Mijavček
|
Živjo, tudi jaz imam endometriozo; no, saj ti je že PBJ odgovorila, pa vseeno: ja, endometrioza ni fajn, ampak če nisi imela laparoskopije še ni rečeno, da jo imaš. Odebeljena sluznica še nič ne pomeni. Sum na e. ti lahko potrdijo ali ovržejo samo pri laparo, k dejansko pogledajo kaj je not. Jaz sem imela žarišča e. na ligamentih levo ind desno in pred in za maternico. E. je v bistvu sluznica maternice, ki se pojavi tudi drugje v trebušni votlini in tam dela zgago, krvavi ob M in to zna tudi precej bolet (mene so M tako bolele, da sem skup padala, pa do 11 dni so trajale, pa take...) KO so mi zadevo odstranili sem kot nova, ampak zanosila pa še nisem. Vse skupaj se trudiva 1 leto in pol, od operacije pa 5 mesecev. POznam kar nekaj punc s to boleznijo, ene so zanosile, ene pa še ne, ampak nas bojo že poštimal. Brez skrbi. Kar se tiče narkoze, mte pa pri sprejemu v bolnico itak pregledajo, ginekolog, internist, pa kri ti vzamejo, pa mislim, da ti EKG nardijo al neki tacga, vglavnem ene 5x te vprašajo, če imaš kakšne kronične bolezni, težave s srcem in podobno, tako, da boš imela priložnost pozanimati se, kako pa kaj. Itak ti pa lhako rata prej in ti sploh ne bo treba it! Srečno!
|