|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Kapljice AD3????
22.11.2005 9:37:39   
bambi
Moja Gaja je dobila kapljice AD3 od pediatra in so jo tako dajali krči, da je bila cela vijolična, smo jih šli zamenjat in dobili Plivit D3, od katerih je bilo malo bolje, ampak še vedno je imela grozne krče, se je tako matrala, da je vse kar je pojedla pri tem pobruhala in sem jih nehala dajat.... sem se pogovarjala z veliko prijateljic, ki so rekle da tudi niso dajale teh kaplic, ker je bilo grozno.... pa tudi mi kot majhni otroci nismo dobivali nobenih kapljic, pa smo prav tako zrastli in je vse OK.... jaz jih bom mogoče probala dati zopet čez kakšna 2 tedna, ko bo Gaja stara 2,5 meseca in bom videla kako bo..... Kaj pa ve???? Ste vse dajale te kapljice???? Moja Gaja drugače nima nobenih krčev.

LP Bambi user posted image user posted image user posted image

Imam tri sončke, mojega angelčka Leo in dve princeski, Gajo in Heidi.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Kapljice AD3????
22.11.2005 9:40:41   
cmokec
Babmi, živjo. user posted image user posted image user posted image user posted image

Pia je stara 1 mesec in ji kapljic še nisem dala, čeprav naj bi jih od 3 tedna naprej. Se bojim začeti zaradi krčev, zato bo tudi meni prav prišlo kako mnenje na tvoje vprašanje.

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.11.2005 9:42:11   
soncek&luna
jutro,
mi2 kapljic se nisva dobila... no, bom videla na mnenja tukaj gor, ce mu jih bom sploh dajala... v cem je sploh poanta teh kapljic, ce potem malcke tolk krci dajejo?user posted image

Mami, pika moja!

(odgovor članu cmokec)
Neposredna povezava do sporočila: 3
22.11.2005 9:47:16   
Dejča
Jaz jih Tari dajem od enega meseca dalje in nima težav.

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.11.2005 9:49:59   
Antigona
Mi smo našemu user posted image  kapljice AD3 začeli dajat ko je bil star 1 mesec.  Nikoli nismo imeli nobenih problemov.
Nam je pa pediater dal listek z navodili kako jih začet "uvajat". postopek traja 2 tedna in sicer bom listek kar prepisala:

1.dan: 1 kapljica zjutraj
2.dan: 1 kapljica zjutraj + 1 popoldan
3.dan: 2 kapljici zjutraj + 1 popoldan
4.dan: 2 kapljici zjutraj + 2 popoldan
5.dan: 3 kapljice zjutraj + 2 popoldan
6.dan: 3 kapljice zjutraj + 3 popoldan
7.dan: 4 kapljice zjutraj + 3 popoldan
8-14.dan: 4 kapljice zjutraj + 3 popoldan
od 15.dne dalje do konca prvega leta starosti 7 kapljic dnevno dopoldan

To seveda velja za dojenega otroka.

Mogoče tudi postopek uvajanja vpliva user posted image
No kot pravim, pri nas zaradi kapljic krčev ni bilo!!!

Lp,
user posted image  user posted image  user posted image

(odgovor članu soncek&luna)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.11.2005 9:58:49   
Anonimen
Mi smo tudi AD3 zamenjali za Plivit D3.
Je pa res, da smo rojeni v začetku julija (smo bili veliko veliko zunaj), in sem Gašperju začela dajat kapljice šele septembra. Dajem mu 1-2 na dan. Pa še to samo takrat, ko se spomnim (mogoče 3-4x na teden).

(odgovor članu Antigona)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
22.11.2005 10:00:13   
April
Mojega sinka je prvič tud nekaj zvijalo. Zato spet začela po nekaj tednih. Takrat brez težav.

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 7
22.11.2005 10:04:04   
PBJ
Mojemu je zdravnica do 3. mesecev predpisala Plivitove D3 kapljice. Od 3. meseca naprej pa AD3, ker ta vsebuje tudi vitamin A, Plivitove kapljice pa ne.
Po Plivitovih kapljicah ni imel nobenih posebnih težav. Po AD3 pa nekaj dni, zdaj pa je že OK.
Sem mu pa kapljice začela dajat  postopno (dva dni dve, dva dni tri, dva dni 4..), sedaj pa jih dobiva pri 4. mesecih 7 na dan.

lp

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.11.2005 10:04:34   
mia-2
Našega je tud ful zvijalo.Pa smo čist počasi uvajali-kot je napisala Antigona.Pa ni nič pomagalo.Potem pa sem malo okrog spraševala pa eni pediatri celo pravijo da naj bi jih jemali šele od 3 meseca dalje.Pa sem sama ted nehala in mu jih dala šele pri 3 mesecih-potem pa ni bilo nič več krčev.Sem pa bila vmes pri pediatru in je malemu pregledal kako gredo skup mečave pa je rekel:Gospa pri vas se pa vidi da lepo dajete AD3 kapljice?! Halo?!Pa pri enem mesecu in pol sva dala kri in je bil izvid tud super-brez AD3! Tko da sama se odloči.

(odgovor članu Antigona)
Neposredna povezava do sporočila: 9
22.11.2005 10:05:18   
makica
Naša mala user posted image je tudi imela zlo močne krče. Z AD3 sploh nismo probali, ker je zdravnica takoj dala Plivit D3, vendar je imela kljub temu močne krče. Zato mi je pediater kar odsvetoval jemanje in priporočil naj jo imam čim več na zraku. To je bilo lahko izvedljivo, ker je bila rojena junija. Ponovno smo začeli dajati pri 3 mesecih, vendar jih je ven pljuvala ne glede s kakšno tekočino sem jih dajala. Zato smo zdaj prišli na AD3 in jih z veseljem spije.user posted image

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
22.11.2005 10:11:18   
Anonimen
Punce, pojdite v Avstrijo po Oleovit D3. Po tem kapljicah otročki nimajo krčev. Se pa dobijo v vsaki avstrijski lekarni in so čisto poceni.

(odgovor članu makica)
  Neposredna povezava do sporočila: 11
22.11.2005 10:21:20   
Aleksandrin
Jaz jo podojim, previjem, ji pripravim 40 ml janeževega čaja in vanj 5 kaplic AD3, nato še malo podojim, bolj za crtanje. Izkušene mamice so mi povedale, da varijanta kaplice + mleko ni najboljša.
LP

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 12
22.11.2005 10:26:07   
nana 27
Mi imamo na predlog pediatrinje Oleovit D3, ki se ga da kupiti samo v Avstriji. Po teh kapljicah naj krčov ne bi bilo. 15ml  Oleovita stane okrog 2,5 evra. 1ml pa vsebuje 30 kapljic. Daje se pa eno kapljico na dan. Jaz jo kapnem kar na dudko in direkt v usta. Za Oleovit ne potrebuješ recepta.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 13
22.11.2005 10:36:22   
Kety
Mi smo dobili AD3 in smo mu začeli dajati po 6 tednih. Začeli smo z 1 kapljico na dan...po parih dneh 2....še enem tednu 3...ko smo prišli na 4 kapljice, smo lahko vsak dan dali eno več, ker krčkov ni bilo. Mi po njih nismo imeli nobenih krčkov pa pravijo, da jih imajo bolj verjetno fantki, kot punčke!

(odgovor članu mia-2)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.11.2005 12:27:13   
Barbela
Jaz mu kapljic AD3 ne dajem več. Bilo je veliko stokanja in jokanja pa sem enostavno prenehala. Sicer ni dojen in tudi uživa že en gosti obrok, in čisto nič mu ne manjka. Bil je operiran pri 2,5 tednih na nogici zaradi osteomielitisa. Njegova pediatrinja je mnenja, da bi mu jih morala dajati, njegova ortopedinja pa je dejala, da se kost lepo razvija, tudi brez kapljic. Res pa je, da sva veliko zunaj in da ga nastavljam sončku ob primernih urah.

Lp, Barbara

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.11.2005 12:45:56   
ursk@
Jih sploh nisem dajala in ni nič narobe. Presodi sama. Tudi mi smo zrasli brez njih.

(odgovor članu Barbela)
Neposredna povezava do sporočila: 16
22.11.2005 13:04:30   
Jančika_
Našega je po AD3 totalno zvilo, zato mu jih nisem dajala. Tako nekje do treh mesecev, potem sem pa nabavila Oleovit  - nobenih problemov. Če ne bi vedela za Oleovit, mu ne bi dajala nobenih kapljic.

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 17
22.11.2005 15:15:28   
tina104
Jaz jih že vse skozi dajem. Ni nekih težav. Zvečer se je nekaj večerov (prva dva meseca) večinoma jokal, pa če sem dala kapljice ali ne, pa ne glede na to, če sem jaz jedla samo kruh pa meso ali pa fižol, pomaranče itd. Zvečer je jokal, pa pomirilo ga je nošenje na trebuščku, pa to nošenje je moglo bit malo bolj aktivno (tak da ne vem, če so bili to krči ali ne).

20. 8. 2005 se je rodil naš Aljaž

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 18
22.11.2005 20:11:31   
mišek
Tudi mo smo po AD3 kapljicah bruhali in imeli pri štirih kapljicah hude krče, sem že hotela nehati dajati, ker se mi je moj sonček zelo smilil, ko je jokal. Pa sem se posvetovala in šla nazaj na eno kapljico in jo uvajala en teden, drugi teden dve kapljici, tretji teden tri kapljice in tako naprej in nismo imeli več nobenih težav.

Lp

(odgovor članu tina104)
Neposredna povezava do sporočila: 19
22.11.2005 23:18:20   
KODA
Tastarejšemu sem jih dajala,pa je imel grozne krče.Tamlajšemu pa ne.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu mišek)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.11.2005 23:30:17   
jakaracman
Jemljemo kapljice brez težav , dobili takšna navodila, kot antigona.Mislim, da so kaplice potrebne, saj jih ne bi predpisovali, kar tako zaradi lepšega.Ni pa res, da smo zrasli vsi brez njih, moja mama jih je meni dajala (31)Tako, da so dajejo že veliko let.Kar vprašajte svoje mameuser posted image

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 21
24.11.2005 16:40:44   
BlankaT
Bambi, najprej en lep pozdrav.

Mojega Žana je po teh AD3 kapljicah tudi full zvijalo. Zato sem jih v prvih 4 mesecih popolnoma opustila in jih potem začela dajati dvakrat dnevno in sicer 4 kapljice zjutraj in 3 zvečer. Pa ni bilo več problemov user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image user posted image . A ja, pa pri vsakem previjanju sem uporabljala lovorjevo mazilo (proti krčem pri dojenčkih).

Možnosti je veliko, presoditi pa boš mogla sama.

Lp, Blanka.

Ni lepšega kot, če te pogledajo otroške oči in ti rečejo "Mami, rad te imam!"

(odgovor članu jakaracman)
Neposredna povezava do sporočila: 22
24.11.2005 16:47:53   
Katrin
Midve sva prvih šest mesecev dajale 3 kapljice D3, sedaj pa 7 Kapljic AD3. Krčev nismo imeli.

LP user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu BlankaT)
Neposredna povezava do sporočila: 23
24.11.2005 18:54:39   
špelin@
Jaz sem te kapljice naši user posted image dala le parkrat in je bilo zelo hudo user posted image user posted image

Itak naša pediatrinja pravi, da kapljic ni treba dajati, če otrok pije adaptirano mleko. Če je izključno dojen, pa so dovolj 3 na dan ali tudi to ne, če je prehudo - beri: krči.

user posted image

~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

(odgovor članu bambi)
Neposredna povezava do sporočila: 24
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

VIDEO: Ganljivo slovo od ravnokar rojenega...
video
Mlada mamica Hannah je ob rojstvu sina spoznala, da zanj ne bo mogla skrbeti tako, kot bi si zaslužil, zato je sprejela ...
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.