Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
hitra in skromna poroka 23.11.2005 12:38:46
|
|
|
|
petka
|
Punce pozdravljene! Ker vem, da ste po večini že vse izkušene "poročenke", bi vas prosila za nasvet. Sem v 18. tednu svoje prve nosečnosti. Ker pa z mojim želiva, da bi bili družinica s skupnim priimkom in naslovom, kjer bo sreča živela, bi se seveda rada poročila - še posebej ker sva že itak zaročena in je bila poroka le vprašanje časa. Sedaj pa k težavam, oziroma bolj oviram. Jaz sem že od vsega začetka na bolniški in tudi bom vse do poroda. Poleg tega da sem kronični bolnik, imam tudi nekaj dejavnikov prezgodnjega poroda in so me že opozorili, da bom po novem letu bolj v horizontali. Ja punce, zato se nama s poroko kar mudi in bi se rada poročila v decembru. Ker pa zaradi vseh težavic ne bova mogla komplicirati in se iti "na veliko", bova to uredila kar se da skromno in si kasneje privoščila eno orto žurko za vse . Sedaj pa velja poroka na (bi se pa civilno in cerkveno, če bi le šlo) drobno , to je midva + priče + starči in ožje sorodstvo = beri babice, dedki), ja pač ne bo veliko daril . Sicer sva iz Ljubljane, ampak bi si za poroko raje izbrala kakšen drug kraj v Sloveniji (sicer pa se na magistratu baje čaka 3 mesece ). Če ima katera kake izkušnje, predlog, idejo, karkoli ji bom neskončno hvaležna!!!!!!!!!!!1 hvala in lep dan od srečke
|
RE: hitra in skromna poroka 23.11.2005 12:44:44
|
|
|
|
tinkatonka
|
Kaj pa če bi se poročila na Bogenšperku. Jaz sem se konec septembra letos poročila tam in je bilo res enkratno. Prijaviš se na UE Litija. Je pa na poti v Bogenšperk v vasi Šmarje (mislim da se tko reče) ena ful ful lepa cerkev, tko da bi lahko imela cerkveno poroko pa tam. Gostilno je fajn da si rezervirata čimprej, ker bo decembra najbrž kr zasedeno azradi vseh prednovolentih službenih zabav. Mislim pa da termini na UE Litija za poroko na gradu Bogenšperk v decembru niso preveč zasedeni, lahko pa da se motim. Najbolje je da se v primeru da ti je ideja všeč, odločiš in pokličeš ter se pozanimaš. Želim ti veliko veselja in potrpljenja pri pripravah na poroko. In seveda čuvaj se in svojega !!!
|
|
RE: hitra in skromna poroka 23.11.2005 12:45:49
|
|
|
|
CUKRČEK
|
grad Bistra pri Vrhniki KAj pa na gradu v LJ.? Saj je tam tudi lepo.....jaz sem bila zelo zadovoljna tam.
|
|
RE: hitra in skromna poroka 23.11.2005 13:43:55
|
|
|
|
sazi
|
Sem ravno pisala o moji poroki v "sektorju" družinska zakonodaja - poroka-izvenzakonska skupnost. Žal ti s podatki o cerkveni poroki ne morem pomagati, ostalo pa si lahko prebereš tam. Za LJ grad pa čakaš zelo odvsno od meseca poroke in seveda tudi dneva. Tudi tebi želim lepo poroko in zdravo nosečnost.
|
|
|
|
RE: hitra in skromna poroka 23.11.2005 14:44:15
|
|
|
|
darjatimci
|
S CIVILNO NAJBRŽ NE BOSTA IMELA PROBLEMOV KAR SE TIČE HITRE POROKE,AMPAK CERKVENA TI PA ZNA DELAT TEŽAVE SAJ SO ŽUPNIKI ZELOOO ZASEDENI IN IMAJO PO VEČINI VELIKE ZAHTEVE OD PRIPRAVE NA POROKO DO ZAKRAMENTOV PA ŠE BI SE NAŠLO KAJ..Ups sorry za velike črke.
|
|
|
|
RE: hitra in skromna poroka 23.11.2005 14:44:51
|
|
|
|
fricka
|
Zemono. Jaz sem se poročila tam, večerjo smo imeli v majhnem krogu. Strežejo te kot carja z božanskimi jedmi. Nepozabno.
|
|
|
|
RE: hitra in skromna poroka 23.11.2005 15:29:50
|
|
|
|
Erdbeere
|
Jest bi na vajinem mestu se poskusila pozanimat, če se da cerkveno poročit kasneje in takrat pol narediš zur za vse, ki bi jih rada imela na poroki. Ker mislim, da se lahko tudi kasneje poročiš cerkveno, samo če si civilno poročen. Mislim, da po večini župniki kar komplicirajo, kar nekaj jih poznam, da se morata zaročenca prijavit 2 meseca pred poroko, pa vse tiste priprave, tko da malo razmislita v tej smeri. Pa veliko srečnih dni oz. let vama želim
|
|
|
|
RE: hitra in skromna poroka 23.11.2005 16:06:47
|
|
|
|
Anonimen
|
Cerkveno se da poročit kasneje, tako da če se sedaj na hitrco civilno poročita, kasneje pa izvedeta malo večjo cerkveno poroko s pripadajočo žurko, bi vama verjetno odgovarjalo. Predloga pa nimam, ker sva se midva daleč iz Ljubljane poročila in tukaj niti iskala nisva. Ljubljanski grad nama nikoli ni bil všeč. Aja, kot ti je že Cukrček predlagala, Bistra. Tam je pa res lepo.
|
|
|
|
RE: hitra in skromna poroka 23.11.2005 16:35:47
|
|
|
|
taška30
|
Če bi se rada poročila decembra, kar zelooooo pohitita s prijavo. Midva sva lani mislila, da se bova kar naslednji teden, pa je treba čakat vsaj mesec, pa ne zato ker je gužva na magistratu (by the way: ob sredah ni nobene gužve), ampak zato, ker toliko časa traja postopek, da preverijo vajine rojstne liste - sploh ne vem kaj, mislim da to da kdo ni že poročen, državljanstvo....
|
|
|
|
RE: hitra in skromna poroka 23.11.2005 16:50:43
|
|
|
|
Suzi*
|
Predlog: Otočec Glede čakanja 3 mesece je pa tako: 3 mesece pred poroko se lahko najprej prijaviš na UE, kjer se želiš poročit. To je pomembno v mesecih, ko je s porokami huda gneča (maj). Lahko se pa seveda prijaviš tudi pozneje, če so še prosti termini na tisti dan. Malo pokliči naokoli in preveri. lp, Suzi
|
|
|
|
RE: hitra in skromna poroka 23.11.2005 17:13:56
|
|
|
|
Jutra
|
A je nujno, da se poročita v soboto, mislim, glede na to, kako ozek krog povabljenih imata? Sprašujem zato, ker se v LJ lahko poročiš tudi v sredo in petek. Garentiram, nobene gužve, še matičarji si vzamejo več časa zate, je bolj sproščeno vzdušje. Midva sva se tudi poročila na sredo (civilno+cerkveno), sicer poleti. Mi je bilo prav kul.
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?