|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Premajhen plod
30.11.2005 9:35:44   
Nattka
Pozdravljena dekleta,
lepo vas prosim, če mi zna katera iz svojih izkušenj povedati, kako je pri nosečnosti, ko ti povedo,da je otrok za svojo starost za 14 dni premajhen. Naj povem, da tukaj ne pride  v poštev teorija a kasnejši zanositvi.  Kaj to pomeni in ali je na koncu lahko vseeno vse OK? Moja zdravnica ni kaj dosti komentirala, zato sem malce zaskrbljena.
Noseča sem pa danes 19 tednov.
Hvaležna vam bom, za kakšen odgovor.
LP Nattkauser posted image  
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Premajhen plod
30.11.2005 10:21:22   
eya
Naj ti že takoj napišem, da nimam svojih izkušenj. Ampak moje mnenje je, da boš pač dva tedna kasneje rodila. Očitno vseeno lepo raste, saj si že v 19. tednu.
Lp!

(odgovor članu Nattka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.11.2005 10:30:44   
darjatimci
Na UZ,kjer ti bodo naredili morfologijo in vse izmerijo ti bodo že za naprej povedali,moj je bil tudi majhen in ginekologinja je posumila diabetes ampak izvidi so bili normalni.

(odgovor članu eya)
Neposredna povezava do sporočila: 3
30.11.2005 11:01:11   
Marogica
Kolikor jaz vem, naj ne bi bilo panki do ca 14 dni diference. Včasih se tudi zgodi, da napišejo ali povedo, da je glava razvita kot v npr. 20 tednu nogice pa 21 ipd... Torej se na koncu vse "gliha". ALi pa na naslednjem pregledu malo bolj podrogno povprašaj G, kako je s tem.
Vendar mislim, da ni vzroka za paniko.

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu Nattka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.11.2005 11:08:38   
MarijaPo
povprasaj stanka pusenjaka na med.over.net
pri diabetesu so kolikor vem, otroci napihnjeni in zato malo vecji, tako da je cudno, da je pri darjatimci cudno, da so ji pri premajhnem plodu posumili diabetes

obicajno je najboljsa praksa ta, da ce se ti zdi G zaskrbljena, je najbolje da jo o tem povprasas, kot da si potem belis glavo in se sekiras.

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.11.2005 11:09:33   
PBJ
Moj je bil tudi za kakšnih 10 dni manjši, pa je bilo vse ok. Pomembno je, da raste, kar se vidi pri naslednjem UZ. Mere pridobljene z UZ tudi niso tako točne in 100%. Mislim, da če je za 14 dni manjši, še nič ne pove. Morda bo do naslednjega pregleda že vse nadoknadiluser posted image .

LP

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu Nattka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
30.11.2005 13:09:57   
bobika
Na morfološkem pregledu v 22 tednu sem tudi sama bila malo zaskrbljena. Tudi moj user posted image  je bil po merah manjši. Najbolj čudno pa je bilo da je imel obseg glavice in od temena do ritke za 20 teden, Obseg trebuha za 21 in dolžino stegnjenice za 23t. Mere pa take.
Naslednji teden imam drugo morfologijo in bomo takrat videli kakšne velikosti bo.

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 7
30.11.2005 13:13:29   
Nikita***
Oj, sama imam enake težave že od vsega začetka. V 17 tednu so bile na UZ mere otročička za 15 tednov, v 21 tednu na morfologiji za 19 tednov, v 26 tednov za 24 tednov. Naslednji UZ imam ta petek, ko bom noseča 28 tednov in predvidevam, da bodo mere ustrezale 26 tednom. Sicer mi noben nič ne omeni, da bi bilo kaj narobe, ker otročiček enakomerno raste, le da mere ves čas zaostajajo za 14 dni. Tudi pri meni ne gre za zakasnelo zanositev, saj sem zanosila z IVF in vem točen datum. PDP mi ne računajo na osnovi zadnje menstruacije, pač pa na osnovi prvega trebušnega UZ, ki sem ga imela v 12 tednu. Tudi PDP so mi že trikrat spremenili (sprva 10.2, nato 14.2., sedaj pa že nekaj mesecev ostaja 22.2.). Reče pa noben točno, kaj vse skupaj pomeni.

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
30.11.2005 13:38:38   
Tina15
Men je pri prvi nosečnosti v 32t G rekla,da ima otroček premajhen obseh trebuščka.Kako sem se sekirala tistih 10 dni do naslednjega pregleda.Pol tega sploh ni več omenila.No, Zala se je rodila dolga 55cm in težka 4200g.
Zdej v drugo je pa otroček tud manjši,vsaj kolikor primerjam izvide UZ iz prve nosečnosti. Po mojem se ni za sekirat dokler rast poteka normalno in enakomerno. Kolk si pa ti velika?

(odgovor članu Nattka)
Neposredna povezava do sporočila: 9
30.11.2005 13:46:48   
beti 1
Kot je ena že napisala meritve z Uz niso najbolj natančne, pa tudi vsi otroci ne rastejo in se redijo enako hitro. Zato pa tudi dobiš napisano oceno dolžine za npr. 21 plus minus 1 teden. Če zaostaja v rasti samo enkrat ali enakomerno ni panike, je pač tak tip, če pa se zaostanek povečuje pa se postavi diagnoza zastoja plodu v rasti, pogosto pa se tudi sproži prezgodnji porod. Če bi šla isti dan k drugemu ginekologu, ki bi ti delal UZ meritve grem stavit, da bi se rezultati razlikovali lahko tudi za več kot en teden. Je pa res svinsko od ginekologovm, da samo povedo, da ni vse kot pričakovano, ne razložijo pa zakaj in kaj lahko to povleče za sabo. Če bi blo karkol res pomembnega, bi mela kontrolo prej, ne šele čez nekaj tednov.
lp

(odgovor članu Tina15)
Neposredna povezava do sporočila: 10
30.11.2005 13:59:25   
Nattka
Torej, da vam natančneje razložim. Včeraj sem imela morfologijo in izvedela to, da je otroček premajhen. Naročena sem spet naslednji teden v petek. Včeraj mi je pa delala UZ dvakrat. Najprej čez trebuh in čez nožnico-pol ure sem bla notri, kasneje, čez uro in pol, pa še enkrat samo čez trebuh. Zdelo se mi je, da ji nekaj ne gre skupaj, ampak omenila je pa samo to, da je otroček premajhen. Tina15 me je spraševala kolko sem velika. Nisem ravno pri tamalih - 170 cm sem velika.
Hvala vsem, ki ste mi že odgovorile user posted image
Lp Nattka user posted image

(odgovor članu beti 1)
Neposredna povezava do sporočila: 11
30.11.2005 14:22:14   
darjatimci
MarijaPO več žal ne vem kot to,da se ji je zdel predroben in je sumila nosečniški diabetes,ker je bil izvid normalen in ostalo vse ok. me ni več nikamor pošiljala,pri porodu pa je fantek tehtal 3000g in to en teden čez rok.

(odgovor članu MarijaPo)
Neposredna povezava do sporočila: 12
30.11.2005 14:34:30   
sand
Hojla,tudi za mojega sončka je g. skoz govorila, da je premajhen, pa presuh in sem morala zadnje dva meseca malo bolj počivat,čeprav nisem mogla ne vem kako bit pri miru saj imamo še eno, sem vseeno donosila in rodila z 41t. zdravega,51cm velikega in 3310 g težkega sina.Mislim, da te meritve niso tako zelo natančne.Nič sekirat, lepo pogumno naprej in važno da veselo brca.Lp Sand

(odgovor članu Nattka)
Neposredna povezava do sporočila: 13
30.11.2005 14:59:26   
eya
Mene pa zanima, če katera ve, ali so kje na internetu podatki, kakšen naj bi bila velikost glavice in ostale mere po tednih? Zanima me predvsem za kasnejše tedne.
Lp!

(odgovor članu bobika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?