Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: Prvi pregled - nočnosti 28.11.2005 11:59:21
|
|
|
|
Anonimen
|
ful odvisno od g do g. moja mi nardi normaln pregled, pol pa uz da vid če je vse tm k more bit in za potrditev nosečnosti. nobene krvi in vode mi niso jemal. to šele pol v 12. tednu na naslednem pregledu!
|
|
|
|
RE: Prvi pregled - nočnosti 28.11.2005 12:02:31
|
|
|
|
lana38
|
Pri prvi nosečnosti sem bila na prvem pregledu v 6. tednu in mi je G naredila samo UZ, kjer se je lepo videl "krogec"-moj otročiček. Vodo in kri so mi vzeli šele na drugem pregledu. Anja26 jaz pa imam pregled 6.12. ob 7.30. Pa nama bo le Miklavž nekaj lepega prinesel.
|
|
RE: Prvi pregled - nočnosti 28.11.2005 12:38:00
|
|
|
|
petraz
|
Na prvem pregledu ginekolog/inja (ponavadi) najprej opravi pregled, nato pa še UZ, da vidi kako je z . Ja, res je da moraš biti tešča "ko daš" kri, zato je najbolje, da to opraviš prej.
|
|
|
|
RE: Prvi pregled - nočnosti 28.11.2005 12:50:26
|
|
|
|
Naja30
|
jaz imam 1.pregled 12.12. in sicer ob petih popoldan. kako naj bom takrat tešča?
|
|
|
|
RE: Prvi pregled - nočnosti 28.11.2005 13:06:11
|
|
|
|
Jančika_
|
Ni ti treba biti tešča (sem prejšnji teden na prvem pregledu ekstra vprašala, ker sem ga imela ob treh popoldan). Pri meni je tokrat prvi pregled zgledal tako, da me je pregledal tudi ginekološko, saj je preteklo od zadnjega brisa že toliko časa, da ga je moral vzeti. Če ne bi bilo treba vzeti brisa, bi mi naredil samo UZ (tako je rekel). Po brisu sem rahlo zakrvavela (in zelo zapaničarila, glede na dva ss v preteklosti, ampak je hitro minilo). Dala sem kri in vodo.
|
|
|
|
RE: Prvi pregled - nočnosti 28.11.2005 13:30:19
|
|
|
|
cebelicamaja
|
Meni je na prvem pregledu G (8t): -naredila bris. Razložila mi je, da je majhna krvavitev ob tem normalna (in nič nevarna), ker je tkivo v nosečnosti pač bolj občutljivo. -me pretipala -UZ -dala sem kri (pregled toksoplazmoze, sifilisa, hemoglobina in Rh faktor). Za to ni treba biti tešč. Tešča sem morala biti samo v 24 tednu, ko so mi gledali glukozo. -pogovorila se je z mano o poteku nosečnosti, toksoplazmozi in pregledih za Dawnov sindrom -urina prvič nisem dala, ga pa moram prinest od prvega pregleda naprej vedno s sabo Mislim, da bi ti sestra v naprej povedala, če bi morala biti tešča. Drugače pa imam jaz naslednji pregled tudi 6.12. LP, maja
|
|
|
|
RE: Prvi pregled - nočnosti 28.11.2005 13:40:57
|
|
|
|
MR99
|
Tudi jaz imam pregled 5.12.2005 in bom tudi v šestem tednu. Jaz sem naročena za UZ. Mogoče bi to morala vedeti, a vseeno: bi se sedaj že moralo zaznati bitje srčeka?
|
|
|
|
[Brisano sporočilo] 28.11.2005 13:51:05
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: Prvi pregled - nočnosti 28.11.2005 13:51:45
|
|
|
|
lana38
|
Bitje srčka bi se naj zaznalo v 6. tednu.
|
|
RE: Prvi pregled - nočnosti 28.11.2005 14:01:54
|
|
|
|
MR99
|
Lana38, hvala za odgovor in čestitam ob tvoji nosečnosti. Ne vem, če se me spomnim, ampak tudi jaz sem se preselila iz foruma: Želimo si novega člana. . Zgleda da sve nekako isto noseči, jaz sem test naredila 30.11., jutri bi se naj začel 6. teden. Prej sem "bila" MetkaR, zdaj pa sem imela neke težave ob prijavi, pa sem se morala ponovno prijaviti. Želim ti mirno nosečnost in upam, da te bom še veliko srečevala tu na RR.
|
|
|
|
RE: Prvi pregled - nočnosti 28.11.2005 14:32:50
|
|
|
|
MATEJA
|
Pozdravljena anja 26, jaz sem imela prvi pregled prejšnjo sredo in sem bila noseča natanko 9t 6/7. Pregled je potekal natanko tako kot je napisala cebelicamaja. Meni tudi sestra ni rekla nič, da moram biti na tešče, ampak vseeno rajši nisem nič jedla, ker sem vedela, da bom dala kri in pol bi se drla name, če bi moja neteščnost vplivala na izvide. Rekla in vprašala pa ni nič, tako da pomojem res ne rabiš bit tešč. Za sigurno pa pokliči in vprašaj sestro, saj ti bo povedala. Glede na to, da si malo noseča, ti verjetno sploh ne bodo vzemali krvi in bo to samo brzinski pregled (UZ) in pogovor z zdravnico. Ti pa povem, da ni vredno prehitevat čas, v 7t se bo videlo malo nič. Jaz sem v 10t že videla kako naš že brca in maše z rokicami. Fascinantno res! Želim ti lepo in brez slabosti.
|
| Stran: [1] |
FORD C-MAXsararali menite da gredo lahko 3 avtosedeži v fordov c-max l.2004?da (
70%)
ne (
30%)
Število vseh glasov: 220Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš
svojo anketo!