Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: porodne sobe mb( in drugje) 23.11.2005 13:44:11
|
|
|
|
lex
|
Jaz sem bila v SG in 1 mesec prej sem morala v porodno na CTG. Takrat se mi je zdela grozna, zelena, ki itak ni moja barva. pritoževala sem se, da bo,m šla kam drugam, pač nosečniške muhe. Ko sem pa bila gor in sem preživela 4 ure v tej sobi, sploh nisem več vidla kakšna je, bilo je vseeno. vedela sem da bom rodila pikico, med popadki se itak mežala, pač nisem več vidla kje sem - ni bilo večpomembno. res je da sem se počutila prvi trenutek bolj neudobno, a ko je moj prišel not je vse izginilo in sva sema še trudila čimprej spravit malega na svet.
|
|
RE: porodne sobe mb( in drugje) 23.11.2005 15:56:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Če ti povem, da ko sem rojevala, se sploh nisem zavzela, kakšna je soba, v kateri sem. Sem si pa jaz izbrala alternativno sobo št. 6 v MB, ima radio in lahko med bolečinami glasbo poslušaš. Mi smo imeli radio Brezje.
|
|
|
|
RE: porodne sobe mb( in drugje) 23.11.2005 16:03:07
|
|
|
|
Marogica
|
Kakšno porodno sobo si pa si ti zamislila? Meni osebno je bilo tudi vseeno, kakšna soba je, kakšne barve so stene in kakšen design ima postelja. Madona, če bi pa še na to morala misliti......... p.s. Kot je Blacky napisala imajo alternativno sobo, ki ima poleg postelje še žogo, pa lestev (za naslonit, ne za plezat), radio...ipd. Če je prosta, jo lahko izbereš, samo sestri moraš reči. Jaz sem jo hotela, pa ni šlo, zaradi "tehničnih" razlogov-sem krvavela in sem morala non-stop ležati.
|
|
[Brisano sporočilo] 23.11.2005 16:08:24
|
|
|
|
Brisani uporabnik
|
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
|
|
|
|
RE: porodne sobe mb( in drugje) 23.11.2005 16:47:22
|
|
|
|
petraz
|
Jaz sem rodila v MB porodnišnici in ti lahko povem, da so res postelje stare , ampak tudi drugod so takšne. Je, pa drugače zelo lepo v teh večjih sobah, kjer sem tudi jaz rojevala. Tam imaš na voljo veliko dodatne opreme...,ki ti je lahko v pomoč pri porodu. Poleg tega pa je osebje zelo PRIJAZNO in tudi po porodu so ti sestre v veliko pomoč. Jaz ne bi zamenjala porodnišnice, samo zaradi postelje..
|
|
|
|
RE: porodne sobe mb( in drugje) 24.11.2005 10:41:29
|
|
|
|
BlankaT
|
Jaz sem prvič rodila v sobi ki ima na steklu metuljčka, bi naj bila najboljša soba v MB porodnišnici. Se postelja potem spremeni v ginekološki stol in to je bilo nato res super. VEndar pa ti morem povedati, da razen tega se ne spomnim kakšna soba je bila. Moj je bil skozi zraven in edino kar je imel za pojamrati je bilo to, da stol ni bil najbolj udoben. Sem pa v sobi preživela skoraj 14 ur s popadki in nato še 4 ure s svojim sinekom. Pri drugem pa sem bila v sobi kjer imajo ogromno pripomočkov, vendar pa jih nisem nič uporabljala. Se mi je pa res zdela bolj "hladna" od prve. Sicer pa je bil tudi porod in konec popolnoma drugačen. Moj nasvet, ne se obremenjevati s sobo, ker od bolečin in sreče tako ne boš zazanala kakšna je soba . Želim ti čim lažji in hiter porod .
|
|
RE: porodne sobe mb( in drugje) 26.11.2005 22:29:51
|
|
|
|
Anonimen
|
Jaz sem tudi rodila v neki stari porodni sobi (št. 3), ampak takrat to ni pomembno. Ker mi je voda odtekla, sem itak lahko samo še ležala, tako da mi žoge in podobne zadeve ne bi nič pomagale. Meni je bilo v MB porodnišnici vse ok, edino porodna postelja mi je bila pa resnično prekratka. Saj sem visoka, ampak tako zelo pa spet ne (175 cm). Sicer pa na nič drugega nimam prav nobene pripombe.
|
|
|
|
RE: porodne sobe mb( in drugje) 27.11.2005 20:08:14
|
|
|
|
Grascakinja
|
kot je bilo že večkrat povedano - zdaj se ti morda zdi pomembna barva in oprema sobe, ko pa boš enkrat v akciji, bi lahko rodila tudi na leseni klopi sredi pikastega hodnika rumene in vijoličaste barve ali pa pred porodnišnico na travi... Res, jaz od svoje porodne sobe vem samo to, da je bila modre barve. Drugo je ušlo mojim čutom.
|
|
|
|
RE: porodne sobe mb( in drugje) 28.11.2005 20:21:19
|
|
|
|
Anonimen
|
omg, pa ti nisi resna ! Koga briga kaka je soba, joj znate ene komplicirat ni kaj!
|
|
|
|
RE: porodne sobe mb( in drugje) 17.12.2005 20:53:34
|
|
|
|
Anonimen
|
Matejka, ti se pa res lahk oglašaš, ni kaj! Veliko damo na tvoje mnenje in kaj si ti mislš, ker si prava profesionalka u psihologiji. Nehi že enkrat neumnosti govort pa začni razmišlat z glavo. Take pripombe so lahko zelo boleče, sploh za kakšno nosečnico, ki je prvič noseča in ne ve, kaj lahko pričakuje od poroda. Sicer pa, ti ki tko pametna prišla na svet, bi lahk to že vedela.
|
|
|
|
RE: porodne sobe mb( in drugje) 18.12.2005 10:52:51
|
|
|
|
natalia
|
punce, pomirite se. glej, če si pripravljena, lahko rodiš kjerkoli, takrat ni važno, kakšne barve je soba v porodnišnici, pač razmišljaš v tej smeri, da sestre in zdravniki morajo imeti svoje inštrumente v sobi v primeru, če gre slučajno kaj narobe. Tukaj žal ne gre za samo opremo in barve, ampak za sterilnost sobe in dosegljivost raznih zdravniških inštrumentov. poskušaj se osredotočiti na druge stvari (dihanje, gibanje...), ki ti bodo bolj olajšale porod, kot pa ne vem, rumeno pobarvana porodna soba. lp
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Koliko se lahko zredim med nosečnostjo?Telesna teža med nosečnostjo ne narašča enkomerno. Koliko kilogramov je ravno prav, koliko preveč in koliko premalo?
30 dejstev o nosečnostiNosečnost je eno izmed najlepših življenjskih obdobij. Prinaša pa tudi marsikatera presenečenja.
Zadnje s foruma
Jaslice ali varuška
пеперутка16
Bi otroka raje vpisali v vrtec ali najeli varuško?