj, ampak tukaj je precej punc, ki so zanosile po laparoskopiji, več ti bo pa lahko napisala tista, ki jo je sama doživela...

Želim ti, da ti bo med nami fajn in da boš čimprej zdrava in vesela nova user posted image

S.user posted image

Kdor si upa, za trenutek izgubi tla pod nogami. Kdor si ne upa, izgubi življenje!

(odgovor članu verica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
7.12.2005 7:18:08   
malicki
Verica najprej brez panike. Verjetnost da boš šla na operacijo je zelo majhna.

Tudi meni so odkrili cisto, ne spomnim se več kako velika je bila, ampak bila je ogromna, ker je bil en jajčnik zelo povečan, drugi pa čisto nekam stisnjen. Vse sem imela premaknjeno. 
Ker še takrat nisva delala na bebici, mi je G predpisal kontracepcijske tablete (Diane) in tudi meni je G rekel, da če cista sama ne bo počila bo potrebna operacija.
Do naslednje kontrole čez 3 mesece sem bila čisto znervirana in prestrašena. Na kontroli pa se je izkazalo da je cista počila in da je vse ok, jajčnik pa s emi je zmanjšal za 3x na normalno velikost.
Veliko žensk ima ciste in sploh ne vejo zanje. Mene je v jajčniku fejst špikalo in to se mi ni zdelo normalno.

Glede zarastlin ti ne bi znala veliko povedati. Odvisno kje se ti naredijo (v trebušni votlini, na jajčnikih...), lahko pa vplivajo na zanositev. Jaz jih imam (ampak se zdaj ne spomnim točno kje - mogoče v trebušni votlini) in sem zanosila že v drugem poskusu.

Upam da sem ti kaj pomagala.

LP

(odgovor članu verica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
7.12.2005 12:05:00   
Reja
Če te to kaj potolaži.

Moji sestri so junija, ko je imela salmonelo, naredili še UZ in ugotovili, da ima na enem jajčniku ogromno cisto. Oktobra naj bi imela operacijo, a so na pregledu ugotovili, da je cista izginila.

Lepo, ane?

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 4
7.12.2005 12:08:27   
baguSka
Ja tud jst bi mogla na operacijo ciste, pa so pred njo ugotovil, da mi je le-ta izginla.user posted image Torej ne paničari prehitro.
Kar se tiče slepiča, pa ti lahko povem, da lahko vpliva na neprehodnost jajčnikov, ne pa vedno. Odvisno pač od primera do primera.

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 5
7.12.2005 15:32:57   
saša 73
Pozdravljen Verica

Meni je gin.odkrila 3cm cisto,ko sem bila na prvem pregledu v sedmem tednu nosečnosti.Do poroda se mi je še za 2 cm povečala,ampak dr.ji ni posvečala neke pozornosti.Ko sem šla na pregled šest tednov po porodu ciste ni bilo več.
Mislim,da v večini primerov cista poči in kot je rekla baguska:" ne paničari prehitro".

(odgovor članu baguSka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.12.2005 16:42:51   
saša80
pozdravljena... glede ciste ti ne znam povedati nič konkrenega, lahko pa ti povem  o zarastlinah.. sama sem imela 29.11  laparoskopijo , kjer so mi odstranili zarastline, ki so bile vzrok zaradi česar nisem mogla zanosit... če pa bo sedaj uspelo ti pa javim..

(odgovor članu saša 73)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.12.2005 17:44:51   
verica
Hejla,

full ste me potolažle. Res ste fajn punce tuki gor.
Vendar sem se pa prestrašila zaradi teh zarastlin. Imela sem operiran slepič, zašili so me zelo grdo in še menstruacije nisem imela več redne po tem (čeprav se je kr nekak zrihtalo po tem)...
Ali ima katera kaj več izkušenj s tem? Bi to lahko pomenilo, da imam zarastline?
Zaskrbljena Verica

(odgovor članu verica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
7.12.2005 18:01:29   
agnes
Pa še moja izkušnja, ločiti moraš vodne in polne oz. čokoladne ciste. Prve res lahko kar same izginejo, polne (endometrioza) pa je potrebno odstraniti z operacijo. Sama sem junija imela laparoskopijo, ker sem imela eno vodno in eno polno cisto. Operacija je potekala b.p. zanosila pa v šetih mesecih še nisem. Pa sem poiskala samoplačniškega ginekologa, ki mi je za naslednji mesec predpisal klomifen, saj je takoj z ultrazvokom ugotovil, da imam nekam malo foliklov ali nekaj podobnega. Moja uradna gin. se ni imela časa ukvarjati z menoj. Pa še to pred operacijo sva tudi midva šele začela razmišljati, da bi imela otroke. Po operaciji pa od gin. nisem dobila nobenega nasveta, podpore itd. Moj samoplačniški g. me ni pustil čakati eno leto, da bi me dal na preiskave, ampak se je takoj začel ukvarjati z menoj, saj se endometrioza teoretično lahko ponovi. Jaz imam pa namen zanositi preden bi se kaj takega zgodilo (po naravni ali umetni poti). Aha pa nobenih zarastlin ni bilo ali kaj takega, ta operacija res ni nič hudega.
Res pa je, da so te svari lahko zelo stresne. čakanje ipd., kar lahko opaziš na tem forumu. Sama sem strah pred tem, da ne bi mogla zanositi premagala s pomočjo avtogenega treninga, tako, da je sedaj življenje končno spet v normalnih tirih in ne le čakanje ali bo prišla M ali ne.
Želim vama vso srečo na tej poti in prepričana sem, da bo dete slej ko prej prišlo. Če bo pač potrebno malo počakati do takrat, pa to ni nič hudega. Saj si tako mlada, da ni nobene panike, sama imam namreč štiri leta več.
Lp, Agnes

Biti moramo pripravljeni, da se odpovemo življenju, ki smo ga načrtovali, da bi zaživeli življenje, ki čaka na nas. -j.c.-

(odgovor članu saša80)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.12.2005 18:50:56   
tinkamiška
No, pa še jstuser posted image

Najprej pozdravljena Verica!

Jst sem imela veliko vnetij v puberteti, kot otrok, pa se mi je tudi vnel slepič, sem bila v bolnici, čeprav mi ga niso operirali, se je prej pomiril...

Menstruacije sem imela ves čas točne na 28 dni, tudi ovulacije sem vedno čutila, ker so bile zelo boleče, prav tako menstruacija.

Tudi vodno cisto sem imela pri 15 letih, ki pa se je predrla med pregldom.

Ko sva se z možem odločila za otročka, pa ni ratalo, po ene letu in pol sem šla na histero in laparoskopijo, prej sem dala skozi še eno kuro Klomifena.

Na operaciji so mi odstranili zarastline, ki jih je bilo kar precej in eno mini pregrado. Zanosila sem tretji ciklus po operaciji.

Je pa vsaka ženska primer zase in se ne de nič sklepat...

Ti želim, da čimprej zanosiš, če pa se bo izkazalo, da bo treba na operacijo pa nič bat, potem imaš samo še več možnosti, da ratauser posted image

Lepo bodi in držim pesti!

Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu agnes)
Neposredna povezava do sporočila: 10
7.12.2005 19:41:16   
ela
Pozdravčekuser posted image
Lahko ti zagotovim oziroma primer moje sodelavke je potrdilo, da lahko preživiš lepo user posted image tudi če v tebi raste cista. Namreč ona je zanosila in rodila prelepo pupcouser posted image . Po letu in pol ko je šla na pregle h G. so ugotovili, da se ji je cista povečala oziroma zrasla, zato ji je njen G  dal napotnico za punkcijo. Ravno zdaj ko poskuša ponovno zanositi.user posted image
Cisto je imela že pri prvi nosečnosti vendar jo ni v ničemer ovirala. Na pregledu v Bolnici so ji povedali, da bo lahko še isti dan odšla domov, če ne bo kakšnih komplikacij.
Upam, da sem ti lahko vsaj malo pomagala.

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 11
7.12.2005 20:37:52   
naja78
ojla.vnetje slepiča in operacija ali kakršnokoli drugo vnetje v trebušni votlini pušča zarastline.

pomoje ta cista ni jaki problem,bolj zarastline.več %žensk zanosi in donosi s cistami,kot nezanosi z rastlinami.-,,,,,,,ni pa nujno.

slepič je k........ampak tako jeuser posted image

(odgovor članu ela)
Neposredna povezava do sporočila: 12
7.12.2005 21:20:38   
verica
Ojla,
najlepša hvala vam za odgovore.
Ampak sedaj sem pa čisto preč. Kaj lahko storim da se to preveri? Ne bi rada izgubila enega leta, potem pa ugotovila, da imam zarastline.  Zadnjič mi je G naredila temeljit UZ in ni nič govorila, da bi se karkoli videlo (mislim glede zarastlin). Ali se to da videt na UZ? Ali moram posebej to razložit G?
Kako pa je mogoče da so slepič in jajcevodi tako povezani, da ko ti eno odrežejo, pa ratajo drugje zarastline? Do pred nedavnim sem mislila, da je to popolnoma ločeno, kot npr srce in ledvice...
A glede na to da sem imela dolgo zmešan ciklus po operacij in da še sedaj včasih ponagajai imam več možnosti za zarastline kot pa ne? Operacijo sem imela pri mojih 15 letih...
Se opravičujem za toliko vprašanj ampak res bi rada čimprej izvedela in rešila vse, da se ne bi po nepotrebnem kaj zavleklo...
Res hvala za odgovore.
Vaša V.

(odgovor članu verica)
Neposredna povezava do sporočila: 13
8.12.2005 7:40:20   
malicki
Glej če ti je G naredila UZ in ti ni omenila zarastlin, potem jih verjetno tudi nimaš. Meni je to moj G takoj povedal, ker se zarastline na UZ zelo vidijo. Koliko vplivajo zarastline na ciklus ti ne bi znala povedat. Jaz imam baje kar precej zarastlin in sem imela redni ciklus, kljub temu da sem prej jemala KT, zanosila sem pa v drugo.

Ko boš imela kontrolo pri G jo pa vse to kar te zanima vprašaj, tudi za zarastline in ali jih res nimaš. Ona ti bo znala najboljše svetovat in povedat.
Do takrat pa brez panike.

(odgovor članu verica)
Neposredna povezava do sporočila: 14
8.12.2005 10:01:13   
saša80
ojla!

no pri meni je pa malo drugače z zarastlinami..
namreč moja g sploh ni omenila da imam zarastline.. ko sem šla v neplodnostno ambulanto... in dala skozi hsg... po hsg so sumili, da imam zarastline.... in nato sem mogla it na laparoskopijo...kjer so ugotovili, da jih je kar precej... sem pa vprašala zakaj nastanejo, pa  so mi rekli, da zaradi kakšnega vnetja.. ampak js ne vem, da sem ga prebolela...

lp pa držim pesti, da uspe vsem nam, ki si tako želimo eno majhno štručko

saša

(odgovor članu malicki)
Neposredna povezava do sporočila: 15
8.12.2005 14:26:29   
tinkamiška
No naj povem, da se zarastline ne vidijo na UZ, je treba pogledat v maternico s posebnim orodjem (laparoskopija) in če se ugotovijo zarastline, se le te odstranijo (histeroskopija)-upam, da nisem zamenjala histeo in laparouser posted image . Se pa lahko vidi z UZ pregrada v maternici, ki pa ni posledica vnetij in operacij ampak je prirojena.

Kako nastanejo zarasline, recimo med celjenjem po operaciji slepiča, ali pa če se ta razlije, ali pa zaradi vnetij, ko se celijo, ni pa nikoli rečeno, da res nastanejo.

Zakaj te pustijo čakat eno leto in šele potem preverjajo prehodnost jajcevodov in zaraslin, ker recimo operativna histeroskopija lahko pusti posledice na materničnem vratu-se lahko razširi in je potem večja rizičnost spontanega splava, vsaj tako pravijo.

V glavnem, pri meni je trajalo leto in pol, da sme zanosila, se je vleklo, stara sem 32 let in bom imela zdej prvega otročka, bi pa rada imela tri, verjemite, da se mi je že res malo mudilouser posted image .

Je pa res Verica, da ne more nihče kr tako sklepat, da je treba it lepo po vrsti in, če je tvoja G vredu, ve kaj dela, pogovarjaj se z njo in sprašuj kar te zanima.

Vsem vam želim, da boste čimprej srečkeuser posted image  in da boste potem tožile o svojih slabostih in brcikah, pa kako ponoči ne spite, ker se mali pajacki kobacajo v trebuhih, pa koliko kg ste se zredile,...user posted image

Držim pesti!!!

Tinka  

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu saša80)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Kako čim prej zanositi?
Za zanositev se mora ujeti veliko stvari, v vsakem primeru pa je izbira ustreznega časa resnično najbolj pomembna. Kako ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.