Skaana
|
Mislim, da smo s takšnim ritualom začeli pri 3m. Spreminjala se je le ura (in pa večerja, uvajati sem začela z dopolnjenimi 6m). nekje ob 18.30 poje kašo ali kosmiče z ad. mlekom, po tem prižgem glasbo Lovely baby Mozart (Raimond Lap) in ogrejem sobo, ob 19.00 sledi kopanje (vsak drugi dan zaradi suhe kože ) oz. umivanje, masaža (provizoriš, na žalost ne znam prave ) in preoblačenje v pijamo, nato se greva v dnevno podojit (kjer je šunder, da mi ne zaspi pri dojki in se navadi na takšno uspavanje), rečeva vsem lahko noč, tudi igračam, lučki, uri tik-tak, očiju (če on izvaja ta del, meni)... in greva v spalnico (mala še nima svoje sobe ), ko jo nesem v spalnico, ji zapojem vedno isto uspavanko, jo položim v spalko, prižgem lučko z melodijo (tisto, ki meče soj na steno), ji povem pravljico (si jo izmislim), zdaj enkrat tedensko ob slikanici že berem, to je zelo kratko, nekaj povedi, ji dam dudo, ninico, lupčka za lahko noč, potem jo pride oči še pokrit in ji da lupčka (ali obratno), preden lučka odigra, že spi (10min). Tako je pri nas, pa lahko noč .