|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   bolniška po prenehanju del.razmerja
6.12.2005 13:47:30   
dejcka
Prosila bi za pomoč tiste, ki ste že kaj takega dale konkretno skoz.

Rada bi spet zanosila, a imam delovno razmerje sklenjeno le do septembrauser posted image . Vem, da bi me G dal na bolniško (tudi takoj po zanositvi) zaradi kronične bolezni. Ne vem pa, kaj se zgodi v primeru, da se mi v času trajanja bolniške izteče delovno razmerje, preden bi se porodniška lahko začela?

Ali bolniška teče naprej tudi po izteku d.r.?
V vsakem primeru – kaj se šteje v osnovo za izračun porodniške: zadnjih 12 prejemkov ali zadnjih 12 plač?

Hvala in lep dan!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: bolniška po prenehanju del.razmerja
6.12.2005 13:59:23   
Lumpi
Če si v bolniški in ti preneha delovno razmerje, ti pripada še 30 koledarskih dni v breme ZZZS, šele nato zavod za zaposlovanje.
Bolniška teče naprej neprekinjeno.
Za porodniško se pa štejejo izplačila zadnjih 12 mesecev (plača, ZZZS, ....)

LP

(odgovor članu dejcka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.12.2005 14:04:45   
lucika
no, tole tud mene zanima. glede na to, da imam pogodbo do 31.12. oziroma malenkost mi lahko podaljsajo, ker sem prek javnih del...
ce mi uspe zanosit (o bog, prosim, prosim, prosim...), in grem na bolnisko, imam tisti mesec ko sem se v delovnem razmerju normalno bolnisko, potem preko zzzs, potem pa od koga? zavoza ali socialne? in kako se potem ta bolniska obracunava, na podlagi zadnje place?
vsekakor bi bilo to veliko bolje kot nic; .-...po drugi strani pa, bolj kot racunam, slabse mi gre. delamo s polno paro, pa kar bo, pa bo. celo zivljenje preracunavam, pa nikamor ne pridem.

me pa tole res zanima. no, mogoce pa utopicno upam, da bi po dveh ss dobila bolnisko. no, upam, pa le lahko:)

(odgovor članu Lumpi)
Neposredna povezava do sporočila: 3
6.12.2005 14:05:33   
lucika
ej, dejcka, sori, ker postavljam podvprasanja... pa saj ves, velik nas je verjetno, ki nas tole zanima...

lp

(odgovor članu lucika)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.12.2005 18:57:07   
Anonimen
Kolikor jaz vem, se ti delovno razmerje ne sme prekiniti, dokler si na bolniški, pa če je to pet let skupaj. V tem času ti mora teči delovna doba in moraš biti zavarovana za vse pravice iz delovnega razmerja. Kdo pa ti plačuje bolniško, je lahko tebi konec koncev vseeno, samo, da ti nekdo jo. Višina bolniške je odvisna od pogodbeno določenega osebnega dohodka, torej od same plače. Če ti bolniško kasneje plačuje ZZZS namesto delodajalca, ti jo mora v procentih od višine plače. Tako ali tako pa je višina bolniške oz. procenti odvisna od tega, zakaj si na bolniški, gibala pa naj bi se med 60 in 100% plače.

(odgovor članu dejcka)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
6.12.2005 19:13:11   
kofetek2010
če si na bolniški in imaš pogodbo za določen čas potem si po poteku pogodbe na bolniški pri ZZZS-ju, kjer pa se ti - pazi to - bolniška obračunava na podlagi enoletnega povprečja predpreteklega leta!!!! user posted image
sem bila na istem (tud pogodba potekla 31.12.2004) in me je kap, ko sem dobila njihovo bolniško (povprečje iz leta 2003!!!!)user posted image user posted image user posted image  po poteku bolniške na ZZZS pa greš na ZZRS in dobivaš od njih tisto nadomestilo, ki pa je spet odvisno od tega kolk let si bila pred tem zaposlena user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Učenje skozi igro: Zakaj je igra najboljša...
Učenje skozi igro omogoča otrokom naraven razvoj, izboljšuje njihove kognitivne, socialne in čustvene veščine. Otroci se...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?