Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: bolniška po prenehanju del.razmerja 6.12.2005 13:59:23
|
|
|
|
Lumpi
|
Če si v bolniški in ti preneha delovno razmerje, ti pripada še 30 koledarskih dni v breme ZZZS, šele nato zavod za zaposlovanje. Bolniška teče naprej neprekinjeno. Za porodniško se pa štejejo izplačila zadnjih 12 mesecev (plača, ZZZS, ....) LP
|
|
|
|
RE: bolniška po prenehanju del.razmerja 6.12.2005 14:04:45
|
|
|
|
lucika
|
no, tole tud mene zanima. glede na to, da imam pogodbo do 31.12. oziroma malenkost mi lahko podaljsajo, ker sem prek javnih del... ce mi uspe zanosit (o bog, prosim, prosim, prosim...), in grem na bolnisko, imam tisti mesec ko sem se v delovnem razmerju normalno bolnisko, potem preko zzzs, potem pa od koga? zavoza ali socialne? in kako se potem ta bolniska obracunava, na podlagi zadnje place? vsekakor bi bilo to veliko bolje kot nic; .-...po drugi strani pa, bolj kot racunam, slabse mi gre. delamo s polno paro, pa kar bo, pa bo. celo zivljenje preracunavam, pa nikamor ne pridem. me pa tole res zanima. no, mogoce pa utopicno upam, da bi po dveh ss dobila bolnisko. no, upam, pa le lahko:)
|
|
|
|
RE: bolniška po prenehanju del.razmerja 6.12.2005 14:05:33
|
|
|
|
lucika
|
ej, dejcka, sori, ker postavljam podvprasanja... pa saj ves, velik nas je verjetno, ki nas tole zanima... lp
|
|
|
|
RE: bolniška po prenehanju del.razmerja 6.12.2005 18:57:07
|
|
|
|
Anonimen
|
Kolikor jaz vem, se ti delovno razmerje ne sme prekiniti, dokler si na bolniški, pa če je to pet let skupaj. V tem času ti mora teči delovna doba in moraš biti zavarovana za vse pravice iz delovnega razmerja. Kdo pa ti plačuje bolniško, je lahko tebi konec koncev vseeno, samo, da ti nekdo jo. Višina bolniške je odvisna od pogodbeno določenega osebnega dohodka, torej od same plače. Če ti bolniško kasneje plačuje ZZZS namesto delodajalca, ti jo mora v procentih od višine plače. Tako ali tako pa je višina bolniške oz. procenti odvisna od tega, zakaj si na bolniški, gibala pa naj bi se med 60 in 100% plače.
|
|
|
| Stran: [1] |
Risanke.
пеперутка16
So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?