ameli
|
Hojla, jaz bi morala roditi septembra, pa se mojemu ni nikamor mudilo, tako, da sem rodila v začetku oktobra. O MB porodnišnici pa toliko: v porodni sobi je bilo OK, babica energična in prijazna, tako, da sem rodila ekspresno in nisem bila šivana. Potem sem šla na oddelek, kjer je bila zgodba drugačna. Prvi dan je bilo še znosno, saj je moj sinko samo spal in zelo malo jedel. Drugi dan pa je zahteval že več in jaz sem imela premalo mleka. Dojila sem ga tudi po 2 uri skupaj, potem 15 minut pauze in potem zopet 2 uri dojenja,...... Ko sem bila že čisto izčrpana, sem pozvonila in prosila za dodatek. Takrat so se začele moje težave. Sestra mi najprej ni hotela prinesti dodatka, češ, da naj podojim otroka. Ko sem razložila, da se dojiva že ves čas, mi je rekla, naj ga dam na drugo dojko. Sem ji razložila, da imam samo dve dojki in da sem sinka dojila na obeh in da zahteva več. Potem mi je nakako s težavo prinesla flaško, ki jo je Mark v trenutku spraznil. Potem se je drugi dan zgodba ponovila. Ko sem zopet zaprosila za dodatek, mi je taista sestra rekla, naj dojim otroka! Potem mi je pripeljala tehtnico in stehtala otroka pred dojenjem in po dojenju (dojila sem ga 40 minut), no in moj mali po dojenju ni tehtal niti grama več! Potem mi je le prinesla flaško. In ne boš vrjela, tudi tretji dan se mi je zgodba ponovila. Bila sem že na robu živčnega zloma. Potem sem na viziti dr. povedala, ta nimam dovolj mleka in da mi sestra noče prinest dodatka. Dr. se je kar razjezil in rekel, da otrok ne sme biti lačen. Nato sem na srečo šla domov. Seveda sem si doma takoj začela črpati mleko, kjer sem ugotovila, da imam le 1/3 količine, ki jo potrebuje moj mali. Če bi še šla 1× rodit, prav gotovo ne bi šla v MB!!!!! Pa ne samo zaradi zgoraj opisanega, nasploh se mi zdijo sestre zelo freh..
|