|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Pred nosečnostjo
17.11.2005 15:40:56   
Snoopika
Pozdrav
Mal sva končno začela razmišljat o kaki mali bebici pa me zanima kaj je potrebno pred zanositvijo? Folna kislina? Kdaj? Še kaj drugega pomembnega?
Stara sem 28 let in si že orng želim otročička.
Hvala za odg.
Bola
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Pred nosečnostjo
17.11.2005 15:46:40   
Katrin
Najpomembnejša je želja user posted image , ostalo pride samo ....

Folno kislino lahko jemlješ, ni pa nujno!!!! Zanosiš lahko tudi brez nje, hehe user posted image

Veliko sreče user posted image

Be the Peace and Harmony you desire...

(odgovor članu Snoopika)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.11.2005 15:48:54   
ANA_P
Zdravo, Bola!

Nekatere punce si priskrbijo folno kislino ampak je bolje, če pokličeš G. in vprašaš.
Midva sva user posted image  začela delat brez folne kisline in brez kakšnih predpriprav. Če imaš redno menstruacijo ti predlagam, da si na internetu poiščeš koledarček za plodne dneve. Jaz si siecer ne računam O, ker se ne želim preveč obremenjevati.
Pridna bodita vsak drugi dan, pa bo.
Pa veselo na delo!user posted image

(odgovor članu Snoopika)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.11.2005 15:53:53   
Snoopika
Hvala. Mam srečo sicer z menstrualnim ciklusom in ovulacijo. Točno na uro skoraj. Kaj pa bo pa ne vem. Sem mislila, da je potrebno še kakj drugega razen user posted image . Heheheh. No jaz se ne bom obremenjevala, ker je bolj tak tihi dogovor - bo ko bo. No vsaj upam, da se ne bom. Na konc koncev itak ne veš dokler ne probaš.

(odgovor članu ANA_P)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.11.2005 16:45:26   
Anika_24
Pozdravljena!

Bola, kot so povedale punce, najbolj pomembna je želja. Če živiš zdravo, se je z vsemi ostalimi stvarmi fino čim manj ali pa sploh ne obremenjevat. Folna kislina je baje zelo priporočljiva, po moje tudi škodit ne more.
Jst jo uživam že drugi mesec, na otročku delava pa od avgusta, torej četrti mesec.

Veliko sreče!
Pozdravčka!

(odgovor članu Snoopika)
Neposredna povezava do sporočila: 5
17.11.2005 17:28:59   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: katrin

Folno kislino lahko jemlješ, ni pa nujno!!!! Zanosiš lahko tudi brez nje, hehe user posted image

Seveda lahko zanosiš brez folne kisline, saj ni namenjena temu. Folna kislina je življenjsko pomemben monovitamin, ki je telo samo ne proizvaja niti si ne more ustvarjati zaloge. Zato je potrebno folno kislino (FK) uživati vsak dan, za kar poskrbimo z dovolj raznoliko in uravnoteženo prehrano.

Med nosečnostjo pa se potreba po FK poveča in z običajno mešano prehrano nosečnica žal ne more zagotoviti telesu potrebne količine FK.
Pomanjkanje FK lahko povzroči slabokrvnost, v zelo zgodnjem obdobju nosečnosti pa lahko privede do nepravilnega zapiranja hrbteničnega kanala pri zarodku. Posledica tega je lahko huda telesna ali duševna okvara.

Zato je smiselno preventivno jemanje FK, že ko načrtuješ zanositev, ali pa vsaj od spočetja naprej in sicer do dopolnjenega 3. meseca nosečnosti.

(odgovor članu Katrin)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
18.11.2005 7:07:18   
NATAŠI
Živjo Bola!

No midva sva se tudi odločila da bova začela delati na user posted image  naslednji mesec oz. že tale mesec bom čakala če bo prišla M in upram da je ne bo, zato sem začela pred mesecem dni jemati TIFOL. Menda je priporočljivo dva meseca prej jemati in potem še tri mesece v nosečnosti. Toliko sem informirana jaz. 

Nataši

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
18.11.2005 12:04:29   
Snoopika
res najlepša hvala.... Me pa zanima še nekaj...mogoče bo zvenelo malo čudno...ampak a je katero strah? Pa ne mislim strah pred otrokom...bolj se mi zdi strah pred neznanim...user posted image

(odgovor članu Anika_24)
Neposredna povezava do sporočila: 8
18.11.2005 12:10:43   
Reja
Meni je G folno kislino priporočala 3 mesece pred začetkom user posted image , da bo zagotovo vse ok.

Strah me je edino tega, da ne bo user posted image .

(odgovor članu Snoopika)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.11.2005 19:37:57   
yennika
Tudi meni je G priporočil jemati FK 3 mesece pred zanositvijo oziroma takoj, ko začneš načrtovati user posted image .Kot pa ti je hothien zelo dobro razložila, je to potrebno jemati zaradi dobrega razvoja bebice!

Prvi mesec sem jemala Folic Plus-( vsebuje še kalcij in vit.D )pa morem rečt, da mi ni pasalo- bilo mi je slabo po njem.Zdaj pa že 3 mesece jem Tifol in mi ni nč po njej. Pazi, da jo jemlješ po jedi- je le kislina!

Drgač pa spijem manj kave kot prej, ne pijem gaziranih pijač, izogibam se cigaretnemu dimu- ne hodim v zakajene lokale, pazim na redno prehrano, vitamine, pa ogromno tekočine popijem.

No, ne bom težila, saj veš, svež zrak, izogibanje stresu, telovadba...

Kar pa je najpomembnejše in brez česar ne gre:sex, sex in še enkrat sex!

Skratka želim ti veliko uspehov!

lp

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
19.11.2005 20:26:37   
ANA_P
Zdravo živeti? No, jaz kar zdravo živim, vsak drugi večer tekam (zdaj ko je mrzlo sem na orbitreku), jem zdravo, hodim na svež zrak... edino eno napako imam: kadimuser posted image . Sicer sem kajenje zmanjšala od kar delava na bebici. Edino stresu se ne morem izogniti. Po naravi sem kar flegma ampak imam zelo stresno službo, zadnje mesece pa še je posebej na firmi vse narobe. Službe še zaenkrat ne bi rada menjala, ker imam za nedoločen čas in bi v primeru user posted image  imela porodniško... tako da ne vem več kako se naj izognem vsemu temu stresu. Upam da to ni razlog zakaj že sedem mesecev ne rata.

(odgovor članu yennika)
Neposredna povezava do sporočila: 11
19.11.2005 21:00:32   
tinkamiška
Bola

Za folno kislino in kaj je treba počet, da zanosiš ne bom odgovarjala, ker so ti punce vse lepo povedaleuser posted image

Ti bi pa rada povedala, da je čisto normalno, da te je malo strah, oziroma, je prisoten en tak občutek in razmišljanja v smislu neznanega. Mene še zdej prime tu in tam, pa imam decembra rokuser posted image  Pač se včasih sprašujem kako bom zmogla in če bom dobra mama,....pa sem komaj čakala, da zanosim. To je čisto naravno, v srcu pa tako in tako vem, da se bom potrudila maksimalno in da bom imela svojega otrokca neizmerno rada, ga v bistvu že imam!

Tako, da se nič ne sekiraj, če te včasih obide kakšna taka misel. Ti želim, da boš čimprej začutila bitjece v sebi, pa vsem ostalim tudi seveda!user posted image

LP,
Tinka

May be I'm not an angel, but I can still fly...

(odgovor članu ANA_P)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.11.2005 8:12:03   
Snoopika
Najlepša hvala še enkrat za vse odgovore. Danes se odpravljam v lekarno. V soboto pričakujem user posted image , pol pa v akcijo.... Upam, da čim hitreje rata pa se obvezno beremo. Moram vas vse skupaj pohvalit, ker ste vedno pripravljene svetovat in pomagat. Pa da se še pohvalim, da je v soboto moja prijateljica rodila hčerkico in sem nepopisno vesela.

(odgovor članu tinkamiška)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.11.2005 10:18:47   
Reja
Da ne boš pozabila obveščati o rezultatih.

Veliko uspeha ti želim!

(odgovor članu Snoopika)
Neposredna povezava do sporočila: 14
22.11.2005 13:20:45   
yennika
Alo, to je nekaj odgovorov za vse, ki načrtujeteuser posted image !

Je kar zanimivo za prebrat!

Sicer pa mislim, da včasih bolj kot kompliciraš slabš je!

http://med.over.net/klinicne_stroke/porodnistvo/clanki/predno_zanosite.htm

lp

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 15
22.11.2005 19:29:20   
Snoopika
Tole je res zanimivo za prebrat...kratko in jedernato...
Super, hvala.  Mam pms in letim pospravljat..user posted image

(odgovor članu yennika)
Neposredna povezava do sporočila: 16
24.11.2005 16:03:06   
Snoopika
No sem se tolk hvalila s tem kako mam vse pošlihtan ( ciklus)...pa me je večri malo presenetilo. Prišla naj bi šele v soboto... No pa je prišla že včeraj...user posted image  Boli me tako, da sem že prov utrujena od bolečin. Komaj čakam in grem domov spat...pa še prov jezna sem ker se mi je ciklus spremenil -premaknil.... grrrrrrrrrrr

(odgovor članu Snoopika)
Neposredna povezava do sporočila: 17
24.11.2005 16:51:47   
yennika
Ja,ja, nič novega, men je prejšnji mesec tud prišla 4 dni prej-24.dni ciklusa. Torej, če bi ostal isti, bi moglauser posted image  dans priti! Ni duha ne sluha o njej!Mogoč pride pa 28.dan-moj prejšnji ciklus -ne da si jo želim,ampak....ooo moj bog-mogoč pa je sploh ne bo!

Zdaj pa vedi kdaj je O!
Vam rečem, da bi lahk vse diplomirale o user posted image ,user posted image , user posted image ....

Bola, ne sekiraj se....to se ne isplača,ne sekiraj se...

lp, držim pesti za reden ciklususer posted image

(odgovor članu Snoopika)
Neposredna povezava do sporočila: 18
24.11.2005 17:09:07   
Snoopika
Ja sej vem. Samo ne morem verjet, da je bil ciklus dve leti skoraj na uro in prvi mesec, ko se končno odločiva pa evo.... user posted image  ... Ma kaj je res vse v psihi? Samo sej jaz se ne obremenjujem... No vsaj mislim, da se ne. user posted image

(odgovor članu yennika)
Neposredna povezava do sporočila: 19
24.11.2005 17:43:54   
yennika
Ja, saj to je noro. Pr meni je čisto isto!

Še huje je to, ko te psiha privede do vseh simptomov nosečnosti, slabosti...Pol pa se kar naenkrat ulije user posted image . Halooo!

Je pa dokazano, da se pri stresu, vznemirjenosti, pričakovanju izločajo posebni hormoni in ti po mojem naredijo pol celo frko v našem telesu!

Morm it, mi je tak slaboooo že cel dan!

pa pa

(odgovor članu Snoopika)
Neposredna povezava do sporočila: 20
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?