|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   [Brisano sporočilo]
14.11.2005 13:14:51   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Mamica studentka ali ...
14.11.2005 19:16:26   
Anonimen
Kot "brezposelna mamica samohranilka" dobiš 47 jurjev DSP zase, 14 jurjev DSP za otroka, 14 jurjev dodatka za samohranilstvo in 11 jurjev regresa za najemnino. Pripada ti brezplačen vrtec, enkrat na 6 mesecev enkratna DSP (višina odvisna od razloga, za kaj prosiš zanjo, večinoma pa največ v višini tvoje DSP), paketi hrane na Karitasu in Rdečem križu, na Karitasu še obleke, pohištvo, bela tehnika, posoda, plačilo nujnih položnic in celo nekaj gotovine, na Rdečem križu brezplačna letovanja in zabave in darila za otroka (poleg oblek). pa 21 jurjev otroškega dodatka, seveda, in 57 jurjev pomoči ob rojstvu (denar ali paket).
Kot študentki ti pripada štipendija (kakršnakoli že), pripada ti DSP v razliki od višine štipendije do višine DSP (če je štipendija 20 jurjev, lahko dibiš še 27 jurjev DSP, če se znajdeš), prejemki za otroka so vsi enaki, kolikor jaz vem, pa tudi vse ostalo. Pomaga pa ti zraven še Študentska organizacija, pripada ti bivanje v študentskem domu (čeprav ni lahko, čakalne dobe so vseeno), pripada ti pavziranje oz. podaljšanje statusa in še nekatere malenkosti.
V bistvu ni velike razlike. Materialno koristne, seveda.

(odgovor članu Brisani uporabnik)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
   [Brisano sporočilo]
14.11.2005 19:22:59   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
14.11.2005 19:27:22   
Anonimen
Hja, ko bi ti vedela, kako z veseljem bi ga požrla, če bi smela... pa ne smem... sem nosečka... no, ampak ga bom za Novo leto, definitivno...

Neposredna povezava do sporočila: 4
   [Brisano sporočilo]
14.11.2005 19:38:08   
Brisani uporabnik

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 5
15.11.2005 9:13:55   
karmy
kot mamica študentka si pa tukaj poglej kaj lahko dobiš: www.studentskedruzine.com

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

Neposredna povezava do sporočila: 6
17.11.2005 13:38:14   
mami Mojca
Pozdravljena,
Kot študentki ti pripada maksimalna republiška štipendija ker se z rojstvom otroka avtomatično upoštevajo samo tvoji dohodki. Tako štipendija znaša med 40 in 50.000 mesečno. Štipendija se NE odbije od DSP. Torej dobiš denarno socialno pomoč v polnem znesku (razen če živiš v zakonski ali izvenzakonski skupnosti - v tem primeru se upoštevajo tudi dohodki partnerja).

Čakalna vrsta za študentsko stanovanje (kot samohranilka dobiš svoj apartma - velika soba, kuhinja in kopalnica) ni pretirana in stanovanje bi verjetno dobila najkasneje v roku pol leta.Cena je 20.000 mesečno s stroški vred. Glede na to, da imaš otroka, lahko vložiš vlogo kadarkoli med letom.
Študentska organizacija enkrat letno objavi razpis, na katerem lahko zaprosiš za enkratno denarno pomoč v višini največ 130.000 SIT.

Poleg tega pa Klub študentskih družin Slovenije (www.studentskedruzine.com) organizira razne cenovno bolj ugodne dejavnosti - brezplačno novoletno rajanje z obiskom Dedka Mraza, sankanje, cenejše letovanje, taborjenje v Bohinju... Trenutno je govor tudi o znižanju najemnin v študentskih domovih za študentske družine in o možnosti pridobitve neprofitnega stanovanja v občini Ljubljana tudi v primeru ko v Lj nimaš stalnega bivališča.

Skratka, materialno se bolj splača študirati kot pa biti brezposelen.
Za vse dodatne informacije lahko pogledaš spletno stran ali pokličeš na 031/640-222 ali 041/961-430 (Mojca).

Lep pozdrav

Neposredna povezava do sporočila: 7
17.11.2005 14:00:35   
Kimy
Jst sem brezposlna in študentka, pa man nč ne manjka, dobim štipendijo in pa otroški dodatek. Fant pa malo pomaga pri bratu, tako da imava vsaj neki prihodkov. Sedaj je tamala stara tri leta in razmišljava da bi imela še eno user posted image , saj sem zadnji letnik faksa in bi to rada izkoristila, preden grem delat...

Neposredna povezava do sporočila: 8
17.11.2005 14:03:37   
karmy
opozarjam da so ukinl za vsakega otroka dodatno študijsko leto, tako da tudi če boš mela eno pikico, ti je ne bodo priznali za dodatno študijsko leto in bom zgubila vseeno status študenta, če si to misla izkoristit

~Ladies, if a guy ever tells you, he wants to cover you from head to toe in honey, and lick it all off inch by inch, that's the man who hasn't done it before. ~ Love you CT ~

(odgovor članu Kimy)
Neposredna povezava do sporočila: 9
17.11.2005 14:08:53   
Kimy
Jst sem zdej res zadnji letnik, samo mi pripada še dve leti absolventa(lahko ga podaljšam če imam otroka ali pa tudi zato ker nisem nikoli ponavljala letnika), tako da imam še čas, samo bomo mogl pohitet, drgač bo res prepozn....

(odgovor članu karmy)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.11.2005 15:46:22   
Una

Kot študentki ti pripada maksimalna republiška štipendija ker se z rojstvom otroka avtomatično upoštevajo samo tvoji dohodki. Tako štipendija znaša med 40 in 50.000 mesečno.
IZVIRNO SPOROČILO: mami Mojca

Sm redna študentka in mi kljub temu ne pripada maksimalna republiška štipendija. Dobim namreč 'samo' dobrih 20 jurjev. Se pa morm pozanimat, kje bi se dalo to zrihtat, da bi dobila kej več. A te tel. številke, ki si jih navedla, so od študentske organizacije?

Hvala in lp, Una

(odgovor članu mami Mojca)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Katero ime za fantka?
milki

Katero ime vam je lepše?

Nikolaj (52%)

Teodor (48%)

Število vseh glasov: 348

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!