|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   varčevanje ali nakup stanovanja na kredo
11.11.2005 12:07:43   
veveryca
No, da opišem malo našo družinsko situacijo:
Z možem in otrokom živimo v stari hiši pri njegovih starših, vendar pa bomo zaradi nekih neugodnih okoliščin, ki so na sodišču in se vlečejo in vlečejo....ostali brez strehe nad glavo - vsi. To vemo in se tega zavedamo. Mi smo še mladi in bomo že kako. Zdaj se mi je izteklo stanovanjsko varčevanje in je nekaj, nekaj - bore malo - dinarčkov za osnovo. Zdaj pa vprašanje za vas: ali naj ta denar vložim v sklade (banka ima slabše obresti, kot prinese inflacija) ali naj se zapufamo do amena za eno garsonjero in jo oddajamo dokler ne napoči čas, ko bo treba it in s tem odplačujemo del kredita ali naj "šparamo" in vlagamo v sklade  pa takrat vzamemo kredit. Ker kot vemo gredo cene stanovanj iz leta v leto samo še gor. Problem pa je v tem, da smo lahko tu še eno leto ali pa 5let???
Prosim za predloge. Kako naj se lotimo bodočega stanovanjskega problema???
Hvala vsem, ki se vam je dalo to prebrat!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: varčevanje ali nakup stanovanja na kredo
11.11.2005 12:11:57   
soncece24
po mojem se ti bolj splača varianta varčevanja. sploh, ker ne veš, kdaj se boš morala izseliti, pa v bistvu nihče ne ve, kaj bo čez 5 let. brezveze, da se zdaj zapufaš, pa se zafrkavaš z najemniki (to zna včasih bit katastrofa), če sploh ne veš kdaj boš potrebovala stanovanje.

Idealni moški ne pije, ne kadi, ne vara, ne kvartopiri, ne obstaja. (ruski aforizem)

(odgovor članu veveryca)
Neposredna povezava do sporočila: 2
11.11.2005 12:14:32   
Andre
Jaz bi se definitivno zakreditirala in poiskala ustrezno stanovanje ter ga kupila. KOt si rekla, ne veš, čez koliko časa ga boš rabila, pa tudi v tem času boš z najemnimo (sploh če si v LJ, kjer so najemnine visoke) vsaj delno odplačevala kredit. Pri vzajemnih skladih je pa tako - plačaš vstopno in izstopno provizijo, vsaj nekaj let ne smeš oz. ne moreš do sredstev, itd. Presodi sama, vsekakor pa se ne zaleti v prvo stanovanje, ki ga vidiš, ampak opravi nakup premišljeno.

(odgovor članu veveryca)
Neposredna povezava do sporočila: 3
11.11.2005 12:25:07   
sazi
Tudi jaz sem mnenja, da je bolje se zakreditirat in kupiti stanovanje in potem odplačevati kredit z dobljeno najemnino - moraš pa vložiti kar nekaj časa v iskanje ustreznega stanovanja in v najemnika, da potem nimaš problemov. Sama omam sicer kar nekaj denarja v skladih, ampak sem ga v zadnjem letu več izgubila kot dobila (beri, boljše bi bile obresti na banki - samo tu je žal kriva napačna izbira skladov - če bi izbrala prave, potem bi imela kar precej več denarja - samo bodi pameten in vedi, kateri bodo šli hitreje gor).
Pri skladih je še ta problem, da so mišljeni bolj za dolgoročno varčevanje. Če bi npr. denar potrebovala že čez 1 leto, bi se vstopna proovizija že kar nekaj poznala (3% vstopne provizije na npr. 15% donos), potem moraš pa v letu prodaje plačati še dohodnino od pridobljene razlike.
Ne vem, kakšne so tvoje finančne zmožnosti in kolikšna je ta osnova za nakup stanovanja. Če bi lahko shajala s plačevanjem kredita, potem le, če pa bi ti bil hudo breme, potem pa se odloči za kakšno varčevanje.
Predvsem pa, če boš kupovala stanovanje, ga res kupuj premišljeno, kajti se vsake toliko časa najde kakšno lušno stanovanje, ki nima astronomske cene, samo neprestano je treba iskat.

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 4
11.11.2005 12:28:14   
Reja
Jaz se bolj strinjam z Andre, sem naredila tako, da sem se zakreditirala in kupila stanovanje.

Problem je v tem, da cene stanovanj neprestano rastejo. V enem letu so bila enaka stanovanja par milijonov dražja.

Tako sem razmišljala: Če varčujem, vprašanje, kdaj bom toliko denarja prihranila, da bo dovolj za stanovanje. Ves ta čas bi mogla visoko najemnino plačevat, ki je za pol kredita. In na koncu ni nič moje, od najemnine nič nimam. Če pa grem iz kupljenega stanovanja kamorkoli, pa ga lahko dam v najem ali prodam.

Vrednost tistega časa, ko si čisto na svojem v stanovanju brez skrbi (no ja, določene gredo, določene pridejo), kdaj te bo kdo vrgel ven, pa je neprecenljiva!

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 5
11.11.2005 13:13:53   
jazz
Po moje je tudi najbolje tako, da vzameš še nekaj kredita,kupiš enosobno stanovanje in notri vržeš najemnike,tačas s njihovo najemnino kriješ stroške kredita,ti pa si lahko 100% da boste imeli z danes na jutri streho nad glavo garantirano!!!

Lep pozdrav! K

(odgovor članu veveryca)
Neposredna povezava do sporočila: 6
11.11.2005 13:22:02   
Vilma
Definitivno bi na tvojem mestu šla v nakup stanovanja na kredo.
Sama sem se pred dvema letoma zakreditirala za stanovanje, ki je bilo takrat vredno 11 mio SIT, danes pa je 16.  V skladih s tem denarjem ni bi dosegla take razlike v ceni.
Veliko sreče ti želim pri pravilni izbiri user posted image

(odgovor članu veveryca)
Neposredna povezava do sporočila: 7
11.11.2005 13:23:41   
nita
Mnenje o nakupu stanovanja imam tut jaz, dodala bi samo še to, da se ti v vzajemne sklade definitivno ne splača vložit, če ne veš, kdaj boš denar potrebovala. Sploh če bo to v roku enega leta.

(odgovor članu veveryca)
Neposredna povezava do sporočila: 8
11.11.2005 13:28:35   
Reja
Nita, super opozorilouser posted image .

Jaz sem namreč lani decembra pametno denar vložila v sklade, vrednost je naglo padala, avgusta pa se je nenadoma pokazala priložnost za nakup stanovanja in sem denar vzela ven....ga je šlo precej v nič, malo tudi državi.... Če bi dobro premislila prej, tega ne bi naredila.

(odgovor članu nita)
Neposredna povezava do sporočila: 9
11.11.2005 13:47:06   
veveryca
Drage moje,
najlepša hvala za vzpodbudo. Bom pa res vzela kredit in bova kupila stanovanje. A se kej ve, kje so najboljši kreditni pogoji?
Še 1x hvala vam za pametne nasvete.

(odgovor članu Reja)
Neposredna povezava do sporočila: 10
11.11.2005 13:58:30   
malicki
Jaz bi samo popravila, da do svojega denarja v vzajemnih skladih lahko vedno dostopaš. Izpolniš samo prodajno izjavo in denar mora biti najkasneje v 5. delovnih dneh na tvojem računu. Lahko prodaš delno ali v celoti.
In če prodaš prej kot v 3. letih (velja za fizične osebe) plačaš tudi davek na dobiček. Tako da se ti za manj kot 3 leta praktično ne splača denarja vlagati.

Jaz bi tudi kupila stanovanje, to je najboljša naložba.

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 11
11.11.2005 13:58:32   
Reja
Jaz sem najprej obiskala tradicionale banke, pa so za en drek, oprosti izrazu.

Veliko vbečjo izbiro in boljše pogoje imajo Hypo, Bank Austria, Volksbank in podobne. Tam se lahko tudi pogajaš za obresti - ti rečejo, če kje najdeš ugodnejše pogoje, jih bomo zrihtali tudi mi! Pa imaš pri njih tudi izbiro, al bo vezano na franke ali na evre.

S sodelavko imava enak znesek kredita, jaz pri Hypo, ona pri NLB, pa jaz plačujem skoraj 10 jurjev na mesec manj.

(odgovor članu veveryca)
Neposredna povezava do sporočila: 12
11.11.2005 14:53:26   
veveryca
Hvala še 1x!

(odgovor članu veveryca)
Neposredna povezava do sporočila: 13
11.11.2005 16:06:34   
koruzica
IZVIRNO SPOROČILO: Andre

Jaz bi se definitivno zakreditirala in poiskala ustrezno stanovanje ter ga kupila. KOt si rekla, ne veš, čez koliko časa ga boš rabila, pa tudi v tem času boš z najemnimo (sploh če si v LJ, kjer so najemnine visoke) vsaj delno odplačevala kredit.

Res je opcija kreditiranje, vendar je treba nepremičnino tudi obnavljat;

Pri vzajemnih skladih je pa tako - plačaš vstopno in izstopno provizijo,

Izstopne provizije ni nikjer več pri nobenem skladu, ker je konkurenca res huda na SLO trgu; od kje ti ta podatek?user posted image

vsaj nekaj let ne smeš oz. ne moreš do sredstev, itd.

To ni res; do sredstev greš lahko jutri, če hočeš; to NI ' MODRO ' varčevanje in razne druge preživete oblike naložb, kjer si vezan, nelikviden in kakorkoli ne moreš dostopat do SVOJEGA denarja. Res pa je, da je potrebno krepko razmisliti o namenu varčevanja, dobi varčevanja, rizikih, tveganjih... V sklade je smiselno vložit denar za dobo od dveh, treh let naprej, pa še to obvezniški sklad, kjer so donosi manjši je pa tudi stopnja tveganja nizka!

Presodi sama, vsekakor pa se ne zaleti v prvo stanovanje, ki ga vidiš, ampak opravi nakup premišljeno.

LPK user posted image
J

(odgovor članu Andre)
Neposredna povezava do sporočila: 14
11.11.2005 16:37:18   
anajmad
Jst bi na tvojem mestu raje kupila garsonjero in vsaj dobivala najemnino od tega,ko bi pa rabla denar bi pa prodala.
Pri vzajemnih skladih pa je tako,če jih prodaš prej kot v 3 letih moraš plačati davek,kar znaša 30%.Ti pa niti ne veš,koliko časa boš lahko še v tej hiši.V sklade se res splača vlagat za daljšo dobo,za takšen kratek rok,pa dvomim.
en lpuser posted image D.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu koruzica)
Neposredna povezava do sporočila: 15
11.11.2005 19:53:09   
Anonimen
Tudi meni se zdi najpametneje kupiti stanovanje, vsekakor pametneje, kot naložba v vzajemni sklad, če ne veš, kdaj boš denar oz. stanovanje rabila. Kljub temu pa računaj s tem, da z danes na jutri ne boš mogla vreči ven najemnikov. Pa saj verjetno z danes na jutri tudi vi ne boste rabili iti iz hiše, ne? V skrajni sili boste šli pa za kratek prehoden čas tudi vi v najem. Jaz bi na tvojem mestu vsekakor vzela kredit in kupila stanovanje.

(odgovor članu anajmad)
  Neposredna povezava do sporočila: 16
12.11.2005 8:18:37   
anajmad
najbolje,da greš na Bank Austria ali pa Volksbank.Tako kot so ti že svetovale.Veliko sreče ti želimuser posted image user posted image user posted image user posted image .
en lpuser posted image D.

* na žalost , štirje jurji so že tukaj.....smrk*

(odgovor članu veveryca)
Neposredna povezava do sporočila: 17
   [Brisano sporočilo]
12.11.2005 12:21:08   
Brisani uporabnik
[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

(odgovor članu anajmad)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
14.11.2005 12:16:43   
lory05
Jaz bi se na tvojem mestu odločila za nakup stanovanja, ker bi me delalo ful živčno, da ne bi vedela, kdaj se bom morala izselit.
Kupila bi stanovanje in se kar takoj odselila, do takrat ko boš morala iz te hiše, boš imela že pol odplačano, če nimaš gotovine, da moraš vzet kredit.
Če pa ne želiš se takoj odselit, lahko stanovanje oddajaš, dokler ti ne rabi nujno.

(odgovor članu veveryca)
Neposredna povezava do sporočila: 19
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Kam z otroki za noč čarovnic 2024?
Letos bodo noč čarovnic po Sloveniji zaznamovali številni dogodki za otroke, od zabavnih delavnic do strašljivih dogodiv...
Zdravo prehranjevanje se začne že v vrtcu
Marjeta Podpečan, odgovorna za prehrano predšolskih otrok v zavodu Kranjski vrtci, nam je pojasnila, zakaj pogosto vklju...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?