|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Vprašanje za nove nosečke
23.11.2005 7:56:11   
anja 26
Pozdravček,

Jaz sem včeraj klicala mojo G (sestra) in mi je kar lepo odslovila, češ da dva pozitivna CB ni nosečnost saj od zadnje M ni minil 1 mesec - naj pokličem vsak drugi dan in bomo videli. (Moja M je bila zadnja 23.10. in jo imam na 26-29dni).

Sploh ne vem več kaj je pol sem ali nisem noseča?

Kakšne so pa vaše izkušnje, upam da boljše?

Lep snežni pozdrav,

Anja 26
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Vprašanje za nove nosečke
23.11.2005 7:59:45   
aisha_
Pozdravljena!
Ko sem naredila test in je le-ta bil pozitiven, sem naslednji dan poklicala mojo G, sestri sem povedala, da mi user posted image izostaja, ter da je bil nosecniski test pozitiven. Pa me je brez vprasanj narocila na pregled.
Lp

Otrok sreče
je vedno podoben stari duši,
ki živi v novem telesu;
njen obraz je resen,
a ko se nasmehne,
ves svet zažari
v sončni svetlobi...

(odgovor članu anja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 2
23.11.2005 8:49:02   
malicki
Seveda si noseča. Jaz sem tudi včeraj klicala da se naročim za pregled, sem v 5 tednu, pa je sestra imela enih par močnih izjav.... mislim jao user posted image

Najprej mi je rekla da prehitro kličem, pol pa me je vprašala, če mislim rodit. Jao. Res ne vem kaj ji je bilo včeraj.

Ne sekiraj se, uživaj v user posted image . Za pregled pa pokliči naslednji teden. Mene so naročili šele čez 4 tedne tak da se ti nikamor ne mudi.

(odgovor članu anja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 3
23.11.2005 9:00:10   
Nataša R.
Tudi jaz sem v petem tednu. Ko sem klicala je bilo vse v redu. Tako da imam ultrazvok 7.12. Prvi pregled pri ginekologi pa šele 4.1.2006

(odgovor članu anja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 4
23.11.2005 9:30:56   
anja 26
Punce res ste zlatauser posted image , ko ste me tako potolažile.

Mogoče res sem prehitro klicala, a kaj ko si tako želiva user posted image  in ko sva videla tista dva modra pluska sva bilauser posted image .

Bom poklicala naslednji teden, tako da nebom preveč gnjavla sestre G.

Lep pozdravčekuser posted image user posted image

Anja 26

(odgovor članu Nataša R.)
Neposredna povezava do sporočila: 5
23.11.2005 11:19:22   
Anonimen
Tudi jaz sem v petem tednu in nič nisi prehitro klicala. Ta zdravstvo je pri nas čisto v k. Losat se te hočejo še za kak mesec, če se le da. Moja G je bila tudi čisto zmedena. Imela sem namreč redni pregled in je vmes prišel še zgodnji pozitiven test, katerega mi je naročila delat, preden pridem na pregled (prej enkrat sem že klicala in povedala, da imava plan delat user posted image , ker me je skrbelo zaradi enih težav v preteklosti). Na prvem pregledu vse OK, naročila mi pa je, da priletim nazaj, če bo kaj, češ, da ne smem nič čutit. Res je bil izcedek in pridem nazaj, pa je bila cela tečna, ker še ni našla pikice in me je takoj poslala na KC, da izključijo morebitno izvenmaternično user posted image . Rekla je, da to je pač tako, ker prekmalu delamo teste in morda celo vedele ne bi za kak spontani splav, skratka kako prehitevamo... Po drugi strani pa berem kako je treba izvenmat. noseč. čimpreje odkriti, saj je lahko smrtno nevarna ter kako naj bo prvi pregled čimpreje v zgodnji nosečnosti (to piše celo v materinski k.). Če je bilo vse skupaj tako nedolžno, ne vem zakaj moram biti ta tedn doma in počivat. Tudi v KC te obravnavajo kot eno trapo, ki prileti za vsako malenkost, ko pa jim pritrdilno odgovoriš, da gre za zaželjeno nosečnost, te obravnavajo spet popolnoma drugače. Jaz več nič ne razumem. Sem se pa porajtala, da sem se že nalezla pretiranega čustvovanja in razdražljivosti. Počutim se ranljivo že pri malenkostih, ki se me pred nosečnostjo niti slučajno ne bi dotaknile. Kljub temu, sem jim v KC povedala nekaj krepkih in takoj je bilo bolje. In kaj potem če sem v 5. tednu, una pred mano v vrsti pa v 8.? Je zato moj otrok manj pomemben? Halo, potem bi pa vsako leto štrajkali za višje plače... golazen! Izjeme so seveda prijazne m. sestre, katerih pa je žal čedalje manj.

(odgovor članu anja 26)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
23.11.2005 12:30:37   
lana38
Zakaj si pa sploh sestri razlagala, kaj je? Enostavno bi se lahko naročila in mislim, da te nima kaj spraševati zakaj. Saj o tem se boš pogovarjala z G. Jaz nikoli sestri ne govorim, kaj bi rada in kakšne težave imam. Lepo se naročim, vse ostalo pa potem povem G.user posted image

lana38

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.11.2005 12:34:37   
Anonimen
Na to vprašanje bom pa še jaz odgovorila v svojem imenu: če so pa vedno tako firbčne; no prej bi rekla, da je to njihova naloga, da pripravijo pacientko za obisk pri G. Saj tudi, če človek pokliče in želi govoriti osebno z G, te kar nekaj zaslišuje in želi bit posrednik. Ene stvari so pa res čisto intimne in tudi jaz ne vidim razloga, da bi jih delila z vsemi.

(odgovor članu lana38)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
23.11.2005 12:49:15   
anja 26
Te sestre se obnašajo kot da so pravi dr. in mimo njih sploh ne moreš saj jaz imam take izkušnje. Če se pa sestri zameriš katera dela razpored pregledov si pa oplel - bolše da menjaš ordinacijo. Sestre in dr. so ko rit in srajca.

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 9
23.11.2005 18:07:49   
Naja30
jaz nisem imela nobenih problemov. sem v 5.tednu in ko sem poklicala, me je sestra samo vprasala, ce je zazeljena nosecnost. in potem me je narocila.

(odgovor članu anja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 10
23.11.2005 19:23:01   
sazi
Test sem delela točno 28. dni po ZM in je bil pozitiven. Takoj naslednji dan sem se naročila. Kompliciral ni nihče, so me pa naročili nekje v 7. tednu z razlago, da je prvi pregled nekje med 6. in 10. tednom. Ko sem bila na pregledu se je že videlo utripanje srčka. Če bi bila na pregledu prej morda ne bi bilo tako in bi se potem sekirala, če je vse v redu. Sem pa ravno tako želela čimprej na pregled ravno zaradi strahu pred izvenmaternično nosečnostjo.

(odgovor članu Naja30)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   [Brisano sporočilo]
24.11.2005 9:41:41   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu sazi)
  Neposredna povezava do sporočila: 12
24.11.2005 10:08:28   
MATEJA
Jaz sem se tudi naročila v 5. tednu nosečnosti, čeprav sem vedela, da pred 10.tednom ne bo nič s pregledom, pa vendar, sem si vsaj datum rezervirala, pa še takoj zjutraj, ker moraš biti tešče (zaradi krvi, ki jo daš). Sestra me je brez problema naročila komaj v desetem tednu. Sem bila malo razočarana ampak včeraj je bil ta težkopričakovani dan in sem spoznala svojega user posted image , ki je veseko brcal in mahal z rokicami. Vse je bilo tako lepo videt. Če greš prej, ne vidiš nič (no le eno pikico) in si verjetno pol razočarana (pa še če se ne vidi utripa srčka - panika)! Če pa bi bilo kaj narobe, bi pa itak začela krvaveti in temu ne more pomagat nihče. Lepo nosečnost vsem skupaj. user posted image  user posted image

MOJ OTROK ME JE IZPOPOLNIL...

(odgovor članu Brisani uporabnik)
Neposredna povezava do sporočila: 13
24.11.2005 10:17:28   
yennika
SAZI, kateri test si pa ti delala?

lp

(odgovor članu MATEJA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
25.11.2005 8:35:45   
anja 26
Juppiuser posted image , dobila sem datum za pregled (v tretje je ratalo) in sicer prav na miklavžka user posted image user posted image 6.12.user posted image , upam da bo vse vred - samo pozitivne misli.

Lep pozdravčekuser posted image

Anja 26user posted image

(odgovor članu anja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 15
25.11.2005 10:50:42   
lana38
Jaz tudi imam pregled 6.12. na Miklavža. Upam, da mi prineseuser posted image . Bt imam povišano že 16. dan. Testa še nisem naredila, sem ga pa včeraj kupila. Malo še počakam, da ne bo lažno neg. user posted image

lana38

(odgovor članu anja 26)
Neposredna povezava do sporočila: 16
25.11.2005 17:58:29   
Reja
Upoajmo, da bo user posted image

(odgovor članu lana38)
Neposredna povezava do sporočila: 17
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
Ovulacija in oploditev
Ovulacija je sprostitev zrelega in za oploditev sposobnega jajčeca v jajčniku ženske. Nastane praviloma v sredini menstr...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.