|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Dabroston - Pregnyl
16.11.2005 14:54:42   
Mediteranka
Ko prebiram razne forume na to temo, vidim, da veliko žensk po IUI oz. IVF jemlje Dabroston za podporo. Zanima me, če je to nujno, ker namreč meni niso po IUI predpisali nič, le eno injekcijo Pregnyla (HCG) za podporo morebitni nosečnosti. Ali ima Pregnyl podobno funkcijo kot Dabroston? Ima katera podobno izkušnjo?
Morda katera ve, kolikšne debeline mora biti maternična sluznica, da je primerna za vgnezditev (da ni pretanka oz. predebela)? Meni so jo namerili po Klomifenu na 12. dan ciklusa 8 mm in sem še isti dan dobila stop injekcijo. Je to OK?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Dabroston - Pregnyl
16.11.2005 18:39:44   
GoYa

Progesteron (Dabroston ali Prometrium) predpišejo v postopkih IVF in pa tudi v IUI. Ne vem, zakaj ga tebi niso.
Vendar pa sem prebrala (mislim, da je Pušenjak napisal), da pomaga le v 1 %. Torej le eni od sto bo pomagal obdržati nosečnost. To je pa malo za moje pojme.
Dabroston in Pregnyl ni isto. Pregnyl je stop injekcija in jo dobiš zato, da ti v roku 36 - 48 počijo folikli (torej konča se zorenje foliklov in sproži se ovulacija) in po tem ti naredijo inseminacijo.
8 mm debela sluznica je ok.

(odgovor članu Mediteranka)
Neposredna povezava do sporočila: 2
17.11.2005 9:21:35   
Mediteranka
Injekcijo Pregnyla (vsebuje tudi progesteron) dobim še en teden po inseminaciji za podporo, torej bom dobila dve - eno kot stop za ovulacijo in eno čez en teden kot podporo. Upam, da bo tako prav. Hvala za razlago.

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 3
17.11.2005 12:21:40   
GoYa
Tega pa nisem vedla, da dajo tudi po IUI pregnyl.
Drugače pa sem prebrala tudi odgovor Pušenjaka user posted image , ki pravi, da ima podobno funkcijo.

Na user posted image

(odgovor članu Mediteranka)
Neposredna povezava do sporočila: 4
17.11.2005 14:19:06   
Mediteranka
Ja, dr. Pušenjak mi je odgovoril na vprašanje. Zjutraj pa sem klicala še v Leonišče sestro Alenko in mi je povedala isto. Sedaj sem pomirila svojo radovednost in srčno upam na user posted image .

Se pridružujem tvojemu "na user posted image "!

(odgovor članu GoYa)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ovulacija in plodni dnevi
Kaj je ovulacija? Kako izračunati kdaj ovulacija nastopi? Načini ugotavljanja ovulacije.
5 vzrokov za bolečino pri ovulaciji
Ne glede na to, kako zelo močna je ovulacijska bolečina, ginekologi opozarjajo, da to ni bolečina, ki bi bila normalna, ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.