Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Je moj otročiček ogrožen? 29.11.2005 13:12:20
|
|
|
|
Barbs
|
Živjo, danes zjutraj sem bila na rednem pregledu, to je moja tretja nosečnost, nimam posebnih težav, še celo slabosti so zdaj, v 17. tednu minile. UZ izvidi so "super", skratka je bilo, dokler mi ni ginekolog opravil še pregled nožnice in materničnega vratu. Povedal mi je , da je maternični vrat dolg 2 cm in da bi moral biti 3-4- cm. Pri prejšnjih dveh nosečnostih nisem nikoli imela kakih odstopanj. Ginekolog mi je priporočal počitek , na bolniški sem itak, ne preveč naporov in zaključil z beseda,i " ja, tako je, zdaj itak nimamo kaj storiti, ker je šele 17 tednov, počakajmo....." ter me naročil na kontrolo 3. januarja. Prestrašena sem in ne vem, kako naj pri dveh otrocih "kar naprej počivam"... Ima katera od vas kakšne izkušnje s tem ?
|
|
|
|
RE: Je moj otročiček ogrožen? 29.11.2005 13:16:56
|
|
|
|
mala maja
|
ojoj, vem kako je pri dveh otrocih počivat sam mislim da se boš morala potrudit po najboljših močeh. Drugače pa sem jaz mela pri tretjem v 24t 2.4 cm dolg mv pa so mi mogli 2 dni čez rok pri porodu dat še tabletko za mehčanje. ne obupuj če bi bilo to zelo zelo kritično nebi bila več doma ampak v porodnišnici. tako da pogum pa veselim praznikom naproti 3.1 bo pa tud hitro tukej
|
|
|
|
RE: Je moj otročiček ogrožen? 29.11.2005 13:28:52
|
|
|
|
petka
|
Tudi jaz imam MV dolg "le" 2 cm. So mi rekli da je to ok in da ni nič narobe. Panike je šele po 1,5. Ne vem kakšnega ginekologa imaš, da te tako že vnaprej straši, ne morem verjet. Naj strašijo, ko smo res v nevarnosti, ne pa da se sekiramo takrat, ko je to res najmanj potrebno... ne skrbi, želim ti veliko veselja v nosečnosti!
|
RE: Je moj otročiček ogrožen? 29.11.2005 14:47:03
|
|
|
|
darjatimci
|
Nič ne skrbi jaz sem bila v podobni situaciji tudi v tretje in dolžina 2,2 in jasno bolniška in še na spisku za prezgodnji porod,no potem pa sem rodila z enotedensko zamudo pa še to so ga morali zbezati ven,ker sam ni kazal nobenih znakov,da se bo rodil.(zaprt in trd maternični vrat in ustje).
|
|
|
|
RE: Je moj otročiček ogrožen? 29.11.2005 14:55:51
|
|
|
|
Marogica
|
Moj MV vrat je bil pri drugi nosečnosti dolg samo 1,5 cm, kar so odkrili komaj nekje v 30. tednu, zaradi bolečin, ki sem jih imela. So mi naročili strogo mirovanje oz. smela sem iti samo na WC, pa do nabiralnika. Kar pomeni, nobenega pospravljanja, pranja ali obešanja perila, kuhanja......... v glavnem nič. Sem se tega tudi striktno držala. Za otroka je pač skrbel mož(takrat je imel 3,5 leta),včasih pa je vskočila tudi mama. Jaz sem zanj "skrbela" samo v toliko, da sem mu zvećer prebrala pravljico, ali pa sva skupaj sedela ali ležala na tleh in se bolj malo igrala, temveč bolj gledala slikanice (v glavnem "umirjena" aktivnost). Ostalo je pa res padlo na ramena mojega moža-zanj najbrž nič kaj zavidljiva situacija. Upam, da se boste pri vas nekako znašli, ti pa toplo priporočam, da se zdravnikovih navodil držiš. Sama sem rodila v 36. tednu. Najbrž ne od tega, temveč ker je imel sinko ovito popkovnico 3x.
|
|
RE: Je moj otročiček ogrožen? 29.11.2005 18:39:01
|
|
|
|
Barbs
|
Ojla, hvala vsem, punce, malce ste me z vašimi odgovori potolažile - sicer sem vedela, da verjetno nisem edina "na svetu" s tem problemom, je bilo pa dopoldne kar malce hudo... Zdaj je boljše Bom pazila, kašnih drv ne bom cepila ( ah ja, saj imamo kurilno olje ) , kakšno župco bom pa že zavrela... . Se pa dobro poznam in vem, da mi je moj G naredil medvedjo uslugo s tem - vsakič, ko me bo kaj popraskalo v trebuhu, bom panična sto na uro....
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?