|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   kje bo otrok spal
28.11.2005 8:45:31   
mojca*
pozdravljene,
v soboto sva kupila in sestavila prekrasno posteljico 140x70 in si želim, da bi moje dete že od začetka spalo v njej.
kolegica mi je sicer posodila košaro iz ratana za prve mesece, ampak je jogi tako polulan, da v tem pa user posted image že ne bo spal...
problem je tudi, da nova posteljica ne gre v spalnico. ne vem, po moje ni izvedljivo, da detece spi v sobi ločeni od moje...user posted image
kako boste ali ste, ve to izvedle?
ali pa mogoče veste, če se da kje kupit posebej samo jogi za košaro?...
hvala, pa lp  iz zasnežene štajerske...
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: kje bo otrok spal
28.11.2005 9:11:13   
tinatona
Haj!

Za košek lahko kupiš samo malo debelejšo peno. Po moje je to dovolj, saj bo notri spal samo kake štiri mesece, morda pet. Jaz sem imela dve plasti 4cm pene, pa je bilo dovolj trdo (v LJ jo imajo v Astri-jama, pa po moje jo dobiš tudi v raznih Bau-varjantah, Obi,...)...

LP Tina

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 2
28.11.2005 9:15:33   
Anonimen
jogi za košek ti recimo nardijo tut v kaki firmi k se ukvarja z latex ležišči..recimo v firmi dollar so men rekl da mi ga nardijo za 5 jurjov. pol ga je pa moja mat kupla v slovenski postelji za 16 jurjov user posted image

ja eni tut to prakticirajo da majo dojenčka od začetka v drugi sobi. se da zakaj pa ne? električno varuško maš pa ga slišiš kdaj se zbudi a ne? sam pol maš delč za hodt :)

(odgovor članu mojca*)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
28.11.2005 9:15:38   
Anonimen
Ja, penasta guma bi za v košek morala biti v redu, saj jih tudi prodajajo po otroških trgovinah prav v ta namen. Tam so že odrezane na mero in oblečene v blago, ampak so pa gotovo bistveno dražje, kot če jo kupiš v Bauhausu ali Baumaxu ali kje drugje.

(odgovor članu tinatona)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
28.11.2005 10:54:50   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu mojca*)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
28.11.2005 11:01:01   
Tiamo
Hy, mojca pojdi po peno (ceneje in potrebovala jo boš samo prva dva meseca) in prva dva meseca naj spi tvoje dete v košari. Potem pa ga prestavi v posteljico. Pri meni je bilo tako, da sem prva dva meseca imela košek pred vrati (vrata so bila odprta) spalnice in potem ni bilo nobenih težav z navajanjem spanja v svoji sobi in v veliki postelji. košek je bil pred vrati tudi podnevi, tako, da če je spala (prva dva meseca skoraj nič ni spala, ne podnevi in ne ponoči), se je navadila spanja podnevi in zmernem krupu (TV, radio). Odločitev je pa tvoja, bolje se boš spočila, ti in tvoj partner, če boš imela košek odmaknjen od postelje (saj jaz sem se), otrok se navadi na bližino tebe, na vajino dihanje, smrčanje, premetavanje in mu je potem težje spati sam. Saj jaz tako mislim, mogoče se motim... Lp Tia74

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   [Brisano sporočilo]
28.11.2005 11:50:15   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Tiamo)
  Neposredna povezava do sporočila: 7
28.11.2005 12:00:09   
sky
Se strinjam s Tio74. Tudi mi smo imeli košek (peno smo kupili) in posteljico, vendar oboje kar v njeni sobi, kjer je spala že od prve noči doma. Prva dva meseca je spala v košku, potem pa je ponoči preveč v rob zlezla, pa sem jo prestavila v posteljico in to brez problemov. Sta pa spalnica in otroška soba sosednji sobi, tako da ni problem vstati. Dojila je tudi nikoli nisem v postelji, ker imam mini kavč v njeni sobi, pa še dojim vedno samo sede.
LP;Saša

BK.

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.11.2005 12:16:54   
Anonimen
Če bi imela možnost, potem bi že od rojstva dalje otrok spal v svoji sobi. Ker te možnosti zaenkrat nimava, bo spal v najini spalnici, v svoji zibki (sem jo še jaz imela in je čudovito ohranjena). Nikakor pa nočem, da bi v začetku spal v najini postelji.   

(odgovor članu sky)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
28.11.2005 12:25:06   
lex
Tudi moje dete bi spalo od prvega dne v svoji sobici, če bi bilo možno, pa na žalost ni. Jaz sem imela na začetku zibko, pa bu je še ta prevelika hodla in tako je spal v košari iz vozička, ki sem jo dala v zibko. Čez dan je spal v košari v dnevni sobi in je tako navajen hrupa ves dan. Čez dan ko spi imam vrata v spalnico oprta, zvečer pa jih zaprem (tako ve kdaj je dan in kdaj noč). Sicer je pa dojenčkom vseeno (vsaj na začetku) ali je hrup ali ne, ker bodo itak zaspli, če bodo mogli.
Nekje sem prebrala, da se majhni otroci ne počutijo dobro v velikih posteljicah, ker imajo raje da se jih nekaj dotika (imajo občutek kot v maternici) no moj je živ dokaz za to (ker mu je bila še zibka prevelikauser posted image ).

Najlubkejša stvar, ki se nam lahko zgodi, je dojenčkov smeh. (Sigmund Freud)
-----------------------------
Takole pa napreduje naša hiška. http://www.podsvojostreho.net/weblog.php?w=120

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.11.2005 12:27:49   
Dejča
Tara že od rojstva spi v svoji sobici - in že malo več kot od drugega tedna dalje prespi vso noč user posted image  user posted image  user posted image . Nikoli nisem imela zaradi tega slabe vesti. Vsi se boljše naspimo. Ko se je še zbujala ponoči, sem raje vstala in šla k njej, kot da jo bi imela pri sebi v postelji. Zjutraj mi jo mož prinese, ko gre v službo in se cartava user posted image ali še malo spiva - odvisno, kako naspana je.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.11.2005 12:28:23   
KODA
Mi smo imeli v košku tudi peno,ki pa sem jo oblekla pa svojem okusu.Našedva sta šla šele nedavno nazaj v svojo sobo,pa sta stara 5 in 3 leta.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu lex)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.11.2005 16:09:14   
Nikita***
Naš prihajajoči user posted image ima veliko sobo, ker pa imava za začetek zibko, sem se odločila, da prve tri, štiri mesece spi v spalnici, dokler pač ne preraste zibke. Ko ga bom prestavila v posteljico, pa bo spal v svoji sobi. Upam, da mi bo uspelo, saj nisem pristaš tega, da user posted image spi (pre)dolgo v spalnici. 

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
29.11.2005 15:04:03   
Anonimen
Mi imamo zibelko, kjer naj bi spal podnevi in posteljko,kjer naj bi spal ponoči. - da zna bolje ločevati noč-dan.

Zdaj pa podnevi večinoma spi pri meni na sedežni, ponoči pa z mano na ta veliki postelji.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Nikita***)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
29.11.2005 15:41:31   
PIKA
Zakaj pa vsi menite, da mora otrok spati v svoji sobici in ne z vami v postelji?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.11.2005 16:58:20   
Barbela
IZVIRNO SPOROČILO: PIKA

Zakaj pa vsi menite, da mora otrok spati v svoji sobici in ne z vami v postelji?

Jaz menim, da zaradi tega, ker lahko pride do morebitnih nesreč. In vsi rabimo malo miru zvečer. Jaz osebno ne bi mogla spati, če bi Jaka spal v najini postelji. Moje mnenje in moja odločitev. Vsak pa ravna kot mu je všeč.

(odgovor članu PIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.11.2005 19:46:27   
Nikita***
Tudi jaz mislim, da vsak rabi mir v postelji, predvsem partnerja pa intimouser posted image user posted image

EX JERY

Ženska, ki je pretrpela izgubo otroka, se ničesar več ne boji. (židovski pregovor)

http://www.freewebs.com/trini-horjulska/

(odgovor članu Barbela)
Neposredna povezava do sporočila: 17
30.11.2005 8:09:45   
kalbo
IZVIRNO SPOROČILO: PIKA

Zato, ker v prvi vrsti rabi svoj mir, tako otrok kot mamica!

Naš mali je spal na začetku v košku v spalnici, po mescu in pol je šel pa na nov jogi v tavelko posteljico in od takrat spi tam.

(odgovor članu PIKA)
Neposredna povezava do sporočila: 18
30.11.2005 18:40:59   
devička
Tudi mi bomo prev mesece uporabljali košek, se mi zdi najbolj fino, preedvsem za user posted image . Da se ne izgubi v preveliki posteljici. Peno za v košek sem pa kupila pri odejci, poglej nan njihovo stran. Stane pa 4.000, kar niti ni tako pretirano.
P, DS.

(odgovor članu mojca*)
Neposredna povezava do sporočila: 19
4.12.2005 11:52:45   
Anonimen
Moj Robert bo od prvega dneva, ko prideva domov, spal v običajni posteljici, v košku (z baldahinom in na koleščkih) pa bo med dnevnim počitkom ali takrat, ko bo zbujen. Kasneje pride v poštev tudi lupinica. Posteljica bo do njegovega 6. meseca v moji spalnici, potem ga bomo preselili v sobo k Janu. Košek je na koleščkih in se ga bo po stanovanju premikalo po potrebi, prav tako kasneje lupinico. Nikoli pa ne bo spal v moji postelji, ker sem to "napako" naredila pri Janu in je potem hotel spati pri meni do vstopa v osnovno šolo.

< Sporočilo je popravil Kerensa -- 4.12.2005 11:53:55 >

(odgovor članu mojca*)
  Neposredna povezava do sporočila: 20
4.12.2005 12:32:37   
Emm
user posted image  moj mali Malik je od rojstva spal v svoji posteljici ampak potem je zbolel in me je bilo strah da mogoče nebi se začel dušiti in ga jst nebom čula,zato sem ga dala naj spi zraven mene in tako je spal skoraj 2 tedna.Kasneje sem ga spet devala naj spi v posteljici čez noč ampak noče takoj se zbudi vstane in se začne ful jokati ga položim nazaj v posteljico in malo tolažim ampak takoj ko ležem nazaj je že pokonci in joka.Ko pa ga dam zraven naju z možem pa se dvakrat obrne in zaspi kot top.
Sedaj je 10 mesecev star in ko ima dva počitka čez dan spi v posteljici ko pa pride noč pa zraven naju.
Rada bi ga navadila na posteljico a ne gre.Kaj naj????user posted image user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 21
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako počastiti spomin na angelčka v nebesih?
Ste tudi vi izgubili dojenčka v trebuščku ali ste ga v naročju držali le malo časa, pa je prehitro odšel med angelčke? V...
FOTO: Čudež poroda ujet na fotografiji
photo
Veliko žensk ni ravno navdušenih nad tem, da bi jih fotografirali gole in to še med tako intimnim trenutkom kot je porod...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.