|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   potrebujem vaš nasvet
24.11.2005 19:32:16   
Alisa
Vem, da jih je kar nekaj user posted image  pisalo o rjavem izcedku. Vendar ne razumem ginekologa ko sem mu to povedala. V torek sem bila na pregledu zaradi rjavega izcedka. Dopoldan ko sem delala sem opazila da imam na hlačkah 3 rjave pike, kot bi bila rjava oz. že sta kri. Ko sem bila pri ginekologu sem povedala da imam od sobote vsak dopoldan rjav izcedek le v torek sem dobila malo bolj čudne barve. Šla sva na UZ, kjer je rekel da se vidi neko nosečnost oz. pika ne more pa nič rečt če bo to uredu, tko da imam 6.12. še enkrat pregled da bo videl, če je z plodom vse uredu. Ker je baje še prezgodaj, da bi videv plod v maternici, kako se razvija.
Vprašala sem ga če bi mi mogoče pomagal počitek in da grem potem na bolniško, pa je reku, da bistvene razlike ne bo. Po tistem pregledu imam še vedno zjutraj rahel rjav izcedek, proti večeru pa rahle bolečine, venar je ginekolog na to odgovoru, da je to normalno, ker se pač maternica širi.
Skrbi me ker sem na forumu našla podobne teme vendar so nekatere dobile neke tablete, man pa ni nič koristnega povedal, da bi me vsaj malo potolažil.
In zdaj sem vsa user posted image  ker še kar nič ne vem, ali bo vse uredu.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: potrebujem vaš nasvet
24.11.2005 19:56:07   
Anonimen
Kaj ti naj rečem, res so čudni. Njihova mnenja so zelo različna. Jaz sem v petem in sem že zaradi enega samega izcedka dobila napotnico za KC - urgenco, od tam pa na bolniško do konca tedna. Jutri imam ponoven pregled na KC, da vidijo, če hormon normalno narašča in kako zaznaven je plod. Poskusi svoji G mal zatežit. Povej, da je to zaželjena user posted image .

(odgovor članu Alisa)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
24.11.2005 20:03:47   
Alisa
Saj sem težila, saj sem bila v enem tednu tam kar trikrat ampak nič ne naredijo, ve pa tudi to da je user posted image  zaželjena in da si to trenutno najbolj želim.
Saj sva kar nekaj mesecevuser posted image , delala na tem in po parih mesecih je končno uspelo.
Hvala ti za odgovor.
En lep pozdravček

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
24.11.2005 20:48:46   
ona
ČE ME KAJ JEZI,JE TO KO PREBIRAM NA FORUMU KAKO PANIČARITE BREZ VEZE! MA GLIH ZA TRI KAPLJICE IZCEDKA NI TREBA IT NA BOLNIŠKO,KAJNE?SE OPRAVIČUJEM ČE BOM KOGA UŽALILA,SAMO PUNCE NE TAKO PANIČARIT BREZ VEZE IN VEDNO NEKAJ GRAJAT GINEKOLOGE!
RES DA SE TUDI ONI KDAJ ZMOTIJO A V DANAŠNJIH ČASIH SE ZELO TRUDIJO GLEDE PREGLEDOV NOSEČNIC IN VSEGA!SAJ V NOSEČNOSTI SE NAS RES LOTEVAJO STRAŠANSKI POMISLEKI IN STRAHOVI,SAMO VPRAŠAJTE SE KAKO SO BILE NPR. NAŠE MAME NOSEČE.SO ŠLE KAR RODIT IN CELO NOSEČNOST NISO VIDELE GINEKOLOGA PA NAM NIČ NE MANJKA!!!
ZATO VAS VSE LEPO PROSIM,DA NI TREBA GLIH ZA VSAKO MALENKOST LETET PO MOŽNOSTI NA URGENCO! KONC KONCEV NAS TUDI NAŠE TELO SAMO OPOZORI,ČE JE KAJ NAROBE.PRISLIHNITE RAJE SAME SEBI IN POTEM DELAJTE PANIKO.
PA LEP POZDRAV!

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 4
24.11.2005 21:19:35   
anajmad
Kaj naj ti rečemuser posted image .Kot sem že napisala pred kratkim Angelini,tudi jst sem imela takšne izcedke.Meni tudi niso nič dali,nobenih tablet v glavnem nič,pa sem imela zelo slabo izkušnjo za sabo,ker sem rodila nenadoma v 24.tednu.Že iz tega vidika bi me morali bolj gledati.
Lahko ti samo rečem,če se ti bo pojavil še bolj obilen izcedek,kar pojdi na urgenco.Tisto mi pa ni všeč,ko je ena napisala,kaj paničarite zaradi enih treh pikic.Zmeraj te je lahko strah.Mene je še sedaj nenormalno strah,pa sem "že" v 22.tednu.Kar pogumno naprejuser posted image .
en lpuser posted image D.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
24.11.2005 21:26:14   
petraz
Kaj naj ti rečem... user posted image  Če vidiš, da bi ti koristil počitek, potem pojdi v bolniško, zakaj pa ne!? Si boš odpočila in se ne boš sekiral.To bo koristilo tebi in tudi tvojemu otroku.Jaz sem na tvoji strani, kaj pa veš...

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 6
25.11.2005 7:36:29   
niki#
Draga Alisa, če si prebirala forum tudi veš da ni nič tako nenavadnega (kar je zame grozen podatek) če ženska do 12 tedna splavi. Takrat gre predvsem za genestke napake tako, da pravzaprav narava naredi svoje. Torej če ti že pri prejšnjih pregledih niso ugotovili kakšnih nepravilnosti (npr.maternica, hormoni...) bodo tudi g. čakali kaj bo naredila narava. Vem, da je to grozno ampak pravijo če je vse ok in ko se zarodek prime se dobro prime in ne splaviš kar tako....
Ti želim vseeee dobro!!!!

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 7
25.11.2005 8:10:25   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: elis30

ČE ME KAJ JEZI,JE TO KO PREBIRAM NA FORUMU KAKO PANIČARITE BREZ VEZE! MA GLIH ZA TRI KAPLJICE IZCEDKA NI TREBA IT NA BOLNIŠKO,KAJNE?SE OPRAVIČUJEM ČE BOM KOGA UŽALILA,SAMO PUNCE NE TAKO PANIČARIT BREZ VEZE IN VEDNO NEKAJ GRAJAT GINEKOLOGE!

Berem tole temo, in kar nisem mogla mimo tegale posta. Draga elis30, ne vem, če že maš kakšnega  ali delaš še ne enem, iz tvojega odgovora je namreč razvidno, da sam podobnih težav nisi imela.

Moje načelo je, da če ne morem pomagati, tudi ne grajam, čeprav je včasih res kak hecen problem. Vendar je tisti posameznici, ki o tem piše, zelo pomemben.

Nikomur ne privoščim tega, kar sem jaz dala skozi, ko sem mela ss, in popolnoma razumem tole punco, kako je prestrašena zaradi izcedka. Naj te namreč podučim, da NOBEN izcedek v nosečnosti (krvav) NI NORMALEN. Lahko se seveda zgodi, da je kljub močnejšim krvavitvah vse v redu, vendar količlina krvavega izcedka ni sorazmerna z možnostjo spontanega splava. Sama sem prav tako imela sprav le malo rjavkasteg izcedka, šele potem malo krvi, vendar nikoli veliko. Takoj sem šla v bolniško, dobila Dabroston, res sem skoz počivala, pa mi žal ni pomagalo. user posted image
Je pa res, da mi je G povedala, da tud popolno mirovanje ne bi preprečilo splava, tako da...

Vendar za božjo voljo, ne obsojaj punce, ker jo skrbi za svojo pikico, ker ne veš kako je to grozno, ko hodiš s takim strahom na WC gledat, če bo spet kaj na hlačkah ali ne! To je grozljiv občutek, ne bom ti niti rekla, da se poskusi postaviti v njeno kožo, ker če kaj takega sam ne doživiš, ne veš kako je! Malo potrpljenja prosim, tudi tvoji problemi, se tebi verjetno zdijo veliki problemi.

Tebi Alisa, pa svetujem, da če te tako zelo skrbi, pojid nazaj in ZAHTEVAJ bolniško in Dabroston, in mu pač razloži, da te zelo skrbi. Pa ZELO pomembno je , da si čim bolj pomirjena, čeprav vem, da je to zelo težko, vendar je zelo pomembno.

(odgovor članu ona)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
25.11.2005 8:30:10   
Yasminka
Podobno se je zgodilo tudi meni, zato čisto razumem tvojo skrb. Šla sem k G. takoj, ko je test pokazal user posted image . Prepričana sem bila, da sem noseča vsaj 9t., vendar pa na UZ ni bilo vidit ničesar. Šele koncentracija hormona v krvi je pokazala, da sem res user posted image   - ampak šele 5t. (neredne m.). Rjavkast izcedek sem imela kakšne tri dni (ponovil se mi je tudi takrat, ko bi mogla imet M.). G. mi je razložila, da je to zaradi neskladja hormonov.
Želim ti srečno nosečnost user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 9
25.11.2005 16:05:38   
ribica.
Včasih se res zgodi kak opozorilen znak ali pa se samo sluznica malo spremeni, ampak če je bilo samo malo, potem ni panike. Še najmanj se sekiraj zaradi tablet, saj le te nič ne morejo preprečiti, če je s plodom res kaj narobe. Sama sem bila pred kratkim na tvojem mestu, ko sem nekega večera slekla rahlo krvave hlačke. Za eno noč so me zadržali v bolnici, in dobila sem tablete, ampak se izcedek ni več ponovil. Je pa res da sem se pred tem še kar naprezala, dvigovala. Ti počivaj, če te skrbi, ostalo pa bo tako telo naredilo samo.
 Ja, pa še to, te tablete jemati potem trikrat na dan, mi je bilo zelo mučno, ker sem imela občutek da bodo na otročička naredile več škode kot koristi. Potem sem jih tako nehala jemati, ker mu je bilo zaradi njih tako slabo, da nisem mogla nič prav jest.

(odgovor članu Yasminka)
Neposredna povezava do sporočila: 10
25.11.2005 19:01:46   
PiaM
Res je , da narava sama naredi selekcijo in da na to ne moremo vplivat. A razumem vsekakor tvojo skrb, saj bi bila sama popolnoma isto v skrbeh. Tako da je najbolje, če težave ne bodo izginile, pojdi nazaj in naj ti dajo Dabroston in bolniško, saj boš potem tudi pomirjena, da si sama storila za svojo pikico največ kar si lahko, drugo pa ni v tvoji moči! Želim ti, da bo še vse dobro in da boš obdržala to dete!user posted image  

(odgovor članu ribica.)
Neposredna povezava do sporočila: 11
25.11.2005 19:34:29   
Katjusa
hothienuser posted image user posted image popolnoma bi se strinjala s tabo!

Draga Alisa sama sem imela krvav izcedek v 14 tednu in takrat so mi v bolnici rekl da kakrsenkoli izcedekj se pojavi je treba bit previden in it na pregled v nosecnosti ni noben nepojasnjen izcedek (seveda rjavkast, rozast, krvav) normalen! Ce se izcedek ne bo nehal imas vso pravico it kr v bolnico na pregled tko da ce se tvoja G kej prevec ne zanima zate pa pojdi tja kjer te bodo resno vzeli! lahko pa tud zamenjas G!

LP in cim manj skrbi okrog izcedkov nej bo nosecnost cim lepsa in brez izcedkov!

Katja

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
26.11.2005 7:32:13   
sonček balonček
Sama sem imela v sedmem tednu močno krvavitev, šla k dežurnemu zdravniku, ta me je poslal takoj v bolnico. V bolnici sem dobila spasmex injekcijo, štiri dni sem bila tam, preverili so ali ima plod utrip, potem en teden bolniške in pregled pri svoji g. Vedi, da so mnenja ginekologov različna, saj je moja g. prepričana, da pomaga izključno popolno mirovanje. Po več kot tednu dni po krvavitvi sem imela še vedno močan rjav izcedek. Bila je zelo zaskrbljena in ni imela veliko upanja (bil je viden večji hematom) Dala mi je tudi Dabroston tablete trikrat na dan, četudi je njeno mnenje, da tablete praktično nič ne pomogajo, temveč STROGO MIROVANJE, le na wc in nič drugega. Torej - vzrok za krvavitve in splave v zgodnji nosečnosti ne morejo biti le kromosomske napake ipd. Sama zase vem, da sem tisti dan, ko je prišlo do krvavitve bila fizično zelo, zelo aktivna, saj sem v vseh knjigah o nosečnosti brala, da nosečnost ni bolezen, da lahko počneš vse kar si počel prej in podobne nepremišljene stavke. Torej, ker se je plod po dveh in pol mesecih izcedkov in mirovanja obdržal, sem mnenja, da se splača čim več storiti zato, da se plod obdrži. Če ima kromosomsko napako, se bi tako naj videlo v dvanajstem tednu na NS.

Torej predlagam ti, da če ti tvoja g. ne da bolniške, pojdi do svoje zdravnice, ona ti lahko napiše bolniško mislim da do treh tednov. Če ne VZAMI SVOJ DOPUST, za teden dva, da se bo na UZ videlo več. Potem imaš še možnost iti na samoplačniški UZ k drugemu g, pa zamenjati ginekologa ipd. Vsak mora poskrbeti zase, za g. smo večinoma (so dobre izjeme) le številke in zavarovačna statistika.

Želim ti uspešno nosečnost.

(odgovor članu PiaM)
Neposredna povezava do sporočila: 13
27.11.2005 17:06:49   
Alisa
Vsem puncam se lepo zahvaljujem za pomoč in nasvete, moram pa vam povedati da že tri dni nimam več rjavega izcetka.in sem zato res vesela vam pa vsem res še enkrat hvala in veliko sreče.
Alisa

(odgovor članu sonček balonček)
Neposredna povezava do sporočila: 14
27.11.2005 19:34:20   
stuhica
¨Ti alisa nič se ne obremenjuj z čudnimi izjavami kot so od elis  da delas paniko. Raje pojdi dvakrat na pregled kot nobenkrat! Jest vem da včasih so ženkse prav zato ker niso hodile h G dostikrat tudi umrle pri porodu pred porodom in pa v sami nosečnosti ker so izkrvavele! Hvala bogu imamo pač mi danes več možnosti in šans pri tej napredni medicini da zadeve uredimo in nekako poštimamo!

Dvakrat sem imela IMN in drugič sem imela srečo da se sploh preživela!!! Tko da elis 30 tvoje  mnenje se mi zdi  malo kruto! Nimam nič proti da vsi izražamo svoja mnenja! Razlika je le v tem da Eni so malo manj občutljivi drugi malo več ljudje smo si pač različni in hvala bogu da je tako!"

(odgovor članu Alisa)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pripravite se na prihod dojenčka v 22 korakih
Se sprašujete, kaj početi naslednjih nekaj mesecev, dokler otrok ne pride domov?
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?