NRMM
|
Pa sem že res bila 2x na sodišču, dvakrat kot priča in sicer prvič priča pretepa, ki se je zgodil v gostilni. Nekdo, ki je dosti preveč pogledal v kozarec, me je meni nič, tebi nič ploznil okoli glave in so se fantje zraven mene postavili v bran in ga pretumbali, potem pa je enega izmed njih šel tožit in seveda izgubil tožbo . Drugič pa kot priča očetu, ki ga je šel sosed tožit zaradi faušarije, navedel pa vzrok motenja posesti. Zaprl nam dovoz do hiše (znane Štajerske prigode sploh iz naše vasi, kjer je tega too much veeeeeelik), oče to podrl in potem je sledila tožba. Pravdali smo se 2 leti in na koncu zmagali mi . Priznam pa, da me je bilo pri pričanju tako strah, vsaj na začetku, da sem pozabila kdaj sem rojena, da ne govorim o datumih kateri dejanj, katere sem za leto dni vse zamešala, se zgodi . Stroški so bili kar hudi. Prvi odgovor na tožbo sem naredila sama, ampak smo potem vseeno šli preko odvetnika, ki je samo pipal tolarje . Nas je vsega skupaj prišlo 400 tisoč, sosede pa slaba 2 mio, ker so bile prošnje za začasne prepovedi, katere seveda sodišče ni ugodilo, prihod komisije iz sodišča za pregled stanja ipd...... Močno upam, da ne bo potrebno več it na sodišče, ker mi je tam prav neprijetno, bleeeks, je pa ena izkušnja več , ki ti pobere živcev in volje. Kerensa čim dalje od odvetnikov, ker samo perje pobirajo.