Pupica
|
Pozdravljene! Danes smo imeli prvi obisk pri zobozdravniku (14mesecev in pol), in za vse tiste, ki vas mogoče zanima, kako vsa stvar izgleda...S sabo sva nesli pokzati našo dudo, flaško iz katere pije, zobno ščetko in zobno pasto. Najprej smo malo poklepetali, da se je tudi Tia privadila ambienta. ZZ je povprašala o prehrani, navadah, in razvadah , o dudi, flaški. Mi smo namreč do nedavnega imeli flaško z navadnim cucljem. Tega smo ravno kar zamenjali, z trdim nastavkom magičnega lončka. Vendar nam je svetovala, naj kar vztrajamo z pitjem iz kozarca, ali pitje po slamici. Lonček pa za na potep, ker je bolj praktičen, da se ne polije. Dudo ima le za zaspat (cca.5 min) potem jo izpljune. No baje bomo morali počas zaspati tudi brez nje, malo me je sicer strah, da ne bi začela z palčkem spati, zato jo moramo opazovati. Kljub temu, da si umivamo zobe z čisto mejceno pikico kolodonta, nismo bili kregani. Le pretiravat ne smemo. Sladkarij tako ne je (le bržolco ) , tako da s tem zaenkrat ni težav...trkam, da tako ostane. Zobke pridno pereva zjutri in zvečer, kar naj bi zadostovalo za obvarovanje zob. Dobili smo tudi tabletke FLONATRIL, ki se jih dobi le pri ZZ. Čez pol leta pa imamo ponovno kontrolo. Pa še nasvet za mamice, ki jim malčki ne pustijo umivati zob. Tudi mi smo imeli 14 dni upora, ker ni želela, da ji mi2 umijeva obe, pač pa je hotela sama umivati...posledično jok, trma, umikanje. Seveda sva vztrajala in ZZ nama je dejala, da je to potrebno. Saj otroci tudi jokajo ob preoblačenju in previjanju, pa za to še nobeden ne pusti otročka ven nagega in pokakanega. Smiselno, ne? V album pa sem dala tudi nekaj slikic naše pogumne prinčipese, ki je za nagrado dobila tudi svojo prvo štempiljko. LP
|