Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
RE: jutranji prihod v vrtec 10.11.2005 21:19:43
|
|
|
|
Primoza
|
Osebno menim, da ni najboljša ideja pripeljati otroka prepozno, nekje do osmih je optimalno. To pa zato, ker se takrat začne v vrtcih nek jutranji ritual, na katerega se malček navadi in lažje prenaša vrtičkarski vsakdan. Jaz našega peljem v vrtec dokaj zgodaj okrog 6.30 in zelo uživa, ker ima takrat vzgojiteljico sam zase in jo "izkorišča". Pe še par minut je s starejšo sestico v sprejemni skupini. Aja, pa žena bi ga lahko dvakrat tedensko pripeljala dosti pozneje, kar pa se ni izkazalo za preveč dobro idejo.
< Sporočilo je popravil primoza -- 10.11.2005 21:20:33 >
|
|
|
|
RE: jutranji prihod v vrtec 10.11.2005 21:39:33
|
|
|
|
BARBARA R.
|
Pri nas je mogoče.Se pa tudi meni zdi, da je zadnji čas za prihot malo pred zajtrkom.Tako res najlažje "pade" v ritem vrtčevskega življenja.
|
|
|
|
RE: jutranji prihod v vrtec 10.11.2005 21:41:51
|
|
|
|
Naja31
|
Hvala, Primoza, ampak mene zanima, če sploh lahko, ne pa ali je to optimalno ali ne. Jasno mi je da ga verjetno res ne morem pripeljati sredi dopoldneva, ampak glede na to, da je zdaj že veliko služb v katerih se začenja ob 9h, potem ga mogoče lahko tudi v vrtec pripeljem npr. 15 do 9h. ali ne? Pri nas smo vsi veliki zaspanci in hvala Bogu tudi mali za zdaj ne kaze kaksnih zelja po vstajanju ob 6h zjutraj. Pred 8h nas ni
|
|
|
|
RE: jutranji prihod v vrtec 10.11.2005 21:44:34
|
|
|
|
Marogica
|
Tudi jaz sem mišljenja, da je bolje, če se otroka pripelje do 8. ure v vrtec. Kot je že primoza dejal, so vsi rituali v vrtcu za otroka zelo pomembni. Tako se začne že z zajtrkom, ki ga imajo otroci in se nadaljuje vse do popoldneva. Zakaj bi otroka prikrajšala za veselje do stvari, ki jih v vrtcu otroci radi in skupa delajo? Pa še koristno bo za vašo celo družino-dogloročno gledano. Glejta predvsem na otroka, ne pa na vaju.
|
|
RE: jutranji prihod v vrtec 10.11.2005 21:50:22
|
|
|
|
N _ B
|
Pozdravljena. V vrtcu naše malčice naj bi bili otroci v skupini malo pred osmo uro. Ob 8.00 imajo že zajtrk. Z možem jo voziva v vrtec nekje med 7.30 in 8.00 uro.
|
|
|
|
RE: jutranji prihod v vrtec 10.11.2005 21:59:13
|
|
|
|
Anja167
|
Jaz mislim, da je to čisto možno. Za družino je škoda, da bi hodili prej, ker bi bili potem manj časa skupaj. vprašanje pa je, kako bo to všeč vzgojiteljicam. Poleg tega moraš računati, da bo v takem primeru vaš otrok najbrž ostal brez zajtrka. Zadnjič sem ugotovila, da je zadnji čas, da pripeljem Eneja v vrtec, malo pred osmo. Ob osmih je namreč zajtrk, in ni najbolj vljudno, da pripelješ otroka med tem, ko vzgojiteljice hranijo druge. Če se otrok preda iz enega v drugo naročje, to namreč zmoti celo skupino. Drugi otroci so morali takrat npr. malo prekiniti z zajtrkom - meni je bilo takoj tako žal, da smo zaspali... Torej, za druge bo fino, če boš vašega pripeljala tako, da se jim ne bo prekinil njihov ritem - npr. šele takrat, ko se bodo že igrali. Za vašega otroka pa bo res najbolje, če bo to vselej ob istem času.
|
|
|
|
RE: jutranji prihod v vrtec 10.11.2005 22:09:36
|
|
|
|
Anonimen
|
Najbolje,da se kar z vzgojiteljico pomeniš.Pri nas je v vsakem vrtcu drugače.Nekje "zahtevajo",da je otrok do neke ure tam.Tam,kjer sem delala pa smo se vse zmenili.Smo tudi imeli primer,ko sta starša delala kasneje in so prihajali,ko smo že pomalicali.Oni so jedli doma,tako da je deklica prišla,ko smo se že igrali.Ko pa smo nameravali po malici takoj na sprehod,smo jim to že dan prej povedali in so jo pripeljali prej.Nihče ni zaradi tega kompliciral.
|
|
|
|
RE: jutranji prihod v vrtec 10.11.2005 22:17:46
|
|
|
|
NinaŠ
|
Če je to sploh mogoče boš verjetno morala vprašati kar v dotičnem vrtcu. Verjetno se vse da zmenit. Nam so že na prvem sestanku (avgusta) povedali da želijo oz. najraje vidijo, da je otrok v vrtcu do 8.00 ko je zajtrk, da potem lahko začnejo z običajnim programom brez vmesnih vpadanj. Se pa tudi sama strinjam z odgovori predhodnikov, da je fajn če otroka pripelješ v vrtec pred zajtrkom, da dan začne z neko rutino (ob 9.00 bi že vpadel sredi nekega skupinskega ustvarjanja ali igre - motil bi druge in še sam se verjetno ne bi uspel ravno vživeti v igro). Sama sem že približno mesec in pol doma pa se raje vsako jutro potrudim in vstanem malo bolj zgodaj (čeprav bi še takoooo ležala), da Anžeta peljem v vrtec okrog 7.30. LP
|
|
|
|
RE: jutranji prihod v vrtec 11.11.2005 0:05:47
|
|
|
|
nejcko
|
Jaz ju v vrtec največkrat pripeljem med 8.00-8.15. Največkrat pri tamali v jaslih v tem času začnejo zajtrkovati, pri starejšem pa naj bi bil zajtrk ob pol devetih. Od kar z malo pri prihodu ni nobenega problema več - gre sama do vzgojiteljice - mi tudi ni več tako zoprno, če slučajno že zajtrkujejo.
|
|
|
|
RE: jutranji prihod v vrtec 11.11.2005 0:21:32
|
|
|
|
KODA
|
Jaz pa ogromnokrat pripeljem tamale v vrtec okoli8,30 ure-9ure.Pri njih se da vse zmenit.Sama vidim ,da tamalima dvema "te vrtčevske rituale",to nič ne zmeša.Če se otroka ne bi obnašala tako prilagodljivo,bi tudi mi ravnali drugače.Dostikrat,jih tudi vzdignemo iz vrtca po kosilu.Če kdo prej konča v službi,sigurno ne bo čakal do treh(nismo iz Lj-obiskujejo pa vrtec v Lj).Pa tudi to je.Moj dostikrat začne ob 6,30 zjutraj.Gre dosti prej od doma (npr5,30)Jaz pa šele ob7.30.Zakaj bi otroka budila ob 5h zjutraj ,če ni treba?Tako imamo pri nas urejeno,glede prihodov.
|
|
RE: jutranji prihod v vrtec 11.11.2005 8:38:01
|
|
|
|
viv_
|
Tako kot so napisali... okrog 8 ure je zajtrk. Meni je super, ker se ni treba zjutraj s tem doma ukvarjat. Popije malo soka in na zajtrk v vrtec! Mirno sicer oddamo ob 6:45.
|
|
|
|
RE: jutranji prihod v vrtec 11.11.2005 8:42:27
|
|
|
|
babylove
|
Vrtčevski ritem, zmeraj ob istem času, dovolj zgodaj, bla bla. Kaj pa otroci, katerih starši delajo izmenično, en teden dopoldan in drugi popoldan? A potem bo moj malček celo življenje zmešan in neritmičen - moja napaka, zakaj pa imam tako službo? Pa hvala bogu, da jo sploh imam...
|
|
|
|
RE: jutranji prihod v vrtec 11.11.2005 8:48:18
|
|
|
|
ily
|
Pri nas se tudi da otroka pripeljati kasneje - sem ravno ta teden spraševala, ker smo imele kontrolo s Piko. Pa je pomočnica rekla, da ni problema, če jo pač kasneje pripeljemo. Naj bi pa prejšnji dan povedali in to zaradi kosila. Ker dobijo potem toliko kosil, kolikor je zajtrkov. Da pač napovejo eno kosilo več. Samo zato! Sicer pa, če bi ga vsak dan tako oddajala, verjetno ne bi bil problem. Ker do 9h šele pospravijo za sabo po zajtrku. Drugače jo pa jaz oddajam od 7.30 do 7.50, odvisno, kako pridno zjutraj še pospančka. In mi je prav fajn, tako kot je rekla že Viv, ko vem, da bo potem kmalu zajtrk in mi ni treba še za to skrbeti.
|
|
|
|
RE: jutranji prihod v vrtec 11.11.2005 9:59:01
|
|
|
|
katarina j.
|
naja jaz pa mislim, da je super, če imate lahko doma skupni družinski zajtrk in malega pač pripeljete v vrtec po zajtrku(vrtčevskem). Se bo pač navadil na tak ritual, da v vrtcu takoj začne z igro in ostalimi aktivnostmi. Jaz mislim, da bi se to v vrtcu moralo dat zmenit. Saj je to vaša odločitev!! Njim je samo važno, da ni vsak dan drugač, ker pol ne vedo pri čem so. Kar postavite jih pred dejstvo, da ste se tako odločili. LP
|
|
|
|
RE: jutranji prihod v vrtec 11.11.2005 11:59:42
|
|
|
|
kaja11
|
Po moje to ni noben problem. Pač ne bo jedel zajtrka v vrtcu. Jaz ga sigurno ne bi oddajala hitreje kot je to potrebno zaradi odhoda v službo.
|
|
|
| Stran: [1] |
Najbolj brane vsebine v rubriki Pravice iz naslova krajšega delovnega časa Eden od staršev, ki neguje in varuje otroka do tretjega leta starosti, ima pravico delati krajši delovni čas, ki pa mora...
Prehlad, gripa ali angina?Smrkav nosek, pordele oči, kašelj, kihanje, razbolelo grlo in splošno slabo počutje – vam je znano? Kako prepoznati, ali...
Zadnje s foruma
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?