|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Endometrioza
16.11.2005 17:41:45   
delfinčica
A ve katera kaj več o tem? Kakšna je možnost naravne zanositve, kakšni so postopki... mene je ginekologinja naročila za lasersko odstranitev tkiva, če v pol leta ne zanosim. Rekla je, da gre za nekoliko povečano sluznico. Ima še katera podobne težave? Joj, čist sem v skrbeh. Na user posted image delava sedaj nekaj mesecev in me ful skrbi, da nama ne bi uspelo.
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Endometrioza
16.11.2005 18:03:34   
PBJ
Ali si bila na laparoskopiji? Tam se namreč lahko postavi diagnoza endometrioza.
Jaz sem imela zaradi endometrioze 7cm cisto(endometriom) na jajčniku, ki so jo odstranili ob tem pa odstranili še številne zarastline zunaj maternice, z materničnih vezi - vse zarastline so bile posledica endometrioze.
Leto pol po tej operaciji in peti ciklus po HSG-ju sem zanosila naravno. Sem pa imela eno neuspešno inseminacijo in dan po pozitivnem krvnem testu za nosečnost bi dobila domov vabilo za IVF. Pa je na srečo prej uspelo.

Meni je doktor v ambulanti za neplodnost rekel, da imam na ciklus manj kot 5% možnost zanositve, glede na moje ginekološko stanje. Pri endometriozi, ki je še zelo neraziskana bolezen domnevajo, da povzroča odmrtje zarodka že v prvih dneh zanositve, ker bi naj v kri sproščala toksične snovi.

Pojdi na forum dr. Pušenjaka in z iskalnikom poišči kaj več o tej zoprniciuser posted image ...
Če imaš endometriozo je res bolje, da najprej ta žarišča odstranijo, ob tem pa preverijo še prehodnost jajcevodov, ker jih lahko endometriozno tkivo tudi zamaši.

Ženske z endometriozo se moramo res dalj časa truditi za naše user posted image , a ko nam uspe, smo neizmerno srečne. Midva sva se trudila približno 3 leta.
So pa tudi ženske, ki kljub endometriozi nimajo težav z zanositvijo, nekatere sploh ne vedo, da jo imajo. Vse je odvisno od tega, kako močno je razvita.
Nič ne skrbi in vso srečo user posted image

Čudeži se dogajajo, samo prepoznati jih je treba znati...

(odgovor članu delfinčica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
16.11.2005 18:24:48   
delfinčica
PBJ, hvala za odgovor. Nisem bila na laparoskopiji, ampak na klasičnem gin. pregledu zaradi vmesnih nepojasnjenih krvavitev, ki me sploh zdaj, ko delava na user posted image , zelo skrbijo. Med pregledom je opazila nekoliko povečano sluznico, to so njene točne besede. Za poseg sva se zmenili, da bi ga opravili čez pol leta, če do takrat ne bi zanosila. Ja, pa to ni edina težava - na UZ izgleda, da imam tudi PCO. Vsaj za prejšnji mesec je krivulja BT pokazala, da je do O definitivno prišlo. Na laparoskopijo ne bi rada šla, ker se izvaja v popolni narkozi. Le-to (narkozo) pa mi je moj kardiolog zaradi postavljene diagnoze glede srca odsvetoval. A se je možno prej pogovoriti z anestezistom - a ga sploh vidiš pred posegom?

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 3
16.11.2005 19:18:46   
PBJ
Z anestezistom se je možno pogovoriti, ampak moraš to zahtevati, oz. povedati, ko prideš tja, sploh če imaš težave s srcem. Saj moraš tako in tako izpolniti vprašalnik za anestezijo.
Na podlagi UZ, G ne more potrditi endometrioze, lahko bi kvečjemu predvidevala.Pa ti je rekla, da jo imaš??
Vprašaj še dr. Pušenjaka na med over netu - forum ginekologija in porodništvo.

lp

Neposredna povezava do sporočila: 4
17.11.2005 9:39:47   
Mijavček
Živjo,

tudi jaz imam endometriozo; no, saj ti je že PBJ odgovorila, pa vseeno:
ja, endometrioza ni fajn, ampak če nisi imela laparoskopije še ni rečeno, da jo imaš. Odebeljena sluznica še nič ne pomeni. Sum na e. ti lahko potrdijo ali ovržejo samo pri laparo, k dejansko pogledajo kaj je not. Jaz sem imela žarišča e. na ligamentih levo ind desno in pred in za maternico. E. je v bistvu sluznica maternice, ki se pojavi tudi drugje v trebušni votlini in tam dela zgago, krvavi ob M in to zna tudi precej bolet (mene so M tako bolele, da sem skup padala, pa do 11 dni so trajale, pa take...) KO so mi zadevo odstranili sem kot nova, ampak zanosila pa še nisem. Vse skupaj se trudiva 1 leto in pol, od operacije pa 5 mesecev.
POznam kar nekaj punc s to boleznijo, ene so zanosile, ene pa še ne, ampak nas bojo že poštimal. Brez skrbi.

Kar se tiče narkoze, mte pa pri sprejemu v bolnico itak pregledajo, ginekolog, internist, pa kri ti vzamejo, pa mislim, da ti EKG nardijo al neki tacga, vglavnem ene 5x te vprašajo, če imaš kakšne kronične bolezni, težave  s srcem in podobno, tako, da boš imela priložnost pozanimati se, kako pa kaj. Itak ti pa lhako rata prej in ti sploh ne bo treba it!

Srečno!

Neposredna povezava do sporočila: 5
17.11.2005 12:25:33   
delfinčica
Hvala za odgovore. Mijavček, mene je ponavadi tudi tako zelo bolelo ob M, da sem nemalokrat padla skupaj, tudi krvavitve so bile zelo močne. Pred ene 5 leti so se te hude bolečine nehale, M so krajše in ne več tako močne, imam pa skoraj čez cel ciklus vmesne krvavitve, včasih rozaste, včasih rjave, dostikrat krvavim med odnosi (a ne boli) - tega prej ni bilo v takem obsegu... Bila sem tudi kar nekaj časa na KT - mogoče je to, da me M ne boli več tako kot pred 10 leti recimo, tudi posledica KT. Zdaj jih že nekaj časa ne jemljem več z željo, da bi zanosila. Skrbi me tudi, ker nisem ravno v najbolj rosnih letih za prvega otročka - imam jih namreč 30. Če v naslednje pol leta ne bo uspelo, grem na laparo. Koliko časa traja od tega, da ti gin. da napotnico do dejanskega posega? Joj, a bom kdaj mamica?

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 6
17.11.2005 12:31:10   
delfinčica
PBJ, a imata punčo ali fantka? user posted image Si sploh ne predstavljam, kako sta mogla biti presrečna, ko si izvedela za pozitiven krven test!

Neposredna povezava do sporočila: 7
17.11.2005 14:21:02   
Mijavček
Ej Delfinčica,

ja, možno, da KT pomagajo pri bolezni, ubistvo so KT nekakšno začasno zdravilo, saj med jemanjem ne delujejo tisti hormoni, ki poskrbijo za ovulacoijo, potem tudi debeljenja sluznice ni itd,... in potem se tudi širjenje e. ustavi. Enako deluje tudi nosečnost. Smola pa je, ker se zadeva, kjub KT, nosečnosti ali operaciji čez nekaj časa začne ponavljati in dokončno preneha šele v menopavzi user posted image
Vse to se sliši preceg grozno, ampak ko pogledaš okoli sebe in vidiš, koliko žensk z raznoaznimi težavami konec koncev vseeno zanosi imaš lahko zaupanje, da se bo vse dobro izteklo. Enim je user posted image  dana takoj, enim nam je pa treba malo dlje počakati. tudi jaz sem že 30, pa mislim, da sploh ni panike. POskušaj uživati v stvareh, ki jih lahko počneš zdaj, in ki jih po prihodu user posted image  ne boš utegnila; uživajta s partnerjem en ob drugem, pa bo situacija lažja.

Ko dobiš napotnico oz. ko pokličeš za datum za laparo, ponavadi čakaš kakšne dva meseca na vrsto. Vsaj v LJ in Mb mislim, da je tako. Jaz sem dobila napotnico februarja in sem dobila datum aprila na GK v LJ (operirana sem bila maja, ker sem imela ravno zmešnjavo s ciklusom (36 dni je trajal) in sem morala za en mesec prestavit).

Vsekakor upam, da bo prej user posted image  ali user posted image  . Imej zaupanje!

Neposredna povezava do sporočila: 8
17.11.2005 18:24:00   
PBJ
Mijavček, zate tudi držim pesti. Jaz sem imela poleg teh žarišč z zarastlinami zlepljen jajcevod z jajčnikom in pri operaciji niti niso vseh zarastlin odtranili, ker bi lahko še vezi poškodovali - pa je ratalo. Žarišča pa je bilo seveda potrebno odstranit.

Pa saj si optimistična in to veliko pomeni.

lpuser posted image user posted image

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 9
19.11.2005 10:35:59   
Mijavček
Ko vidim tega tvojega malčka PBJ, imam takoj še več upanja!

(odgovor članu PBJ)
Neposredna povezava do sporočila: 10
24.11.2005 11:54:36   
pinka1
No pa da še jaz povem svojo zgodbo!

Lani decembra (2004) sem imela rutinski pregled pri G. Vprašala me je, če imam kakšne težave, pa so me ravno takrat malo jajčniki boleli in sem to povedala. Pa je rekla, da ker sem bila stara 26 let, da bova malo pogledali na ultrazvoku moje stanje. Tam pa vidi cisto na jajčniku in posumi na endometriozo. Jaz sem za to prvič slišala, nikoli nisem poskušala še zanosit in mi te zadeve niso bile poznane ne aktualne. Nikoli nisem imela pretirano bolečih M in kakšršnikoli problemov.
Potem mi vzamejo kri in še enkrat UZ in obstaja še večji sum na Endometriozo.
Nato pa sem februarja letos - torej 2 meseca kasneje, imela laparoskopijo in histeroskopijo, kjer so mi našli full žarišč endometrioze, pa cisto na jajčniku, pa pregrado v maternici, pa en jajcevod imam čist neprehoden, ker je zaraščen skupaj z maternico in se to skoraj nikoli ne operira - je prezahtevno.
Mene je skor kap. Nato sem počakala 6 tednov na prvi pregled in aprila letos mi je nato G. rekla, da če ne zanosim v enem letu, bomo pa šli na umetno oploditev.
Ker do takrat še resno nisem razmišljala o otrocih - samo tako okvirno, sva se glede na situacijo z možem takoj odločila, da bomo poskusili.
In...?????
ZANOSILA SEM V PRVEM POSKUSU!!!jupi!!!!!
Sedaj sem vesela nosečka v 33. tednu in komaj čakam, da januarja dobimo novega člana.
Tako da punce - upanje ostaja!!!!
Vsem skupaj želim čim več sreče in da se bo čim večim ponovila moja zgodba!
LP

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 11
24.11.2005 15:40:43   
delfinčica
Čestitam, pinka! To je pa tako lepo prebrat, da vama je tako hitro uspelo - mi da eno polno mero upanja, da bo tudi nama kmalu uspelo. Saj se probam ne obremenjevati z vsemi diagnozami oz. sumi in niti s tem, da bi rada postala mamica, a včasih mi ne uspeva ravno najbolje. Upam, da bomo kmalu zagledali plusek oz. dve črtici. Saj se še ne trudiva dolgo, od konca poletja, a si vseeno zelo želim, da bi bilo kmalu.

Še enkrat, čestitke in le pridi povedat na forum, ko bosta pestovala svojega user posted image

(odgovor članu pinka1)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.11.2005 10:38:38   
Mijavček
Pinka1, to je pres lepo prebrat. Hvala, ker si deleila z nami svojo zgodbo in nam dala še malo več upanja.user posted image

Pa čimlažji porod ti želim!

Neposredna povezava do sporočila: 13
6.12.2007 0:42:12   
Lanatom
Novi smo na portalu pa upam da bom vprašanje poslal na prav naslov.S punco sva skupaj 3 mesece ampak resna veza.Bila je čist iz sebe ker kao ni mogla zanositi zaradi endometrioma.Tako sma imela odnose brez zaščite v upanju da mogoče pa enkrat se lekaj posreči.Pa nama je hiter ratalo.Zdaj pa je problem k ginekologinja nezna nič lepo povedati kako je z nosečnostjo pri endometriomu.Govori bolj v slabi luči in je punca zelo prestrašena.Čeprav se ji je pred časom zmanjšal ne vemo kake so možnosti da škodi nosečnosti?Se lahko sedaj poveča in ogroža?Se da ostranit med nosečnostjo?Tu v Brežicah so pravi mesari in večkrat kaj zajebejo kot zrihtajo.Nam lahko kaj več poveste o tej situaciji?

(odgovor članu Mijavček)
Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...
7 nenavadnih dejstev o spermi
Poleg tega, da sperma preprečuje depresijo pri ženskah in bi si z njo partnerka lahko tudi negovala kožo, smo našli celo...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?