|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   moje mleko-je vodeno in ga zbruha
21.11.2005 13:11:45   
Anonimen
Zakaj?
Kako lahko to preprečim?
Sicer sva pol na dodatku (HIPP 1), pol se pa dojiva. Ko se dojiva, enostavno takoj po obroku bruhne moje mleko (je tako prozorno z malo sesirjenimi kepicami).
Da je pa moje mleko vodeno pa vem, ker si ga izbrizgam, pa enih 20-30ml teče popolnoma vodeno, kot voda user posted image
Zmedena sem. A sploh lahko kaj naredim,da bo moje mleko bolj kvalitetno? Ali je bolje, da kar neham dojit oz. da ga pristavljam samo malo za pocrkljat?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   [Brisano sporočilo]
21.11.2005 13:17:54   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   RE: moje mleko-je vodeno in ga zbruha
21.11.2005 13:51:50   
mamči
Tvoje mleKo je več kot normalo. Je bolj vodeno, kot prilagojeno ampak zato nič manj hranljivo!!!!!! Izbruha ga lažje, ker je bolj vodeno, mišičje v prebavilih pa še ni tolko razvito in ga zato neko količino zbruha. Si mogoče v dvomih glede kvalitete svojega mleka pa zaradi dvomov rajš dodaš flaško - ker si misliš, da je bolj o.k., bolj hranljivo in še bruha ne ?????????
Samo ugibam, ker sem tud jaz dala skozi to fazo, nato pa sem dojela, da ga ni čez materino mleko, če ga le je- in ga bo, ko boš samozavestno, brez pomislekov pogosto dojila!!!!!!!!!!!
Polno dojim že 3 mes, pa je mleko še vedno vodeno in še vedno ga malo izbruha- ampak je neverjetno velik in močan moj user posted image  to pomeni, da mu očitno zadostuje!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
   RE: moje mleko-je vodeno in ga zbruha
21.11.2005 14:08:51   
Anonimen
Hja, vse lepo in prav, ampak zakaj moj otrok po dojenju spije še 110 ml narejenega mleka?
Najbrž pri meni ne dobi dovolj, a ne user posted image
Jza bi samo rada, da bi bil moj sin zadovoljen user posted image

(odgovor članu mamči)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: moje mleko-je vodeno in ga zbruha
21.11.2005 14:14:50   
Anonimen
Ne, če spije še 110 mll, potem z dojenjem ne dobi dovolj. Če pa še zbruha to mleko, pa tudi ni v redu.
Zdaj bom verjetno napisala nekaj bogokletnega, ampak jaz bi mu enostavno dajala adaptirano mleko in sploh ne bi komplicirala. Tako bi naredila JAZ. Zraven bi ga tudi pristavljala ali pa črpala, dokler se ne bi pokazalo, kaj je na stvari.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
   RE: moje mleko-je vodeno in ga zbruha
21.11.2005 14:48:41   
mamči
 Ja to so pa začarani krogi- flaša+ zize. Otroci so pač neverjetno prebrisani in dobro vedo, kjer jim lepo teče user posted image . Glej moj prvi user posted image  je zrasel na flaši in sem se zaradi tega nenormalno sekirala - šele pred kratkim sem dojela, da pač ni šlo!!!! Drugega polno dojim le občasno zvečer dobi malo po flaški, ampak nič ne spije- dobi iz prsi dovolj.
Jaz bi na tvojem mestu poskušala s čim pogostejšim dojenjem in po potrebi tudi z dodajanjem. S

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
   RE: moje mleko-je vodeno in ga zbruha
21.11.2005 14:51:54   
mamči
........... VEN M JE ZABRISALO- HALO! pa še velike črke.. Se pa delno strinjam s Splišni, dodajala bi, pa tud dojila. Se pa včasih res preveč tragično vzame, če katera ne doji. Na koncu koncev je važno to, da je otrok sit in zadovoljen in vsaka ženska naj naredi tako, kot se zdi njej prav !

(odgovor članu mamči)
Neposredna povezava do sporočila: 7
   RE: moje mleko-je vodeno in ga zbruha
21.11.2005 15:23:44   
nana 27
Tinka, kot bi brala svojo zgodbo.. Tudi mi se dojimo in dodajamo. Velikokrat si mislim, da bi bilo bolje, če bi samo dodajala, ker bi bil otrok sit in jaz bi vedela, koliko je spil in posledično bi bila bolje razpoložena. Po drugi strani pa si ne želim kasneje očitati, da svojemu otroku nisem nudila svojega mleka, saj veš, ko komplicirajo na vseh koncih z dojenjem pa grozijo z možnimi alergijami, boleznimi, slabšimi umskimi sposobnostmi..ne vem, kaj je sploh prav. V mislih se sprašujem, če poznam kakšnega otroka, ki je bi hranjen z umetnim mlekom in kako se mu to pozna pri zdravju, v šoli.. Premalo sem pametna, da bi vedela, kako naj se odločim. Sama sem že čisto obupana, ker dojenje ne steče, kot bi moralo. Pri meni pač ni dovolj mleka pa če otroka vsako uro pristavljam. Ko ni več, me začne udarjati z ročicami, praskati in brcati user posted image  Mami pravio, da če bi bilo res glede večkratnega pristavljanja, da bi kmetje teleta ves dan pristavljali user posted image user posted image user posted image  Tudi pri meni bruha moje mleko, ko mu dodam, pa pije, kot da cel dan ne bi jedel user posted image  Sama sem izmozgana do konca, ker ne vem več, kdaj je lačen in kdaj ga zvija. Če mu dam prveč pa grozno poliva, da mi je ful hudo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 8
   RE: moje mleko-je vodeno in ga zbruha
21.11.2005 15:41:59   
kati*
tinka74 in nana27 ... če z dojenjem ne gre, pač ne gre ... otrok zaradi tega ne bo nič bolj bolan ali manj inteligenten !!!!!!!!!!!!! ... kolikor jaz vidim zadevo, je dojenje precej bolj enostavno in bolje zaradi protiteles, ki jih otrok dobi, sicer pa ni panike ... jaz nisem bila dojena, moj mož tudi ne, negova setsra in brat tudi ne (pa še par ljudi poznam) ... pa nima noben alergij in vsi smo doštudirali - tudi do doktoratov ...
po drugi strani pa je dojenje v zadnjih desetih letih zelo propagirano oz. ženske vedno bolj in več dojijo - alergij je pa vedno več user posted image - zgolj v premislek



_____________________________

lp, K

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 9
   RE: moje mleko-je vodeno in ga zbruha
21.11.2005 18:13:25   
Anonimen
kati*, hvala user posted image
nana27, sicer ne vem, koliko je tvoj dojenček star, ampak....če se trudiš po svojih močeh, če ne gre in ne gre, pač odnehaš. Bolš vesela mama, kot pa napeta in živčna user posted image

Naš Gašper ima skoraj 5 mesecev, dojen je sicer še vedno ponoči (čez dan pa 1x ali 2x), pa tudi če se samo malo odžeja...se mi zdi, da sem mu v teh 4,5 mesecih čistega dojenja nudila vse in še več, kar sem lahko in kar sem zmogla. Pač ne gre več. Je pa Gašper veliko bolj zadovoljen in vesel, odkar dodajam in odkar očitno dobi več oz. dovolj hrane. Pa še s kašicami bova začela tele dni...
Sej res...zakaj bi se pa podvrgla pritiskom: dojit do konca in še dlje.
Tudi jaz nisem dojena, pa mi nič ne manjka user posted image


(odgovor članu kati*)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
   RE: moje mleko-je vodeno in ga zbruha
21.11.2005 18:42:33   
eva1
Ja takole-zašla si v začaran krog...kot je že ena prej napisala-valda otrok ve, kje bolj teče, pa še trudt se mu ni treba! Jaz nikoli nisem dala dodatka, ker nikoli nisem dvomila v to, ali imam dovolj mleka ali ne-mali je bil zadovoljen, jokal ni...veliko pri samem dojenju je psihe...bolj ko se človek obremenjuje, manj je mleka...treba se je sprostiti in uživati v dojenju!
ja kot so že nekatere napisale-na začetku je mleko vodeno, od katerega se otrok odžeja, na koncu mleko postane belo, gosto od njega se dete naje...

sicer vidim da si se že vdala v nedojenje...pač kakor komu paše-tiste pa ko dojimo, pa itak vemo, kašno veselje ti dojenje prinaša in kako je super ko se mali z vsem veseljem priklopijo in imajo(imamo) svojih 5 minut!

Me pa čudi-vse user posted image se skrbo pripravljajo na vlogo mamice, starševstva, zelo malo pa se jih pripravi na dojenje...me včasih kr čudi, ko tašne stvari sprašujejo, ki bi jih lahko vedele, če bi si prebrale kašno stran o dojenju!

Pa draga kati-čezdalje manj mamic doji, ne čezdalje več...sem bila lih zadjič v zdravstvenem domu in mi je zdravnica rekla, da sem ima izmed redkih ki še dojim pri 8 mesecih...da več kot 2/4 žensk neha dojiti v 1 mesecu, 1/4 pa do 3 meseca...ostane nas pa bore malo, ki dojimo dalj k 6 mesecev...pa sicer lahko tudi tukaj na RR vidiš koliko žensk doji(na žalost bolj malo)...ponavadi se alargije pojavlajo v družinah, kjer je veliko alergikov...sicer pa sem mnejnja, da je dojenje ne pripomore k boljši pameti, ali kaj podobnega, je pa dejstvo da je za otroka bolj zdravo, prav tako za mamico(preprečuje raka dojk), in seveda zastonj, ne v primerjavi z dragimi adaptiranimi mleki!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
   RE: moje mleko-je vodeno in ga zbruha
21.11.2005 18:54:13   
nana 27
Kati in Tinka, HVALA!!! Je takoj lažje, če te nekdo ne obsoja. Eva1, meni pa je bilo rečeno, da veliko mamic doji user posted image  To sta mi rekli patronažna in pediatrinja, tako da.. Pa tudi mamice, ki jih poznam, pridno dojijo. Poznam le eno, ki ni dojila. Naj ti povem, da bi zelo rada dojila, ker ni lepšega kot gledat malega čmrlja, kako pridno pije pri meni, ampak če mleka ni, ga pač ni. Poskusila sem že vse:sezamov čaj, veliko tekočine, čaje za dojenje... Vidim, da je otrok kljub pitju mojega mleka lačen, da joka in jokam tudi jaz, ker mu ne morem pomagati drugače, kot da mu dam še adaptirano mleko.

(odgovor članu kati*)
Neposredna povezava do sporočila: 12
   RE: moje mleko-je vodeno in ga zbruha
21.11.2005 20:51:20   
Seven*
Punce, poskusite se enkrat dobro naspati, dobro najesti, veliko piti in si v glavi recti: IMAM VELIKO MLEKA! Verjemite mi, da bo v skoraj 90% uspeh zagarantiran. Sama osebno ne obsojam zensk, ki ne dojijo. Vcasih je ne dojit veliko lazje. Jaz zdaj poskusam Emo navaditi na flasko, da bom lahko kam sla za vec kot 2 uri. Sedaj ne morem, ker pozna samo mojo bradavico..

Ne razmisljat o dojenju. Delajte cisto po obcutku. Ne razmisljat o kvaliteti lastnega mleka. Materino mleko je najkvalitetnejse. Ne razmisljat o tem na kateri strani ste dojile in kako dolgo. Obcutek, obcutek.. Ko otrok zajoka, pa hop na ziziko.. Cimveckrat.

Ko je bila Ema na intenzivni, sem bila kar nekaj dni brez nje. Vsi so pricakovali, da bom zaradi zivciranja izgubila mleko ali pa Ema ne bo znala sesati. Pediater mi je kar narocil, da naj zmrzujem. Jaz pa sploh nisem razmisljala o tem. Enostavno sem vedla, da bom dojila. In pri meni je sla psiha v drugo smer. Vsak dan sem nacrpala en liter mleka. Sem bila vec casa v laktariju kot v sobi.

Zaupajte sebi. Ce otrok joce, ni nujno lacen. Moja Ema skoz joce in skoz bruha. Bruha tud 20x na dan, pa se je zredila 1 kg v mesecu dni.

Ce pa ne bo slo, pa ne bo.. Zaradi tega niste nic slabse mame.

(odgovor članu nana 27)
Neposredna povezava do sporočila: 13
   RE: moje mleko-je vodeno in ga zbruha
21.11.2005 21:02:54   
Anonimen
Evo, jaz pa po svojih izkušnjah in nasvetu ene sestre iz porodnišnice, ki me je spremljala, svetovala in nadzorovala pri dojenju v tistih 9 dneh v porodnišnici, lahko svetujem, da če pač ne gre, ne gre. Pač nismo vse mlekarice. In ko sem se jaz po dveh do treh tednih nehala matrat sebe in Tiborja, se je meni zdelo, da sva kar naenkrat postala najsrečneja in najbolj zadovoljna in notranje mirna mamica in dojenček na svetu. Tega obdobja v srcu ne bom nikoli pozabila.

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
   RE: moje mleko-je vodeno in ga zbruha
21.11.2005 23:30:06   
mamči
Tinka74 glede na to, da je tvoj mali star že 5mes. je pa morda zanj res premalo samo tvoje mleko in se jaz v tvojem primeru sploh ne bi sekirala, ker tisto najpomembnejše si mu že itak dala.Ker so pač razlike od otroka do otroka- mojega prvega user posted image  RES nisem mogla dojit ( bila informirana o dojenju, imela nisem niti ene same flaške, tako zelo sem si želela in bila prepričana samo v dojenje!)
Drugega zaenkrat še dojim- se pa ne obremenjijem več toliko in res psiha dela čudeža.
Drugače pa za vse pride čas odstavitve slej ko prej, pa naj si bo zaradi tega ker mamica enostavno več ne želi, ali pa otroček, ali pa ni dost mleka- važno je- NE SEKIRAJ SE ZARADI TEGA! Prilagojeno mleko= prilagojeno za naše otroke, da bodo zdravi in veseli!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
   RE: moje mleko-je vodeno in ga zbruha
22.11.2005 9:55:22   
Anonimen
Hvala punce user posted image
Pravijo, da je otrok odraz svoje mame - mama srečna, otrok tudi - mama nervozna, otrok tudi.
Jaz sem za tisto-srečnejšo verzijo user posted image

(odgovor članu mamči)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:





Kakšna je prava postelja za dojenčka in ot...
Ko se odpravite v trgovino z otroško opremo, osupli obstanete: koliko različnih posteljic in zibelk! Le katera bi bila n...
Najlepše ime za fantka po vašem izboru
Vsako ime je nekaj posebnega in nič presenetljivega ni, da je staršem najlepše ime tisto, ki ga nosi njihov otrok (otroc...




Najbolj naporno obdobje.
пеперутка16

Kdaj vam je bilo najbolj naporno biti z vašim/vašo malčkom/malčico?