|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   prosim za kakšen nasvet - s čim začeti ?
21.11.2005 21:27:47   
mojcadamijan

Mi bomo kmalu dopolnili 4 mesece in začeli z uvajanjem pa me zanima:
s katerim sadjem ste začele in z katero zelenjavo
ali je kaj tkega kar ne sme jesti do 6. meseca
ste veliko uporabljale kupljene kašice
kateri obrok se nadomesti z gosto hrano
ali lahko kljub temu dam zvečer riževo kašico v steklenički
Za vsak nasvet bom zelo hvaležna

< Sporočilo je popravil wahoo -- 21.11.2005 22:11:33 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: prosim za kakšen nasvet
21.11.2005 21:39:32   
morskadeklica
Začela sem z jabolčkom in korenčkom (samo sok za začetek, kasneje spasirano). Mnenja, s čim začeti in kaj pred 6meseci ne sme, so itak deljena, boš sama videla, ko (če) boš dobila odgovore. Naj ne bi glutena, jajc, mesa, kravjega mleka.... Ponavadi se začne z zelenjavo in sadjem. Jaz ji praktično še zdaj ne dajem kupljenih kašic, razen riževih kašic za zvečer za v flašo mleka. Vso zelenjavo in sadje vedno pripravim sama. Ni nobena umetnost in vsaj vem, kaj skuham. Se mi zdi, da bo teh umetnih zadev v življenju pojedla še preveč. Z gosto hrano se ponavadi najprej nadomesti dopoldanski obrok, da v primeru krčev,napenjanja mine do zvečer. Riževo kašico lahko vseeno daješ zvečer (vsaj jaz sem jo).
Sicer ti pa svetujem, da malo pobrskaj nazaj po forumu, ker se vsake dva dni pojavljajo natančno iste teme, zato je vprašanje, koliko (če sploh) odgovorov boš sploh dobila.
Pa še to... Mene je grozno skrbelo glede uvajanja, ko pa enkrat "padeš noter", se sam sebi smeješ, le zakaj te je tako skrbelo... Pa srečnouser posted image

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

(odgovor članu mojcadamijan)
Neposredna povezava do sporočila: 2
21.11.2005 21:52:40   
mojcadamijan
Hvala ti

(odgovor članu morskadeklica)
Neposredna povezava do sporočila: 3
21.11.2005 21:54:55   
b.nika
Mi smo začeli z uvajanjem goste hrane malo pred 5.mesecom.
Najprej sem mu ponudila jabolko, samo par žličk nekje 1 teden, potem sem počasi začela z hruško, breskvijo, marelico, slivami...Sem pa vse dala surovo in naribano, nikoli nisem pasirala.
Od zelenjave je najprej okusil cvetačo, potem brokoli, ohrovt, malancane, bučke, krompir... Korenje sem dala kasneje, ker je imel težave z zaprtjem. Zelenjavo sem skuhala v vodi in nato pretlačila z vilico.Sprva sem mu vso hrano dajala v dopoldanskem času, če bi prišlo do kakšne reakcije ali pa če bi ga kaj zvijalo.
S kašicami sem začela okoli 6. meseca, z njimi sem nadomestila večerni obrok pred spanjem.
Drugih kupljenih izdelkov pa sem se posluževala če smo kje bili in nisem mogla sama pripraviti obroka. Povnavadi sem kupila sadni Frutek, nad drugimi stvarmi pa ni bil najbolj navdušen- pa tudi jaz ne. Npr. razna zelenjava, krompir, riž, meso?, jaz ne bi jedla, ne da bi ponudila otroku.user posted image

Neposredna povezava do sporočila: 4
21.11.2005 22:10:32   
mojcadamijan
Milupina riževa kašica vsebuje gluten, kar naj nebi bilo uredu-katero kašico uporabljate

Neposredna povezava do sporočila: 5
21.11.2005 22:28:45   
morskadeklica
Malo poglej po policah trgovin (npr. dm), na škatlah imaš označeno, katere kašice vsebujejo gluten in katere ne. Jaz sem imela na začetku tudi kašico od milupe, ampak tako brez glutena.

Človek mora najprej imeti rad samega sebe, da bi lahko imel rad druge

Neposredna povezava do sporočila: 6
21.11.2005 22:39:41   
b.nika
Jaz sem tudi imela kašico od milupe brez glutena.Sej na vseh škatlah piše če vsebuje ali ne.user posted image  Imaš pa veliko izbiro kašic v Mullerju.

Neposredna povezava do sporočila: 7
22.11.2005 10:33:22   
mačica
OJ,

Tudi mi smo stari 5 mesecev pa zato nič ne hitimo z gosto hrano. 1 x na dan mu ponudim kakšno sadje ( vzameš plastično žličko in postrgaš po jabolku ali banani ali... - ne muči se po nepotrebnem s pasiranjem ali podobnim )ali pa HIPP-ovo kašico na vodni osnovi z okusom banane in breskve. Če ne pokaže interesa pač nič ne dobi za zraven in sva tisti dan na dojenju, kar mu zelo ustreza saj je pravi cartljivček in rad je pri meni. Do nedavnega tudi piti po flaši ni hotel, zdaj smo to osvojili in jo že mojstrsko drži sam.user posted image
Pri prvem otroku se mi je zdelo grozno zanimivo spremljati razne reakcije in grimase ki jih je počela pri prvi gosti hrani, zdaj pa sem mnenja da ima pri meni dovolj še kak mesec potem pa napademo kakšne nove recepte, ki jih je tod okoli polno in so zelo uporabni. Je res tako da pri drugem otroku manj kompliciraš - otrok ti pokaže če mu kaj manjka!
Pa še to - uvajaj dopoldne da vse morebitne težave čez dan pojenjajo in veš da je ali pa ni ok. Naj te ne bo strah otroku ponudit različne hrane po lastni presoji - če mu kaj ne bo všeč bo pokazal tako ali drugače, je pa dobrodošel nasvet da ne pretiravaj na začetku - kaka žlica ali dve pa drugič več, a ne?
Lepo se imejta in napredujta s hrano počasi!
Pozdravček!
user posted image

user posted image

(odgovor članu b.nika)
Neposredna povezava do sporočila: 8
22.11.2005 11:05:46   
Anonimen
Mi smo pa začeli z mlečno žitno kašico (Alete, gres, milchbrei (se meša z vodo), od 4 meseca dalje - ali pa tisti z babano), pa mu jo ponudim kar ene 5-10 žličk. Pa poje kot, da ne bi jedel že 14 dni user posted image
Sva pa začela tudi z jabolkom, malo ga naribam pa mu ga dam par žličk.
Mlečni obrok imava dopoldne (okoli 11-12ih), najprej malo mlekca, gresek, pa spet mlekec. Popoldne, ko imamo jabolčka, tudi, taprvo malo mlekca, pol jabolček, pa spet mlekca...bom po moje drug teden ali pa čez 14dni že na enem samostojnem obroku (gresek dopoldne).
Ne vem, težko je napisat...boš sama vidla, kakšno je zanimanje. Pri nas je recimo dretje samo, če dam DOL slinček, ker pol Gašper ve, da je konc packanja user posted image  Pa tudi, ko recimo, midva z možem jeva, Gašper skor v krožnik pade...no, meni je to zadosten razlog, da sem začela user posted image  pa smo se dojili 4.5 mesecov (zdaj se samo 1x na dan in ponoči), pa sem tud poslušala...ja, pa dojit do 6 meseca pa ne vem, kaj še...boš sama vidla, kako in kdaj je najboljš začet. Nekatere so pač prepričane in zagovornice dojenja čimdalj in še dlje. Sama pa mislim, da vzgajamo človečke...in človečki jemo hrano in ne samo mleko user posted image
pa še tole: ko bo moj otrok imel zobke, ko bo sam sedel...hmmm, takrat si želim, da edina roka, ki bo segla pod mojo majico, da bo moževa user posted image

Moje skromno mnenje (dons sem mal sitna user posted image  )

(odgovor članu mačica)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: prosim za kakšen nasvet - s čim začeti ?
22.11.2005 11:29:01   
Anonimen
oj na tej temi sem se enkrat neki razpisala, če ti bo kej v pomoč

http://www.ringaraja.net/forum/tm.asp?m=682893&mpage=1&key=%C8E%8EANA&#683425

Neposredna povezava do sporočila: 10
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Dojenček ponoči ne spi
Je nočno hranjenje res še vedno potrebno? Do kdaj? Kako bi si lahko pomagali, da bi omejili nočne podoje?Kaj storiti, če...
Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.