|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   velikost dojenčka?
4.11.2005 22:18:59   
jasnica
Pozdravljene,
sem prvič noseča in imam težavo pri izboru velikosti oblačil. Naprimer da se otroček rodi velik nekje 50cm, kako napreduje povprečna velikost po mesecih naprej? Pri katerem mesecu je velikost 62,68,..Upam da nisem preveč zakomplicirala in najlepša hvala za pomoč!
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: velikost dojenčka?
4.11.2005 22:27:10   
Twetty
Moja Lin se je rodila majhna 44cm,in je 62-68 nosila pri nekje 6 mesecih,od prijateljice punčka pa se je rodila 53 pa je isti čas nosila te cifre.Mislim,da noben dojenček ne raste enako.Pa še cifre na oblekcah so tak,tak...Ne držijo čist.

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 2
4.11.2005 22:33:19   
sezam
Kot ti je že predhodnica napisala. user posted image  rastejo zelo različno, tako da ti težko katera prav svetovala.

Sreča ni v tem da počneš to kar rad počneš, temveč v tem, da imaš rad to kar moraš početi. (Sir.S.M.Barrie)

(odgovor članu Twetty)
Neposredna povezava do sporočila: 3
4.11.2005 22:53:03   
Dejča
Okvirno naj bi bila 62 pri treh mesecih, 68 pri pol leta, 74 pri 9 mesecih, 80 pri enem letu itd. Vendar je to seveda odvisno od vsakega otročka posebej, pa še različne firme izdelujejo oblačila različnih velikosti. Sama sem Tari kupila le od št. 62 dalje, pol mi je mami kupila nekaj 56 oblačil, da ji ni bilo vse preveliko, pri 4 mesecih pa jo že oblačimo tudi v št. 68.

(odgovor članu sezam)
Neposredna povezava do sporočila: 4
4.11.2005 23:04:37   
pravljica
naš bo čez 1 teden 4 mesece...trenutno nosi št 68 hlače in majčke 74 (prav so mu tudi še 68, ampak čist za glih :) )...verjetno tudi zato, ker sušim v sušilcu...medtem, ko mu je še kombinezon 74 zelo prevelik
zelo veliko je odvisno od firme

na začetku ne kompliciraj...kupi komadno nekaj stvari 56 in nekaj 62 (1 hlače, bodi, majčko, pajacka itak malo večjega, ampak spet ne prevelikega, ker ga boš rabla samo to sezono, največ 68)...potem pa sproti, ko boš videla kaj in koliko rabiš...pri meni se je to obneslo (v porodnišnico mi je prinesel 2 kompleta oblačil, ker prej nisem vedela, kaj naj pripravim)

yeah, thats me ;)

(odgovor članu Dejča)
Neposredna povezava do sporočila: 5
5.11.2005 5:10:32   
Lunca1
Se strinjam s predhodicami. Mi smo na primer nosili 56 1,5 meseca. Vse je odvisno tudi od širokega povijanja, se pravi kje boš rodila in če bodo naredili UZ kolkov. Pina je trenutno stara malo manj kot 11 mesecev in nosimo od 68 do 80, slednje so ji sicer še prevelike, ampak smo hlače kupili za dalj časa. Pa odvisno je tudi od proizvajalca, H&M ima na primer precej velike obleke, kakšen drug pa majhne. 

(odgovor članu pravljica)
Neposredna povezava do sporočila: 6
5.11.2005 15:19:44   
BibaJ
Naš se je rodil velik 55 cm in mu je bila št. 56 prav ravno 14 dni. Drugi teden bo star 6 mesecev in nosi št. 74 in 80!

(odgovor članu Lunca1)
Neposredna povezava do sporočila: 7
5.11.2005 18:38:04   
simona2
Res je, da so dojenčki zelo različni, ampak nekako v povprečju so ob rojstvu veliki 50 cm. Nam so v materinski šoli rekli naj kupimo oblekice št. 62 in potem sploh nisem razmišljala ali kupiti morda manjše. Maša se je rodila velika 50 cm in seveda je moral oči na vrat na nos po bodije in to kar št 50 je bilo čisto OK za nekaj dni. No potem pa smo skoraj 2 meseca nosili št 56 in sedaj po dveh mesecih nam je že prav tudi kaj 62, pač malo zaihamo rokavčke. Jaz ti predlagam, da imaš vsaj nekaj stvari št.56 ti bo zagotovo prišlo prav. Boljše je, da so dojenčku oblekice prav ne pa da vse visi na njem, saj potem ni več problema pač malo zavihaš rokave.

LP Simona

Maša (1.9.2005) je dobila sestrico Evo (1.8.2008)!
Ni je večje radosti od otroškega smeha.

(odgovor članu jasnica)
Neposredna povezava do sporočila: 8
5.11.2005 21:17:21   
tanjaDi
Aha

BibaJ.....

mi bomo kmalu tudi imeli 6 mes. in nosimo 74 (glih za glih) in 80!
Vsi se mi čudijo da kaj tako velike št.....vidim pa da nismo edini.user posted image

(odgovor članu simona2)
Neposredna povezava do sporočila: 9
5.11.2005 23:14:18   
bobek05
o cotah se jaz ne morem več menit, ker bomo bankrotirali.. res je vse odvisno od tvojega otroka..
take je pri nas:

- ob rojstvu: 50cm (rodil se je 17 dni pred PDP)
- 1.mesec: 57cm
- 2.mesec: 63cm
- 3.mesec: 66cm
- 4.mesec: 70cm user posted image

Zdaj imamo vse št. 74  - ampak ne za dolgo user posted image ... Je pa res odvisno od firme: v H&M imajo npr. precej velike št., v Mothercare pa so mu takoj premale...

Kupi kakšne 3-4 pajacke št. 56, ostalo pa 62 (isto za bodije), potem boš pa sproti videla... Jaz sem se 1 stvar naučila pri Aneju - NIKOLI ne kupujem preveč za naprej, raje sproti, ker npr. ko je razprodaja, pa razmišljam ja, to je za 9-12 mesecev starega otroka in to bo nosil naslednje leto spomladi/poleti se lahko potem v rit brcnem, ker ima Anej že zdaj bodije, hlačke in majčke za 9-12 mesecev starega otroka, pa še niti zima ni, kaj šele kakšna pomlad ali poletje user posted image (kratkih rokavov pa mu zdaj ne morem ravno gor vlačit user posted image )

(odgovor članu tanjaDi)
Neposredna povezava do sporočila: 10
6.11.2005 0:26:27   
inna
mi smo stari šest mesecev in nosimo hlače 80 in so glih prav ter majčke 74. na začetku sem imela nekaj 56 in je ful odvisno od proizvajalca, eni so ful kratki pri nogicah in sva jih hitro prerastle. pri dveh mesecih sva začele nositi 62 nekaj že na začetku pri štirih mesecih 68 in sedaj tako kot sem ti napisala. porodna višina je bila 52. moj predlog je da ne kupuj preveč na začetku ampak raje pol dokupi ko boš vidla kako in kaj. nama se je zgodilo tudi to da sva v eni trgovini kupile bodije št. 50-56 in je bil večji kot v drugi trgovini 62.user posted image

< Sporočilo je popravil inna -- 6.11.2005 0:27:17 >

(odgovor članu bobek05)
Neposredna povezava do sporočila: 11
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Pet nepriporočljivih praks pri hranjenju s...
Hranjenje s stekleničko že od nekdaj velja za lažji način hranjenja. Verjetno je to razlog, zakaj v preteklosti nihče ni...
Tabela spanja: koliko spanca potrebuje doj...
Strokovnjaki so pripravili tabelo spanja, ki prikazuje, koliko spanca potrebuje povprečen dojenček. Vendar brez skrbi, t...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?