|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   DUDA DA ALI NE !?
5.12.2005 10:36:03   
SNOBRA
Naša Neli je pri 1,5 mesecu začela tlačit v usta svoje rokice, ne samo prstke ampak zelo pest poskuša cuzat.

Ali je to samo obdobje  ko spoznava svoje rokice in bo minilo ali ima res potrebo po sesanju še nečesa drugega kot samo joškice?

Zanima me, če ne bi bilo v takem primeru bolje uvesti dudo kot pa da se navadi sesati prst.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: DUDA DA ALI NE !?
5.12.2005 10:39:53   
inna
mislim da večina otrok okoli drugega meseca začnejo roke nest v usta. mislim da če si konkretno ne cuza prsta duda skoraj ne bi bila potrebna saj jo verjeno samo dlesni srbijo. mi sicer imamo dudo ker si je začela cuzat prst ampak rokice si je pa vseeno grizla no si jih še vedno če ni kaj drugega pri rokiuser posted image

(odgovor članu SNOBRA)
Neposredna povezava do sporočila: 2
5.12.2005 10:41:19   
muki1
Glej, čeprav dudo odsvetujejo, bi jo jaz na tvojm mestu probala dati. Mala pa se bo itak odločila, če jo bo sprejela ali ne. Ni nujno, da ji bo sploh všeč. Jaz sem svoji pri enem mesecu namerno dajala dudo, ker je hotela nonstop na joški viset. Je zaspala z joško v ustih, pa ne da bi bila lačna, saj ni pila, samo da je nekaj žvečila v ustih.
Pa sem ji začela dajat dudo, ampak je ni preveč sprejela, tako da je v bistvu mogoče enih parkrat zaspala z dudiko, potem pa je kar naenkrat več ni hotela imet.

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu SNOBRA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
5.12.2005 10:42:26   
Anonimen
Duda DA, če le hoče.

(odgovor članu SNOBRA)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
5.12.2005 10:49:02   
babylove
Muki1, le kdo odsvetuje dudo? Strokovnjaki zagotovo ne. Meni sta pediater in zobozdravnik zagotovila, da je duda čisto ok. Tako z dentalnega kot s psihološkega vidika, pa tudi s praktičnega (lažje odvajanje).

(odgovor članu SNOBRA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.12.2005 11:06:54   
Špacka

Duda da, čeprav naša poleg dude tudi prstke daje v usta.

(odgovor članu babylove)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.12.2005 11:30:29   
Anonimen
Jaz ji nikakor ne bi dala dude. Sem nasplošno proti dudi.

(odgovor članu Špacka)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
5.12.2005 11:47:16   
muki1
Babylove, očitno ne poznava istih strokovnjakov user posted image
Nam so jo odsvetovali v materinski šoli.
Pa Meta. odsvetuje user posted image

Veliko več muh se ujame na med, kot na kis.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.12.2005 12:27:15   
simona2
To je res zanimivo. Nam so v Ljubljani n babiški šoli letos julija povedali, da so najnovejše raziskave pokazale duda DA!!! To "novo" spoznanje (ki če smo pošteni sploh ni novo, samo na vsake toliko časa se spreminja) naj bi prinesla dr. Cerarjeva iz Japonske. Duda naj bi zmanjševala tudi procent t.i. belih smrti ali smrti v posteljici, saj vzpodbuja tudi dihanje.

Je pa res, da bo vsaka mama, katere otroci niso imeli dude striktno zagovarjala, da duda ni potrebna, tiste katerih user posted image , pa jo imajo pa seveda za dudo. Vendar jaz mislim, da je duda še od vsega kar je najmanjše zlo in celo več;  verjetno ena najbolj enostavnih pa vseeno najbolj revolucionarnih "izumov" za dojenčke. Jih pomiri, uspava, jim daje občutek zadovoljstva, pomaga pri močnem sesalnem refleksu, je nadomestilo za sesnje prsta, ki zares naredi veliko škode in lahko pripelje do resnih deformacij... Skratka veliko več + kot -. Pa recite če ni res oziroma naštejte mi negativne posledice. Poskusite  vsaj argumentirat odgovore, ki jih date ne samo napisat DUDA NE, rekli so, pravijo... Pomislite malo in še enkrat kot sem napisala vsaka mama zagovarja svoje odvisno od user posted image . Moja user posted image  ima dudo in na začetku tudi nisem bila najbolj navdušena, potem pa sem realno pomislila, prebrala nekaj strokovne literature in se sploh prepustila intuiciji in vem, da je to dobro za mojo user posted image . Tako Snobra se boš morala odločit sama. Če tvoja user posted image  ne bo hotela dude bo že to pokazala in jo izpljunila, če pa jo bo imela rada pa je prav tako super, tako zanjo kot zate. 

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.12.2005 12:41:40   
A-N-J-A
Jaz pravim dudi JAAAuser posted image

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 10
5.12.2005 13:03:06   
Dejča
Naša nima dude in je pri približno 2 mesecih tudi začela prste in rokice v usta tlačiti - ker je na ta način pač začela spoznavati svet. Zdaj gre v usta vse, kar dobi - igrače, časopis, knjigice, prst pa tu in tam. Če bi začela zelo veliko sesati, pa ji bi najbrž tudi jaz ponudila dudo. Najbrž je ta faza prehodna (kak mesec), potem bo na udaru kaj drugega.

(odgovor članu A-N-J-A)
Neposredna povezava do sporočila: 11
5.12.2005 13:50:39   
Aleksandrin
Naši smo dali dudo; dudo ji lahko vzameš, rokico pa ti bo lahko sesala do šole.

(odgovor članu SNOBRA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
5.12.2005 14:32:41   
tadejaa
Pri nas je bilo takole: starejša hči nikoli ni marala dude.
Kupili smo ji vse mogoče vrste in oblike dud, pa ni
marala nobene. Zanjo sem bila prve šriri mesece duda jaz.
Ni znala zaspati drugače kot na zizi. Ko pa je nisem več
dojila je sama našla svojo ninico ( svojo posteljnino ) in
tako smo več let hodili okrog s tistim kosom blaga.
Včasih je bilo v vozičku prav smešno videti, ampak
drugače ni mogla zaspati.

Ko pa sem bila drugič noseča sem dudo kupila že v
nosečnosti in jo dala svojemu fantku že takoj, ko se
je rodil. Bolj kot ne jo ima samo za spanje.

Jaz mislim, da si vsak otrok najde nekaj na kar se
naveže, pa naj bo to duda, navadna plenica ali pa
kakšna igračka. Tako da, če ne bo imela dude bo
pač našla nekaj drugega za razvajanje.
Vsekakor pa je boljše duda kot sesanje palčka.

(odgovor članu SNOBRA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
5.12.2005 14:43:46   
2ursae
jaz tudi glasujem ZA, namreč pri nas je našemu user posted image  dudka velikokrat pomagala, da se je pomiril, se prenehal napenjati, pa tudi zvečer, če preveč živahno gleda okoli, ko je že čas za spanje, dudka naredi čudeže. Parkrat jo potegne in že pančka.

Sva tudi midva rekla, da najin otrok pa že ne bo imel dude, dokler ni enkrat zvečer tako zelo jokal in ni prav nič pomagalo in sva mu v tisti nemoči dala dudo , pa je mali tako veselo začed dudati in nehal jokati kot bi odrezal. Tako da dudi še vedno ljubkovalno tečeve "čarobna palčka".

pozdravček user posted image

moj 3-letni otrok na morju, navdušeno in razneženo opazuje mravlje: "iii, mravljica! Nosi drugo speštano mravljico!"

(odgovor članu tadejaa)
Neposredna povezava do sporočila: 14
5.12.2005 14:52:11   
doroteja23
Tudi jaz sem za dudo, ker če bo začela vlečt prst lahko ima potem z zobki probleme. Poznam primer ko je z palcem sprednje zobke potisnila navzven par milimetrov in mora zdaj nosit aparat, ki ga nebi rabla če nebi vlekla prsta. Daj ji dudo, če je nebo htela je tak neboš mogla prisilit.

Imeti otroka je zaneslijvo
najbolj čudovita brezumnost,
ki jo zgrešita zaljubljenca.

(odgovor članu SNOBRA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
5.12.2005 16:58:38   
Sugy
No, jest pa sem ZA dudo, pa je noče.

In kaj narediti, če NOČE dude, prstek pa sesa?????

(odgovor članu doroteja23)
Neposredna povezava do sporočila: 16
5.12.2005 17:15:13   
bobek05
Naš Anej tudi že lep čas tlači roke v usta - zdaj že zaradi tega, ker ga mantrajo dlesni. Je popolnoma normalno, da imajo otroci rokice v ustih, nikakor pa ne dovoli, da bi imela samo 1 prst v ustih! Če opažaš, da daje v usta samo 1 prst, potem jo raje navajaj na dudico - jo kasneje še vedno lahko vržeš stran. Drugače pa ne vem.. nekatere so ful proti dudam. Anej jo ima že od rojstva, sva se pa dojila samo slaba 2 meseca in se ni mogel tolažit z dojko. Je pa tak, da jo ima SAMO in izključno za potolažit, npr. ko gre spat, ko pa zaspi, pa jo vrže iz ust, tako da jo ima zelo malo v ustih...

Otroci so si ful različni.. Je pa velika verjetnost, da če je ne boš zdaj navajala na dudo, da je kasneje ne bo hotela imeti, ker enostavno ne bo vedela, kaj si naj z njo začne.. No ne vem. Vsaj mislim si, da bo tako..

Najbolj bo, da narediš tako kot se tebi zdi prav, saj svojega otroka sama najbolje poznaš..

(odgovor članu SNOBRA)
Neposredna povezava do sporočila: 17
5.12.2005 20:32:47   
Anonimen
Duda DA
Ker dudo lahko 1x vzameš, prstov pa menda ne boš rezala user posted image

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
5.12.2005 21:05:51   
tincci
Sugy, enak problem imava. Naša ima že skos ful močen sesalni refleks in že od rojstva tlači roko v usta. Prstek ji je uspelo zagrabit dvakrat, je še premajhna. Skratka, probali smo vse možne dude, pa noče, malo potegne pa še bolj živčna rata. Pa bi me zelo veselilo včasih, če bi jo sprejela, ker bi prej zaspala pa tudi kaj bo, ko najde prst user posted image  

Ji pa zadnje dva dni dam bombažno krpico (tisto za umivanje) v rokico in jo ful potolaži, da nekaj drži v rokah. Sem dojela, da rabi samo nekaj v rokah, ko se je moje kolegice prijela za šal in zaspala kot klada. Probaj!

(odgovor članu Sugy)
Neposredna povezava do sporočila: 19
5.12.2005 23:46:48   
Aleksandrin
IZVIRNO SPOROČILO: Sugy

No, jest pa sem ZA dudo, pa je noče.

In kaj narediti, če NOČE dude, prstek pa sesa?????

Namazi jo z cukrano vodo ali pa jo pritrdi s šalom user posted image (tako je naredila neka moja znanka in ne boš verjela deluje, čeprav se sliši čudno user posted image .

(odgovor članu Sugy)
Neposredna povezava do sporočila: 20
6.12.2005 10:28:04   
pravljica
jaz sem jo na začetku mazala z daktarinom in je vlekel vsaj toliko, da je to dol polizal, ali pa sem pod njo zataknila plenico, da je ni ven metal...za prvo silo je bilo dovolj user posted image  zdaj jo ima tu pa tam pred spanjem...ampak večkrat ne kot ja...sem se pa tudi bala, da bo prst zagrabil v tistem času, ko je tako vlekel celo rokico, pa je to obdobje minilo

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Aleksandrin)
Neposredna povezava do sporočila: 21
   [Brisano sporočilo]
6.12.2005 12:15:46   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu pravljica)
  Neposredna povezava do sporočila: 22
6.12.2005 12:37:10   
mojamura
imam 2 sina. Pri prvem sem kupila dudo pa je ni hotel imeti....vlekel je palec. Sem se trudila da bi ga navadila raje na dudopa ni šlo. Hvala bogu se mu ne pozna na zobkih, je pa zdaj star 8 let.V začetku novembra sem rodila drugega sina, pri katerem se dogaja ista štorija....ne zaleže duda...jo ne mara (probala sem jo namazat pa šal pa te fore....nič ne zaleže)dvakrat sem ga pa že zalotila da si je dal palček v usta....in kaj naj zdaj?
po drugi strani me pa zanima, če se potem, kaj pri dojenju spremeni? Se pravi če bi moj malček po kakem čudežu hotel dudo...a ni pol tak da ne bo hotel več zize?user posted image

(odgovor članu SNOBRA)
Neposredna povezava do sporočila: 23
6.12.2005 13:48:35   
Sugy
Tudi jaz sem že poskusila s tem, da mu jo namažem s kapljicami proti krčem, vedar jo pocuza samo dokler je sladka. Potem pa roma ven...

(odgovor članu mojamura)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...
Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?