|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Bolečine v nožnici
3.11.2005 19:16:27   
toni
Hvala vsem, ki ste me potolažile glede rasti ploda. No punčara raste in je v 35 tednu težka 2100 g user posted image .
Pišem vam, ker me že 2dni spremlja taka čudna bolečina direkt tam kjer naj bi dete pokukalo na svet. Tko kot da bi bilo malo počeno pa malo peče. Nimam nobenega vnetja . Ko grem na sprehod me toliko zmoti, da moram hodit kot po jajcih.
Kakšna je možnost, da sem se začela odpirat ali pa da se je pri meni "začelo"  

< Sporočilo je popravil toni -- 3.11.2005 19:32:08 >
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Povišan sladkor
3.11.2005 19:38:11   
rnrnrn
toni, naj te potolažim, tole sploh še ni visok tlak. to so te mal preventivno prestrašile pri g... kar se tiče pa testa, pa ni nič posebno groznega. ne traja 4 ampak 3 ure, kri ti pa 4 krat vzamejo - ko prideš, potem pa po 60, 120 in 180 minutah (aja, literaturo je priporočljic+vo imeti s seboj, pa tudi kakšno limono). rezultate izveš takoj.če imaš od štirih vrednosti vsaj 2 vrednosti povišani, je diagnoza gestacijski diabetes, če imaš povišano 1 vrednost, je diagnoza motnja v toleranci na glukozo. v tem primeru sledi dieta in kontrola do konca nosečnosti (na nekaj tednov). včasih so mal čudni in nekateri ginekologi pošljejo celo žensko, ki je par dni pred rokom - kar je tortalni nesmisel, ker itak takrat ni več kaj za narest...

je pa res, če diagnosticirajo diabtes, da ponavadi rodiš prej, ker se začne posteljica hitreje starat. oz. v tem primeru nikoli ne čakajo čez rok, ampak ti porod sprožijo najkasneje na pdp.

upam, da sem te mal potolažila ;-)

(odgovor članu toni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
3.11.2005 19:39:07   
KODA
Jaz sem imela povišan sladkor v obeh nosečnostih(gestacijski diabetes).Oba sta bila prevelika in prej rojena(tastarejši,34teden-3320g,tamlajši,35teden-3680g).Jaz sem imela še druge stvari zraven(nepravilna oblika maternice),zato sem toliko prej rodila.Tudi jaz sem hodila na glukozne teste.A vzameš limono sabo?Jaz sem imela pri taprvem najvišji sladkor12,9,pri tadrugem pa mi nikoli čez 9,4 ni prešlo.Jaz sem vse uravnavala s dieto.Sem pa pri obeh bila hospitalitirana 4 tedne pred porodom.Saj ni tako to hudo.Pridobiš si ogromno novih prijateljic.Po porodu pa mi je sladkor dobesedno izginil,pa ne duha ne sluha več o tem.S tamalima je pa tudi bilo vse vredu.

Celemu svetu si le ena oseba,eni osebi pa si ves svet...

(odgovor članu toni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
3.11.2005 19:42:06   
lenika
user posted image

(odgovor članu KODA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
   RE: Bolečine v nožnici
3.11.2005 20:12:16   
toni
Punce mala zmeda je nastala pri sporočilu,ki sem ga popravila, ker sem odkrila nekaj tednov in mesecev nazaj opis ostalih nosečk glede tega zoprnega sladkorja. Pa vas nisem hotla morit še enkrat.

Je pa res da je do sedaj potekalo vse skoraj da ok. Zdaj ko sem pa pri koncu pa kr je vse nekaj zakomplicirano  pa kr neki najdejo pa malo sem tudi jaz živčna pa skočim ob vsakem špiku.
Sicer hvala bogu da so dosledni vendar me pa s tem strašijo. Pri ta drugem otročku bom že zverzirana.
V glavnem  forum spremljam že od začetka moje nosečnosti in sem na njemu ogromno izvedela in se dostikrat tudi pomirila. Super ste!

lp

(odgovor članu toni)
Neposredna povezava do sporočila: 5
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.
7 znakov, da se maternični vrat aktivno od...
Ko otrokova glavica potuje po porodnem kanalu navzdol, se na zadnjici pojavi rdečo-vijolična ali rjavkasta črta. Bolj ko...

kam rodit
binabina

kam bi odšla rodit

LJUBLJANA (67%)

MARIBOR (33%)

Število vseh glasov: 177

Hvala za glasove. Glasoval/a si že za vse aktualne ankete. Lahko pa ustvariš svojo anketo!