|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   RITUALI
29.11.2005 22:49:49   
Rubin.
Rada bi uvedla ritual pred spanjem, pa me zanima kakšne ve izvajate. Sončica bo stara 4 mesece, zato iščem temu primerno idejo, pa mislim, da bi bil sedaj pravi čas.
Čao.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: RITUALI
29.11.2005 23:22:34   
mana7
Hja, kaj ti naj rečem, to jaz izvajam namreč že od rojstva.Zgleda pa takole.Najprej poskrbim, da ni v prostoru kjer jo pričnem pripraljat za spat preveč glasno.ko pride čas za spanje, jo najprej podojim. Poje kolikor ji paše, potem pa jo umijem, oblečem v pižamico in takoj, še z njo v naročju pogasnem vse luči, le tv pustim prižgan, je namreč v isti sobi.Dam pa ga seveda čisto po tiho.Še enkrat jo dam k prsim, ker se tako pomiri inmogoče še malo poje.Ravno zaradi tega jo moram podojit pred kopanjem, saj je potem tako utrujena, včasih ravno nasprotno razburjena, da se ji ne da več jesti. In potem zaspi z napol praznim želodčkom. No torej, ko se umiri, jo položim v posteljco, še prej ji stisnem enga cmoka in zapustim sobo.Čez pet minut spančka.Tako je že od rojstva naprej in srčno upam, da ne pride do kakih drastičnih sprememb.Probaj, mogoče bo delovalo!

Veliko lepih večerov, z uspavanjem tvojega malčka!user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Rubin.)
Neposredna povezava do sporočila: 2
30.11.2005 10:09:48   
Anonimen
Mi tole prakticiramo že skoraj 3 mesece:
18.15 - umivanje (vsak drugi dan kopanje), preoblačenje v pižamico
18.30 - skupaj v kuhinjo narest mleko
18.40 - v spalnico na taveliko posteljo pojest
19.00 - položim v njegov posteljico, dam lupčka povem, da ga imam rada in grem ven iz sobe.
19.10 - pridem pogledat, pa ponavad vedno spi

No, ko sva se še dojila, sva se začela dojit ob 18.30, dojila do 19.15, pa pol spanje. Zadnje 14 dni je pa tko, kot sem napisala.

Sicer prej vedno poskrbim, da je v stanovanju primerno osvetljeno (vedno samo ena mala lučka), v spalnici pa imava za zaveso enga tazga duhca, ki nežno sveti modro.
Ko ga dajem v pižamo, mu vedno isto pesmico zapojem.
Je pa Gašper že tko navajen  te rutine, da ti povem, da čim je ura 18., že začne sitnarit, pa mormo po hitrem postopku se spravljat spat.
Sicer se potem vedno zbudi okoli 0.30 (ga dam na prsi-samo ponoči še dojim), pa ob 4.30-5.00, ko naredim mleko, pol pa spi do 7.30-8.00

No, da ne bo katera mislila, da je naš otrok idealen..ne ne, zadnje čase se zbuja tud 10x na noč...sam tolk, da ustanem in dam dudo user posted image  Pač neka nova fora user posted image

(odgovor članu Rubin.)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
30.11.2005 12:43:33   
Skaana
Mislim, da smo s takšnim ritualom začeli pri 3m. Spreminjala se je le ura (in pa večerja, uvajati sem začela z dopolnjenimi 6m). user posted image

user posted image  nekje ob 18.30 poje kašo ali kosmiče z ad. mlekom,
user posted image  po tem prižgem glasbo Lovely baby Mozart (Raimond Lap) in ogrejem sobo,
user posted image  ob 19.00 sledi kopanje (vsak drugi dan zaradi suhe kože user posted image ) oz. umivanje,
user posted image  masaža (provizoriš, na žalost ne znam prave user posted image ) in preoblačenje v pijamo,
user posted image  nato se greva v dnevno podojit (kjer je šunder, da mi ne zaspi pri dojki in se navadi na takšno uspavanje),
user posted image  rečeva vsem lahko noč, tudi igračam, lučki, uri tik-tak, očiju (če on izvaja ta del, meni)... in greva v spalnico (mala še nima svoje sobe user posted image ),
user posted image  ko jo nesem v spalnico, ji zapojem vedno isto uspavanko,
user posted image  jo položim v spalko, prižgem lučko z melodijo (tisto, ki meče soj na steno),
user posted image  ji povem pravljico (si jo izmislim), zdaj enkrat tedensko ob slikanici že berem, to je zelo kratko, nekaj povedi,
user posted image  ji dam dudo, ninico, lupčka za lahko noč, potem jo pride oči še pokrit in ji da lupčka (ali obratno),
user posted image  preden lučka odigra, že spi (10min).

Tako je pri nas, pa lahko noč user posted image .

Mami, kdaj bo spet včasih?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
30.11.2005 22:06:53   
Grascakinja
  • 19:00 se razkomotimo v spalnici - jo slečem, da malo nagica brca, prižgem Lovely Baby Mozart na bolj potiho varianto (Skaana, a ni fina za zvečer?), medtem ko brca, pripravim vse za kopanje in formulo, ker zvečer dodajam
  • sledi kopanje, masaža ali hitro mazanje z oljem, odvisno od volje
  • plenička, pižamca in spalna vreča (tu se začne jok, ker jo utrujenost premaga, preneha pa v momentu ko
  • dobi flaško. Hranjenje poteka ob 2h nočnih lučkah, veliko luč ugasnem
  • podreva kupček, ugasnem še 1 lučko
  • dobi dudo, se stiskava in nežno zibljeva, da se umiri, napol že zapira očke
  • položim jo v posteljo, dam lupčka in ninico
  • kmalu zaspi, sicer pa ponovim stiskanje in zibanje

Mi ta ritual izvajamo z manjšimi popravki že odkar je imela par tednov.

(odgovor članu Skaana)
Neposredna povezava do sporočila: 5
30.11.2005 23:10:35   
ninocka
user posted image Mami gleda Bar in mu komentira dogajanje, tamal se pa smeji (vcasih tud kaj popava)
user posted image po koncu bara grem ogret sobico in pripravit vodo za kopanje
user posted image se slecemo, mal brcamo, pojemo pesmice (sicer brez posluha ampak hu kers?user posted image )
user posted image se skopamo (5 min)
user posted image se zavijemo v brisaco, obrisemo, zmasiramo z oljckom
user posted image oblecemo pizamico, z aspiratorckom spucamo nosek
user posted image popijemo flasko mleka in podremo kupcek
user posted image odnesem ga v spalnico, polozim v posteljico, pobozam, polubckam, mu przgem mobil
user posted image v sosednji sobi se usedem za racunalnik in poslusam kdaj bo zaspal (ponavadi v 10 minutah, ce ni           ze vmes med hranjenjem)
user posted image grem pogledat ce spi, ga spet pobozam, obrnem na bok, polubckam in pustim pri miru

spimo pa potem tam do 7 -8 h, ritual se konca tam okrog 11h, se pa zdej trudmo, da bi sli prej spat

Never argue with an idiot. They drag you down to their level and beat you with experiences.

(odgovor članu Grascakinja)
Neposredna povezava do sporočila: 6
1.12.2005 22:44:08   
bobek05
VSAKI DAN ISTO:
- 18h kopanje
- 18.30 hranjenje
- 19h cartanje
- med 19h in 19.30 spanje

Včasih mi zaspi kar na rokah med hranjenjem, takrat ga samo privzdignem da podre kupčka in ga nesem v spalnico. Zdaj po novem pa po hranjenju še ni zaspan, pa se še malo pocartava, pa ga potem odnesem v spalnico. V spalnici imamo medlo svetlobo (noče biti v popolni temi), dam ga na sredino najine postelje in ga z obeh strani zadelam, da se ne more prekotalit... V usta mu dam dudo, v rokico pa plenico (ninica). Dam mu še zadnjega lupčka, pa prižgem njegovo muziko za ajati in odidem iz sobe. Če ne zaspi takoj in še zajoka, grenm k njemu, vendar ga ne dvigujem, ampak ga samo pomirim (običajno mu moram dati spet dudico v usta) in zopet odidem. Včasih zaspi takoj, včasih pa moram iti k njemu 2-3x preden zaspi. Spi pa potem do 6h zjutraj.

Obred ima vsak dan enak in nikoli se v ničem ne spreminja, ker sem opazila, da ga lahko že najmanjša sprememba vrža iz tira. Npr. ko smo doma pri mojih starših, se ponoči vmes zbudi in hoče npr. jesti, kar doma pri nama ne dela.

(odgovor članu ninocka)
Neposredna povezava do sporočila: 7
1.12.2005 22:45:24   
bobek05
Aja, sem pozabla napisat. Anej zaspi v najini spalnici, vendar ga Tomaž okrog polnoči, ko greva midva spat, odnese v njegovo posteljco.

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 8
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?