|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   A je po 3. mesecu res bolje?
4.12.2005 0:23:40   
pety78
Pravkar sem pospravila stanovanje in namesto, da bi šla spat, se grem malo sproščat in tolažit na RR.user posted image
Moj sinek bo 26. decembra star 3 mesece, jaz pa že od vsega začetka srčno upam, da se bodo krči takrat prenehali. Po drugi strani me je pa strah, da tega ne bo konec....
Vsak večer jokamo. Poskusili smo vse, od kapljic, do čajev, nošenja sem in tja, duda, ...Ker tudi dodajam, smo prešli z Novalaca na Bebo. Ma, najprej mislim, da je bolje, saj kakšen dan je, potem pa zopet jok in stok.
Tako sem nesrečna, ker se mi mišek smili. Zaspimo skoraj ne pred 23:30, pa še to v joku. user posted image

Vas berem, kako male že spravljate spati ob 20.-ih ali še prej, našega pa pred 23. ni mogoče. Saj res, da ponoči spi, da se dojima ob cca 4-ih in nato ob  7-ih, potem pa spi do cca 10-ih. Ampak vse od drugega dojenja naprej je spanje samo na pol, ali pa še slaše, saj se zvija in stoka in prdka. To se ponavlja tudi čez cel dan.  Zvečer pa jok.

S hrano je prava kriza. Kje so časi, ko je spil 120 ml mleka in zaspal kot klada. Sedaj se prav joče in zvija, ko mu ponudim dojko, prav tako flaško, potem pa malo potegne in hlasta, jamra zraven, spusti in jok. user posted image user posted image user posted image

A bo bolje? Kdaj se je pri vas spremenilo? Je bilo postopoma, ali kot bi odrezal?


LP, Petra
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: A je po 3. mesecu res bolje?
4.12.2005 0:34:35   
fricka
Žal ti ne vem povedat, ker na srečo nikoili nismo imeli krčev. Jih je imela pa nečakinja in baje so po tretjem mesecu nehali kot da bi presekal. A si puskusila z Novolacom proti krčem? Jaz sem skoz dodajala samo tega in res ni bilo problemov.

Pa še to: vsak dan je bolje. Mine utrujenost in otročki so večji ter bolj odporni.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: A je po 3. mesecu res bolje?
4.12.2005 6:42:06   
hubi
Pri nas je bilo kot bi odrezal točno pri 3 mesecih. Prej smo spat hodili od 10 dalje (beri okoli polnoči). Potem je bilo pa meni dosti in sem ga začela vsak večer kopati, malo je počofotal, pa masaža, hrana in v posteljo. Zraven še malo muzike in nežno lučko pa je bilo. Seveda ne zaspi v minuti, včasih traja uro ali več, ker malo gode, zajoka ali pa meditira. Ampak se mi zdi, da je pokapiral sistem in deluje.user posted image user posted image  Pa še spi čez nočuser posted image user posted image user posted image user posted image
Za krče nam je pa Plantex ful pomagal, se dobi v lekarni.
Veliko uspeha.

(odgovor članu fricka)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: A je po 3. mesecu res bolje?
4.12.2005 7:49:30   
alenkapk
Seveda bo minilo, slej ko prej. Naš mali jih je imel polnih 6 tednov, vsak dan ob 18-ih se je začelo...... in trajalo vsaj debeli 2 uri. Katastrofa!user posted image  Toliko enega joka in to res hudega. POtem je pa to enostavno minilo pri približno 3 m in pol. Bo, brez skrbi!

Srečno!

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: A je po 3. mesecu res bolje?
4.12.2005 8:19:20   
Marogica
Tudi jaz nimam lastnih izkušenj, kar se krčkov tiče. Vendar je tako, da pri enih traja nekaj dni pri drugih pa tudi nekaj mesecev. Našim prijateljem se je to dogajalo celo leto!!! In na žalost res kaj dosti ne pomaga. Mislim pa, da se v Avstriji dobijo neke kapljice, ki pa bi naj pomagale. Mogoče se bo katera javila, pa ti o tem kaj več napisala.

_____________________________

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: A je po 3. mesecu res bolje?
4.12.2005 8:34:50   
katarina j.
Jaz te žal ne bom potolažila. Mojega je zvijalo tako, kot si ti opisalauser posted image . Pa ni nehal pri treh mesecih, pa tudi pri štirih ne kot bi odrezal. Zdaj je star skoraj 5m, pa res nima več krčev in je pravi dobrovoljček čez dan, zvečer pozno zaspi(okrog 22h), pa potem še 1x ponoči je. Se vedno pa nam včasih priredi kakšen cirkus ponoči-se mi zdi da je še vedno občutljiv, če jaz kaj takega pojemuser posted image -se samo dojiva.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: A je po 3. mesecu res bolje?
4.12.2005 8:57:57   
Urška//
Pri nas se je nehalo nekje po četrtem mesecu, ko je tudi začela zavračat adaptirano mleko(Novalac AR) in je jedla samo te kašice z okusi, ki se mešajo z vodouser posted image  

_____________________________

Urška in Lara(10.05.2005) in Nejc(17.10.2008)

(odgovor članu katarina j.)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: A je po 3. mesecu res bolje?
4.12.2005 10:17:13   
simona2
Pozdravljena,

pri nas so bili krči samo dobrih 14 dni in ko so se nehali sem bila najsrečnejši človek na svetu. Takrat je tudi pozno zaspala, pa vendar še vedno kar znosno nekako najkasneje do 22.30 ure. Nato sva ugotovila, da je user posted image  utrujena že dosti prej in sva jo začela dajati spat že okoli 20.00 ure. No in tako se je sedaj pri 3 mesecih to zelo ustalilo in nikoli ne gremo spat kasneje kot ob 20.00, nato pa spi do 7.00 zjutraj, vmes pa se samo enkrat podojiva (najprej on 3 in najkasneje ob 5 zjutraj za 10 minut in nato zaspi).

To se sliši skoraj pravljično saj vem, samo sedaj pa imamo grozovite težave shranjenjem. Naša  user posted image  namreč noče več prijeti dojke. Pa mislim, da ne gre za krče, saj videti ni ali pa so ti prisotni samo občasno. je pa res, ad se tudi ona zvija ob tem ko kaka, pa občasno prdka... Vendar jaz mislim, da e vzrok drugje. Tako ali tako iamava pregled na pediatrični v sredo, pa bomo videli. Ali si ti sigurna, da iama krče ves čas glede na to, da opiusuješ da tudi delno zavrača hranjenje. Kaj pa če je kaj drugega, kaj če je alergičen na kako hrano npr. na mleko, kot obstaja sum pri naju. Jaz sem sicer izličila mleko iz prehrana, pa kaj ko je mleko v prahu in sirotka praktično v vseh živilih in sploh ne veš da so. Saj te nočem strašit vendar to je ena od možnosti.

Jaz imam Antiflat kapljice iz Avstrije proti krčem, pa niso bistveno pomagale, ko je imela krče, še najbolje je bilo, da je bila razvita in med kopanjem.

Žeim vam, da bi se stanje čimprej normaliziralo in veliko nasmejanih dni.

_____________________________

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: A je po 3. mesecu res bolje?
4.12.2005 10:21:38   
inna
pri nas so se pri treh mesecih zadeve res umirile, res da niso bili hudi krči ampak bolj milejše oblike. po tretjem mesecu sem jo začela tudi navajat da spi v otroški posteljici in da hodi prej spat ker sva takrat hodili spat ob 22 do 23 ure. spravili sva spanje 20 uro sedaj hodiva spat ob 20.30 uri ker nama nagajajo zobki.

vsak dan bo bolje.user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: A je po 3. mesecu res bolje?
4.12.2005 13:23:27   
janina
Pozdravček!
 
Naj te takoj pomorim in ti povem,da je po tretjem mesecu vse bolje.Naš Nejček je imel hude krčke,že takoj ko sva prišla iz porodnišnice domov.Začeli so se okrog 18h pa so trajali do 20h.Nekaj časa je bilo zelo hudo,ni se ga dalo z ničemer potolažit.Jokal je tako da je bil kar moder v obraz.Pa smo probali vse žive kapljice od avstrijskih,babynos,pa slovenjegraške na koncu smo probali še tiste iz lekarne na Dobrovi,pa so nam samo te nekako pomagale,pa še to verjetno zato ker vsebujejo sladkor,pa ga je ta mal pomiril.
 
Zdej je naš Nejc star 13 tednov in moram ti povedati,da se je stanje fullllllll izboljšalo,krčki so le še poredko,mogoče kakšen na teden.Je pa tudi to lažje,ker ga zdaj že lahko zamotiš,ker se že odziva.
 
Tako upam da sem ti malo pomagala.Potrpite vsi skupaj sej bo minilo.
 
                                             

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: A je po 3. mesecu res bolje?
4.12.2005 14:53:56   
pety78
Joj, hvala vam za vzpodbudne besede. Upam, da bodo prazniki mirni za user posted image  Vida, kot tudi za naju z atijem. user posted image

(odgovor članu janina)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: A je po 3. mesecu res bolje?
4.12.2005 15:25:02   
barbaw
Jaka je tudi imel krče že v porodnišnici in nam jih je uspelo blažiti s kumininim sirupom. Je zakon. Prej ali slej minejo krči, čeprav zna biti hudo. Jaz sem morala včasih ven iz stanovanja, potem je pa še bolj jokal, ko me ni bilo.



_____________________________

Nobody is perfect and I'm nobody!

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: A je po 3. mesecu res bolje?
4.12.2005 19:08:00   
bobek05
Pri nas so kri ponehali ko je bil star pribl. 2 meseca in 3 tedne.. in niso kar naenkrat izginili, ampak postopoma ga je vedno manj bolelo, začela sem opažat, da mu ni treba več dajat kapljic in potem ga je kar nehalo črvičit...

Resnično upam, da bo kmalu bolje, ker sama še predobro vem, kako hudo je tebi in tvojemu otročku...


(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: A je po 3. mesecu res bolje?
4.12.2005 19:18:47   
Anonimen
...pol pa pridejo zobki....

user posted image

(odgovor članu bobek05)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: A je po 3. mesecu res bolje?
4.12.2005 22:15:10   
Badeja
Ojla...
Tudi mi smo imeli zelo močne krče. Naš sonček je ostal brez zraka in bil čisto moder v obraz tako ga je matralo. Jokal je lahko tudi po 3 ure skupaj.
Prav tako kot vi smo probali čisto vse kapljice in čaje pa ni nič pomagalo. Nato sva izvedela za lešnikovo olje, ki nam je edino pomagalo, krči so se končali pri caa 2 mesecih.
Upam, da se bo tudi pri vas čimprej uredilo! user posted image

(odgovor članu pety78)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
POZOR: Previdno s fiziološko raztopino in ...
Prepogosto izpiranje noska s fiziološko raztopino in uporaba med mamicami priljubljenega nosnega aspiratorja prinese tud...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?