tinkamiška
|
No naj povem, da se zarastline ne vidijo na UZ, je treba pogledat v maternico s posebnim orodjem (laparoskopija) in če se ugotovijo zarastline, se le te odstranijo (histeroskopija)-upam, da nisem zamenjala histeo in laparo . Se pa lahko vidi z UZ pregrada v maternici, ki pa ni posledica vnetij in operacij ampak je prirojena. Kako nastanejo zarasline, recimo med celjenjem po operaciji slepiča, ali pa če se ta razlije, ali pa zaradi vnetij, ko se celijo, ni pa nikoli rečeno, da res nastanejo. Zakaj te pustijo čakat eno leto in šele potem preverjajo prehodnost jajcevodov in zaraslin, ker recimo operativna histeroskopija lahko pusti posledice na materničnem vratu-se lahko razširi in je potem večja rizičnost spontanega splava, vsaj tako pravijo. V glavnem, pri meni je trajalo leto in pol, da sme zanosila, se je vleklo, stara sem 32 let in bom imela zdej prvega otročka, bi pa rada imela tri, verjemite, da se mi je že res malo mudilo . Je pa res Verica, da ne more nihče kr tako sklepat, da je treba it lepo po vrsti in, če je tvoja G vredu, ve kaj dela, pogovarjaj se z njo in sprašuj kar te zanima. Vsem vam želim, da boste čimprej srečke in da boste potem tožile o svojih slabostih in brcikah, pa kako ponoči ne spite, ker se mali pajacki kobacajo v trebuhih, pa koliko kg ste se zredile,... Držim pesti!!! Tinka